2024.gada 20. aprīlis

Mirta, Ziedīte

Lietus un slapja sniega ietekmē, ceļi un ietves Jēkabpilī var kļūt slideni

Lietus un slapja sniega ietekmē, ceļi un ietves Jēkabpilī var kļūt slideni

Jēkabpils pilsētas teritorijas apsaimniekotājs un ielu uzturētājs SIA “Jēkabpils pakalpojumi” informē, ka atkušņa un nokrišņu laikā uz ceļiem un ietvēm var veidoties ledus arī pēc uzturēšanas darbu veikšanas.

Ceļu un ietvju seguma stāvoklis šādos laika apstākļos var mainīties negaidīti un strauji, precīzi paredzēt ledus izveidošanos nav iespējams. Iestājoties siltākam laikam, kā arī lietus un slapja sniega ietekmē, uz ceļiem un ietvēm veidojas atkala (ledus lietus/ sasalstošs lietus), kā rezultātā ceļu un ietvju segums var kļūt ļoti slidens. Šādos laikapstākļos ceļu kaisīšana ar pretslīdes materiāliem ir neefektīva, jo ceļu un ietvju seguma temperatūra ir zemāka kā gaisa temperatūra, kā rezultātā, tik līdz līst lietus, tas piesalst, neatkarīgi no tā vai apakšā ir vai nav nokaisīts pretslīdes materiāls. Pretslīdes materiāli atkalas gadījumā iedarbojas tikai tad, ja nokaisītajā teritorijā notiek intensīva kustība.

Jēkabpilī ielu tīrīšana un kaisīšana parasti notiek naktīs un agrās rīta stundās, tādēļ iespējama situācija, ka iedzīvotāji, dodoties uz darbu, nemana pilsētā tīrīšanas tehniku. Tāpat jāņem vērā, ka joprojām ir spēkā noteikumi, ka privātīpašumiem piegulošās ietves jātīra privātīpašniekiem, kā arī par daļu pilsētas teritorijas atbild namu pārvalde, vēl par daļu– “Latvijas autoceļu uzturētājs”.

SIA Jēkabpils pakalpojumi” aicina gan autovadītājus, gan gājējus ziemas sezonā būt uzmanīgiem. Mēs nevaram novērst sniegu un ledu, bet strādājam, cik mūsu spēkos, lai situāciju visiem padarītu drošāku. Par nenotīrītiem vai nenokaisītiem posmiem ir iespējams ziņot, zvanot uz SIA “Jēkabpils pakalpojumi” diennakts operatīvā dežūrdienesta tālruni 29387082.

Informāciju sagatavoja:

Ieva Gādmane
SIA “Jēkabpils pakalpojumi”
Sabiedrisko attiecību speciāliste

Atstājiet komentāru