2024.gada 18. aprīlis

Jadviga, Laura

Jēkabpils nevalstiskās organizācijas var pretendēt uz 1000 eiro pašvaldības finansējumu

Jēkabpils nevalstiskās organizācijas var pretendēt uz 1000 eiro pašvaldības finansējumu

Jēkabpils nevalstiskās organizācijas (NVO) līdz 11.martam aicinātas iesniegt savas idejas 2019.gada NVO projektu konkursa pirmajai kārtai, izmantojot iespēju saņemt līdz 1000 eiro finansējumu no pašvaldības, portālu Radio1.lv informēja pilsētas pašvaldības sabiedrisko attiecību speciāliste Aiga Sleže.

Iesniedzot projekta pieteikumu, svarīgi, lai tā iecere atbilstu kādai no nolikuma mērķu prioritātei. Kā prioritāte noteikta sociālās atstumtības riska mazināšana, pilsētas vēstures izzināšana, popularizēšana un saglabāšana, vides aizsardzības un vides izglītības veicināšana sabiedrībā, pilsoniskās sabiedrības veidošana un stiprināšana. Tāpat tiek gaidīti projekti, kas paredz organizēt sabiedrības veselības un aktīva dzīvesveida veicināšanas pasākumus, dažādot bērnu un jauniešu brīvā laika pavadīšanas iespējas, nodrošināt neformālās izglītības, tajā skaitā mūžizglītības pasākumus. Aktivitātes var būt paredzētas arī tautas mākslas un nemateriālā kultūras mantojuma pētīšanai, aizsardzībai un popularizēšanai.

Viena projekta realizācijai pašvaldība ir noteikusi finansējumu ne vairāk kā 1000 eiro. Ar vienu NVO pašvaldība var noslēgt līgumu par ne vairāk kā divu projektu konkursā iesniegto projektu realizēšanu kārtējā gada laikā.

2018.gadā NVO projektu konkurss tika izsludināts divās kārtās, finansējumu saņēmuši pavisam 20 projektu pieteikumi.

Foto: jekabpils.lv

Atstājiet komentāru