2024.gada 28. marts

Ginta, Gunda, Gunta

Par diviem miljoniem eiro atjaunos pašvaldības ēku Jaunajā ielā Jēkabpilī

Par diviem miljoniem eiro atjaunos pašvaldības ēku Jaunajā ielā Jēkabpilī

Jēkabpils pašvaldība uzlabos ēkas Jaunajā ielā 39i energoefektivitāti, ieguldot 2 028 505 eiro, liecina Jēkabpils pilsētas domes lēmums.

Pašlaik ēkā darbojas nevalstiskās organizācijas, taču nākotnē ēkas telpas paredzēts izmantot arī deinstitucionalizācijas plāna īstenošanai, telpās izveidojot aprūpes centru bērniem un sniedzot citus pakalpojumus.

Projekta "Pašvaldības ēkas Jaunā iela 39i atjaunošana un energoefektivitātes paaugstināšana" mērķis ir samazināt primārās enerģijas patēriņu, sekmējot energoefektivitātes paaugstināšanu un pašvaldības izdevumu samazināšanos par siltumapgādi un veicot ieguldījumus pašvaldības ēkā. Projektā paredzēta ēkas ārsienu siltināšana, logu un ārdurvju nomaiņa, pagraba pamatu un ārsienu siltināšana pa ēkas perimetru, savietotā jumta pārseguma siltināšana, apkures sistēmas un tās elementu, ventilācijas sistēmas nomaiņa, iekšējo elektrotīklu atjaunošana, kā arī pārbūves būvdarbi, kas nav saistīti ar ēkas energoefektivitātes uzlabošanu.

Projekta indikatīvās kopējās izmaksas ir 2 028 505 eiro, no kurām Eiropas Reģionālās attīstības fonda finansējums ir 596 946 eiro, valsts dotācija 26 336 eiro, bet pārējie - pašvaldības līdzekļi.

Jau vēstīts, ka Jēkabpils pašvaldības projekts "Infrastruktūras izveide alternatīvu sociālo pakalpojumu nodrošināšanai dzīvesvietā un ģimeniskai videi pietuvinātu pakalpojumu pieejamībai personām ar invaliditāti un bērniem" paredz dienas aprūpes centra bērniem ar funkcionāliem traucējumiem izveidi Jaunajā ielā. Plānots, ka centrā būs pieejama sociālās rehabilitācijas infrastruktūra - multisensorā, ergoterapijas, fizioterapijas, Montessori istabas. Jaunajā ielā paredzēts arī dienas aprūpes centrs pilngadīgām personām ar garīga rakstura traucējumiem.

Projektā iezīmēta arī grupu dzīvokļu izveide pilngadīgām personām ar garīga rakstura traucējumiem Brīvības ielā, kā arī specializēto darbnīcu izveide šīm personām.

Komentāri (0-2/2)

  • Rasma
    07.12.2018 22:00
    NVO līderi pareizās krāsas partijā iestājušies un sektoram sākušies treknie gadi...
  • Juris
    03.12.2018 09:14
    Sporta halli cels par 11 ļimoniem. A bet te kaut kādā suņubūdā divus ļimonus iebērs iekšā.

Atstājiet komentāru