2024.gada 25. aprīlis

Bārbala, Līksma

Šķirosim atkritumus pareizi!

Šķirosim atkritumus pareizi!

Atkritumu šķirošana ir svarīga un nepieciešama, lai samazinātu to atkritumu daudzumu, kas tiek nogādāts atkritumu poligonos mūžīgai apglabāšanai. Lielākā daļa mūsu radīto atkritumu ir pārstrādājami vēlreiz, tāpēc SIA “Jēkabpils pakalpojumi” aicina šķirot atkritumus.

Kā pareizi šķirot atkritumus Jēkabpilī?

Plastmasa un metāls (dzeltenais konteiners)
•    Tajā drīkst mest- saplacinātas plastmasas pudeles (PET), plastmasas maisiņus, plastmasas kastes, plēvi, produktu trauciņus bez ēdienu atliekām, skārdenes, izskalotas konservu kārbas, burku vāciņus, metāla korķus, alumīnija kārbas, atslēgas, zobratus, aerosola flakonus.
•    Nedrīkst mest- plastmasas rotaļlietas, saimniecības preces, sadzīves priekšmetus, vienreizlietojamos plastmasas traukus, foliju.
Stikls (zaļais konteiners)
•    Drīkst mest- izskalotas stikla pudeles un burkas bez vāciņiem, fotorāmīšu stiklu.
•    Nedrīkst mest- logu stiklu, porcelāna un stikla traukus, spoguļus, spuldzes, smaržu pudelītes, keramikas izstrādājumus.
Papīrs (zilais konteiners)
•    Drīkst mest- papīrus, saplacinātas brokastu pārslu, cepumu, dzērienu paku, apavu un citas kartona kastes, avīzes, žurnālus, grāmatas un citus apdrukātus materiālus, tīrus un sausus papīra iepakojumus.
•    Nedrīkst mest- laminētus papīrus, slapjus un netīrus iepakojumus, papīra iepakojumu korķus un vāciņus.

Atkritumu šķirošanas laukumā Zemgales ielā 24/1 bez maksas tiek pieņemti arī logu stikli, spoguļi, apģērbs, tekstils, bioloģiskie atkritumi un elektropreces. Par maksu iespējams nodot lielgabarīta atkritumus, mēbeles, būvgružus, vieglo un smago automašīnu, kā arī citas riepas. Maksu par atkritumu nodošanu šķirošanas laukumā nosaka pēc atkritumu svara. Šķirošanas laukuma darba laiks: Katru dienu no 7:00 līdz 19:00
Parastajā atkritumu konteinerā jāmet tikai tie atkritumi, kurus nav iespējams sašķirot.

Sīkāku informāciju par atkritumu apsaimniekošanu un šķirošanu Jēkabpilī iespējams uzzināt, zvanot SIA “Jēkabpils pakalpojumi” atkritumu apsaimniekošanas nozares speciālistiem 65237660, vai uzņēmuma mājaslapā www.jekabpils-pakalpojumi.lv
Atgādinām, ka par šķiroto atkritumu savākšanu iedzīvotājiem nav jāmaksā.

Informāciju sagatavoja:
SIA “Jēkabpils pakalpojumi”
Preses sekretāre
Ieva Gādmane

Komentāri (0-1/1)

  • Aivars
    03.12.2018 18:41
    Atkritumus skirot nav jegas, Skirojot vel vairaktiek piesarnota zemeslode. Kad cilveki skiro atkritumus, lielajam kompanijam atkrit vairaki razosanas etapi, piemeram razzojot stiklu, vairs nav jarok kvarca smiltis, jaatira un japarkausee, tiek ietaupiti resursi, ka rezultataa ietaupot resursus, paradas lidzekli, var nopirkt jaunu traktoru vai uzcelt vel vienu rupnicu. Galu beigaas mes tiesi palidzam vel vairak sagandet apkartejo vidi.

Atstājiet komentāru