2024.gada 29. marts

Agija, Aldonis

Teritorija pie topošās viesnīcas Jēkabpilī, Brīvības ielā attīrīta no 49 tonnām mazuta un labiekārtota

Teritorija pie topošās viesnīcas Jēkabpilī, Brīvības ielā attīrīta no 49 tonnām mazuta un labiekārtota

SIA “Jēkabpils pakalpojumi” informē, ka šī gada novembra beigās tika pabeigti teritorijas labiekārtošanas darbi Brīvības ielā 185, Jēkabpilī.

Teritorijas labiekārtošanas darbu laikā tika konstatēts, ka zem zemes atrodas divas tvertnes ar šķidrajiem, bīstamajiem atkritumiem (mazutu), kuru kopējais daudzums ir 49,1 tonna, informē SIA "Jēkabpils pakalpojumi" sabiedrisko attiecību speciāliste Ieva Gādmane.

Viņa stāsta, ka šķidrie atkritumi tika utilizēti atbilstoši likumdošanai- nodoti bīstamo atkritumu pārstrādei uzņēmumam SIA “EKO OSTA”. Sakarā ar atrastajiem bīstamajiem atkritumiem, bija nepieciešams veikt arī nogulšņu un piesārņotās augsnes utilizāciju, tvertņu tīrīšanu, demontāžu un utilizāciju. Uzņēmums teritorijā veicis arī grunts apmaiņu.

“Šādi projekti, kuros negaidīti tiek atrasti bīstamie atkritumi ir izaicinājums, jo nekavējoties, atbilstoši likumdošanai, jāizvērtē un jāplāno neparedzēto darbu apjoms un turpmākās darbības objektā. Šķidro atkritumu utilizācija un grunts apmaiņa, protams, krietni sarežģīja un paildzināja teritorijas labiekārtošanas darbus, taču esam gandarīti, ka šos darbus veicām bez aizķeršanās, iekļaujoties kopējā izpildes termiņā. Jāatzīmē, ka, ja šo zemi nebūtu iegādājusies pašvaldība un neuzsāktu teritorijas labiekārtošanu, situācija iespējams būtu daudz dramatiskāka- vides piesārņojums šeit varēja saglabāties neatklāts un radīt draudīgas sekas vēl nākošajām paaudzēm,” stāsta valdes priekšsēdētājs Jānis Hauka.

Labiekārtošanas darbu laikā teritorijā tika savākti esošie atkritumi, demontēta palīgēka un ķieģeļu mūra žogs, uzstādīts betona bloku mūra žogs un vārtiņi, izbūvēts bruģakmens seguma stāvlaukums automašīnām un gājēju celiņš, kā arī ierīkots zāliens, informē Ieva Gādmane.

Komentāri (0-1/1)

  • Dzintra
    13.12.2018 13:05
    beidzot aizvāktas padomju laiku paliekas...

Atstājiet komentāru