2024.gada 28. marts

Ginta, Gunda, Gunta

Automātisko vārtu drošības priekšrocības

Automātisko vārtu drošības priekšrocības

Drošība mūsdienās ir viens no centrālajiem aspektiem ikvienā situācijā — gan globālos, gan lokālos mērogos. Un vispirms jau katra paša mājā un sētā. Gribam parūpēties, lai ģimene un arī mums piederošā kustamā un nekustamā manta ir drošībā. Lai to panāktu, tiek izmantotas dažādas metodes un rīki, bet šoreiz akcentēsim pašu pirmo drošības barjeru, ar ko pie īpašuma sastopas svešinieki — vārtus.

Vārti var būt dažādi — gan izmērā, gan materiāla ziņā, gan no vadāmības aspekta. Arvien vairāk gan privātmājām, gan industriālām teritorijām izvēlas tieši izturīgus vārtus ar automātiku, jo tas ir risinājums, kas sniedz augstu drošības līmeni un ikdienas ērtības. Piedāvājam uzzināt, kādas tad ir automātisko vārtu priekšrocības. Un kāpēc tā būtu  laba izvēle arī jūsu mājas teritorijai vai industriālajam objektam.

 

Vārtu kontrole ar tālvadību — ērti, ātri un droši

Būtiskākais ieguvums, ko sniedz vārtu automātika, ir iespēja vārtus atvērt un aizvērt daudz ērtāk — ar izvēlēto tālvadības mehānismu. Tas aiztaupa daudz pūļu un ietaupa laiku. Vārti nav jāver ciet un vaļā manuāli, kas ne vienmēr ir ērti, jo rokās var būt saiņi un somas, var būt slikti laika apstākļi un citi iemesli, kāpēc vārtu atvēršana un aizvēršana ar rokām ir apgrūtinoša. Tālvadība ir mūsdienīgs komforta līmenis. Var vienkārši nospiest pogu uz tālvadības pults vai pietuvināt sensoram caurlaidi, nav tik būtiski, kāds tālvadības veids izvēlēts, jo katram var būt citas priekšrocības.

 

Palielināta personiskā drošība — nav vajadzības izkāpt no auto

Ja ir vārtu automātika, tad nav vajadzības pat izkāpt no auto. Tas ir ne tikai ērti, jo taupa laiku un ir patīkams komforts sliktos laika apstākļos, bet arī tāpēc, ka tas ievērojami palielina personisko drošību. Brīdis, kad izkāpjat no auto, lai atvērtu un aizvērtu vārtus, ir īpaši iecienīts noziedzniekiem, kuru mērķis var būt apzagt gan auto, gan uzbrukt cilvēkam vai pat iekļūt īpašumā. Vārtu automātika ļauj izslēgt šādu scenāriju, jo no auto nav jākāpj ārā, esot uz ielas. Nakts stundās tas ir īpaši būtiski. Ja mājās ar auto pārvietojas gan vīrs, gan sieva, varbūt arī jau pilngadīgie bērni, tad šāds risinājums būs ļoti piemērots, lai palielinātu visu ģimenes locekļu drošību jebkurā diennakts stundā.

 

Iekļūt var tikai piederošas personas

Automātiskā vārtu atvēršanas un aizvēršanas sistēma ir veidota tā, lai to varētu kontrolēt tikai noteiktas personas, kurām ir piešķirta pieeja kontroles mehānismam. Tas nozīmē, ka vārtus nevarēs atvērt nepiederošas personas. Tādā veidā šādi vārti būs nopietns šķērslis garnadžiem, kuri nolūkojuši konkrēto īpašumu. Visticamāk, ka viņi atteiksies no plāna par iekļūšanu īpašumā, jo tas būs pārāk sarežģīti.

Šādi noziegumi parasti tiek iepriekš plānoti, objekti tiek novēroti, izvērtējot riskus, iekļūšanas iespējas. Zaglis labāk izvēlēsies īpašumu, kas ir brīvāk pieejams — ar parastiem vārtiem vai vispār bez nožogojuma un vārtiem, kas jau ir īsta kriminālo elementu paradīze. Tāpēc, ja drošība jums ir būtiska prioritāte, tad vārtu automātika var būt viens no svarīgiem elementiem, kas drošību palielinās, ļaujot pa vārtiem iekļūt tikai piederošām un īpašnieku akceptētām personām.  

 

Izturīgs un ilgmūžīgs automātikas mehānisms

Izvēloties uzticamu vārtu automātikas ražotāju, var iegūt tiešām ilgmūžīgu risinājumu, kas būs labs ieguldījums īpašuma drošībā un izskatā. Vārtu automātika ir mehānisms, ko var savienot ar dažādām vārtu pamata konstrukcijām, tāpēc risinājumi vienmēr var būt individuāli. Bet automātisko vārtu kalpošanas ilgums un kvalitāte atkarīga no tā, kāds mehānisms ir izvēlēts. Izdarot izvēli, jāizpēta ar kādiem ražotājiem sadarbojas pakalpojuma sniedzējs, vai produkts ir testēts un atzīts par drošu, izturīgu un kvalitatīvu ilgtermiņa lietošanai. Ja tādu atrod un uzstāda savā īpašumā, tad skaidrs, ka tas ievērojami palielina objekta drošību, jo mehānisms nenolietosies, nebūs viegli uzlaužams un sabojājams.

 

Drošības risinājumi elektrības pārrāvuma gadījumā

Vārtu automātika ir mehānisms, kam vajadzīgs pieslēgums elektrotīklam, lai tas varētu darboties. Tāpēc varētu rasties bažas par to, kas notiek, kad elektības padevē ir pārrāvums. Klients var būt drošs, ka laba vārtu automātika nepievils arī šādā situācijā, jo ir paredzēti rezerves risinājumi. Vārti elektrības pārrāvuma gadījumā var būt atverami arī manuāli vai arī sāks darboties rezerves baterijas bloks, kas pievienots vārtiem, ja klients izvēlējies šādu risinājumu. Tad vārtu automātika darbosies ar pulti arī tad, ja elektrības nav. Tas neļaus zaudēt būtisku drošības barjeru savā īpašumā.

Izvēlēties vārtus ar automātiku vai nē, ir jāizlemj katram pašam, jo tas skar arī finansiālo pusi. Tomēr, izvērtējot visus aspektus un ieguvumus, ko sniedz šādi vārti ar automātisku vadību, ir skaidrs, ka tas ir būtisks ieguldījums īpašuma un tā iemītnieku drošībā un komfortā.

 

Atstājiet komentāru