2024.gada 19. aprīlis

Fanija, Vēsma

Guntis Kalniņš: Jēkabpiliešu ideja, sagaidot valsts simtgadi, celt godā ģimenes ir apsveicama

Guntis Kalniņš: Jēkabpiliešu ideja, sagaidot valsts simtgadi, celt godā ģimenes ir apsveicama

Trešās Adventes priekšvakarā Jēkabpils tautas namā pasākumā “Pie saimes galda” Jēkabpils ģimenes uzņēma Goda viesus – ģimenes no tuvējiem novadiem. Festivāls "Latvijas Goda aplis" ir viens no Latvijas valsts simtgades programmas notikumiem. To rīko biedrība "Staro100" sadarbībā ar novadu pašvaldībām, kultūras centriem un namiem, nevalstiskām organizācijām, novadu iedzīvotājiem un uzņēmējiem, Kultūras ministrijas Latvijas valsts simtgades biroju. Festivāla rīkošanu līdzfinansē Valsts kultūrkapitāla fonds.

Jēkabpils kultūras pārvaldes vadītāja Inta Ūbele stāsta, ka Jēkabpilī nolemts, sagaidot valsts simtgadi, celt godā ģimenes – cilvēkus, kuri ikdienā dara daudz labu darbu no sirds. Pasākuma “Pie saimes galda” saimnieki bija Jēkabpils ģimenes, Jēkabpils domes priekšsēdētājs Raivis Ragainis un priekšsēdētāja vietniece Līga Kļaviņa, kas viesos uzņēma goda viesus – ģimenes no novadiem. Inta Ūbele piebilst, ka visas ģimenes tika uzrunātas laikus, jo cilvēki, kas ikdienā dara daudz labu lietu, ceļot godā gan savu ģimeni, gan vietu, kur dzīvo, ir kautrīgi un ne vienmēr gatavi atvērties publiski. Pasākumā “Pie saimes galda” iepazīstināja ar katru ģimeni un cildināja ģimeņu pamatvērtības – čaklumu, radošumu, dažādas prasmes, tradīcijas, talantus. Notika arī katras ģimenes fotografēšana un Goda pateicības pasniegšana.

Pasākumā koncertu sniedza jauktie kori “Noskaņa” no Jēkabpils un “Dziesma” no Olaines, soliste Ieva Alenčika (soprāns), kā arī pasākuma dalībnieki dalījās savos stāstos un tradīcijās. Pasākumā piedalījās arī 12. Saeimas deputāts Guntis Kalniņš. Pasākumu vadīja Ansis Bogustovs.

DSC02469 Sarunā ar “Ceturtdiena” Guntis Kalniņš sacīja, ka ir lepns par jēkabpiliešiem un apkārtējo novadu ļaudīm, kur dzīvo un strādā ģimenes, kas ar savu darbu un talantiem pagodina mūs visus. Jo īpaši uzteicami, ka pasākumā piedalījās ģimenes vairākās paaudzēs. Guntis Kalniņš uzsver, ka šīs ģimenes ir pierādījums tam, ka arī Latvijā var gūt panākumus un sasniegt iecerēto, ka laime un labāka dzīve nav jāmeklē ārzemēs. Guntis Kalniņš, uzrunājot pasākuma dalībniekus, sacīja: “Kas ir valsts un vai valsts var pastāvēt bez savas tautas? Nē, nevar. Kas ir tauta? Tās ir lielas, laimīgas, draudzīgas ģimenes!” Guntis Kalniņš piebilda, ka par to, ka Jēkabpilij un apkārtējiem novadiem ir šādas ģimenes, viņš tām pateicībā dāvāja Latvijas Zemnieku savienības 100-gades grāmatu “ Ne tikai vagas vilcēji”.

Pasākumā “Pie saimes galda” piedalīties bija aicinātas goda ģimenes no Jēkabpils: Urtānu, Štelmaheru un Purviņu ģimenes; no Krustpils novada – Gundara Kalves un Andra Felsa ģimenes, no Jēkabpils novada – Bikaunieku, Kalniņu, Baložu un Mārītes Zaicevas audžuģimene, no Viesītes novada – Malcnieku, Kivlenieku, Tīrumnieku, Kovnacku un Krīstīnes Verečinskas un Jāņa Strumska ģimenes.

Sarunā ar “Ceturtdiena” Andris Felss atzina, ka bija patīkami pārsteigts, ka pasākumā piedalījās Jēkabpils mērs Raivis Ragainis un mēra vietniece Līga Kļaviņa. Līdz šim bijis ierasts, ka pilsētas pirmās amatpersonas vairāk apmeklē sporta pasākumus. Tāpat arī atzinīgi vērtējams, ka šāds pasākums interesē arī Saeimas deputātu Gunti Kalniņu, kas atrada laiku, lai piedalītos pasākumā, un pie ģimenēm ieradās ar dāvanu – grāmatu. Andris Felss sacīja, ka pasākumā valdīja sirsnīga atmosfēra, saticis daudz paziņas, guvis pozitīvas emocijas un visi dalībnieki jutušies komfortabli, protams, nekas neesot tik ideāls, lai nevarētu būt vēl labāks. Šādi pasākumi noteikti ir atbalstāmi un rīkojami arī turpmāk, jo labām, krietnām ģimenēm ir vajadzīgs gan atbalsts, gan pagodināšana. Turklāt, ņemot vērā mūsu valsts vidējo algu, daudzbērnu ģimenēm rocība vienmēr ir mazāka nekā tām, kurās ir viens bērns, jo nopelnītais jāsadala uz daudz plašāku loku. Savukārt šādi pasākumi motivē iet strādāt, darīt un sasniegt vēl vairāk.

 

Atstājiet komentāru