2024.gada 19. aprīlis

Fanija, Vēsma

Jēkabpilī viesojas Polijas Republikas ārkārtējā un pilnvarotā vēstniece Latvijā Monika Mihališina

Jēkabpilī viesojas Polijas Republikas ārkārtējā un pilnvarotā vēstniece Latvijā Monika Mihališina

Sestdien, 8.decembrī oficiālā vizītē Jēkabpilī viesojās Polijas Republikas ārkārtējā un pilnvarotā vēstniece Latvijā Monika Mihališina, informē Jēkabpils pilsētas pašvaldības sabiedrisko attiecību nodaļa.

Vizītes laikā pilsētas pāsvaldībā vēstnieces tikās ar domes priekšsēdētāju Raivi Ragaini un vietnieku tautsaimniecības jautājumos Aivaru Krapu. Vadības pārstāvji ar Polijas vēstnieci diskutēja par Polijas un Latvijas sadraudzību ekonomikas, izglītības un kultūras jomās, kā arī vēlāk apmeklēja koncertu “Dvēseles dziesma” Krustpils Vissvētās Trīsvienības Romas katoļu baznīcā. Vizītes noslēgumā Vecpilsētas laukumā, domes priekšsēdētājs un Polijas vēstniece M. Mališina, uzrunājot pilsētas iedzīvotājus, atklāja pilsētas galveno Ziemassvētku egli.

Vēstnieci vizītē Jēkabpilī pavadīja vēstniecības konsule Malgožata Hejduka-Gromeka, kā arī  referente Jolanta Višnioča.

Šajā pašā dienā sadarbībā ar Polijas Republikas vēstniecību Rīgā Jēkabpils Tautas namā Bērnu un jauniešu centra poļu valodas un kultūras pulciņš kopā ar tā vadītāju Jekaterinu Grahoļsku-Krjukovsku rīkoja Svētā Nikolaja dienas svinības, kurās piedalīsies poļu kopienas pārstāvji no visas Latvijas.

Kā jau iepriekš informēts šī gada novembra mēnesī Latvijas un Polijas Republikas attiecīgi 18. un 11. novembrī atzīmēja abu valstu Neatkarības atjaunošanas simtgadi. Par godu šim abu valstu nozīmīgajam notikumam Jēkabpils pilsētas pašvaldība kopā ar sadraudzības pilsētu Červionku –Leščinu, realizēja kultūrvēsturisko izglītības apmaiņas projektu.Projekta mērķis bija nostiprināt  kultūrvēsturiskos un izglītības sakarus ar Jēkabpils pilsētas sadraudzības pilsētu Červionku-Leščinu Polijā, kā arī izzināt Eiropas dalībvalstu kopīgo vēsturi.

Atstājiet komentāru