2024.gada 20. aprīlis

Mirta, Ziedīte

Meklē iespējas automatizēt siltuma padeves regulēšanu Jēkabpilī, Ķieģeļu ielas mikrorajonā

Meklē iespējas automatizēt siltuma padeves regulēšanu Jēkabpilī, Ķieģeļu ielas mikrorajonā

Jēkabpilī, Ķieģeļu ielas mikrorajona daudzdzīvokļu mājas ir palikušas bez siltummezgliem, kādus iepriekšējo gadu laikā pašvaldība ierīkoja citu pilsētas mikrorajonu daudzdzīvokļu mājās.

Siltummezgli palīdz efektīvāk regulēt siltumenerģijas padevi katrā ēkā. Radio1 jau informēja, ka šo problēmu aktualizēja deputāts Broņislavs Ivanovskis, budžeta pieņemšanas sēdē.

Sākotnēji viņam Jēkabpils mēra vietnieks Aivars Kraps sacīja, ka pašvaldības vadība nesaskata, ka būtu lietderīgi šait ierīkot siltummezglus, jo tās ir salīdzinoši lielas izmaksas, bet kā zināms šī mikrorajona mājokļu iemītnieku maksājumi par saņemto pakalpojumu ir viszemākie pilsētā. Taču speciālistu skaidrojumi pārliecināja, ka ir nepieciešams rast risinājumu. 

Tiekoties ar žurnālistiem preses konferencē SIA “JK Namu pārvalde” priekšnieks Ainars Vasilis sacīja, ka ir divi varianti, kā risināt situāciju Ķieģeļu ielas mikrorajonā. Viens – ierīkot ēkām automātiskos siltummezglus, otrs – uzstādīt ēkās automātiskās vadības sistēmas. Tas nozīmē, ka regulēšana notiktu no katlumājas un tā būtu automātiskā. Ar trīspusēju krānu regulēšanu, kur  atkarībā no āra temperatūras vai temperatūras starpības tīklā, tiktu regulēta siltumenerģijas plūsma, kas iziet caur māju. Tas būtu automātiskais vadības bloks, tikai bez siltummezgla. Cik tas izmaksā, šobrīd neesotrēķināts, bet tas esot noteikti lētāk, nekā siltummezglu uzstādīšana.

Aivars Kraps sacīja, ka par šo jautājumu tiks domāts un pie tā pašvaldība atgriezīsies vasarā.

Atstājiet komentāru