2024.gada 19. aprīlis

Fanija, Vēsma

Kā un kāpēc iekrāt skaidru naudu?

Kā un kāpēc iekrāt skaidru naudu?

Tāpat kā lasīt grāmatu ir daudz patīkamāk, turot to rokās, nevis lasīt e-grāmatu viedtālrunī, skaidru naudu ir vieglāk uztvert. Redzot kontā ciparus, tie var mirkļa iespaidā zaudēt savu vērtību. Skaidras naudas uzkrāšana, kaut vai mazos apmēros,  rada iekšēju mieru un pārliecību, ka ir atlikta ''kripatiņa'' nebaltām dienām, jo šī nauda atrodas pie manis, drošā vietā, nevis kaut kādā netaustāmā kontā, pie kuras iespējams piekļūt tikai ar starpnieku palīdzību. Šajā gadījumā ir lielāka iespēja, ka jums nebūs jādomā par to, cik daudz jūs varat aizņemties (hur mycket får man låna) no radiem vai kreditoriem, ja nonāksit līdz tādai situācijai. Tautā runā, ka daudziem bagātniekiem ir paradums savu skaidro naudu pārcilāt, likt kaudzītēs un pārskaitīt...Varbūt tā ir viena no panākumu atslēgām?

Labs veids, kā ietaupīt skaidru naudu un pat uzkrāt to, ir, izmantojot banknotes norēķiniem, jūs ''otrā makā'' iemetat, teiksim, 5-25% no atlikuma, atkarībā cik liela ir banknotes vērtība. To iespējams darīt, pēc saviem ieskatiem, vienu līdz trīs reizes dienā. Pēc nedēļas atverot šo maciņu, jūs būsiet pārsteigti! Ja rezultāti jūs apmierina, tad tikai turpiniet iesākto. Apzinīgi un mērķtiecīgi krājot naudu, mēs varam sakrāt tik tiešām lielas naudas summas – ir tikai jānosprauž konkrēts mērķis un jānosaka konkrēts laika posms, kādā to vēlamies sasniegt.

Runājot par otro maku, tas arī ir ļoti svarīgs faktors. Kā tas ir iekārtots? Sievietēm piemērotākais variants būtu somiņa, kurā ir kabata ar rāvējslēdzēju. Turiet to pusatvērtu un dienas laikā papildiniet. Vīriešiem, savukārt, var itin labi derēs vienkārši kabata. Dienas beigās iekrāto naudas summu noglabājiet kādā drošā vietā mājās.

Šie divi ieteikumi par otro maku un skaidras naudas iekrāšanu ir vienkārši, tomēr tie ir ļoti labs veids, kā neaizņemties naudu. Ja iepriekšējie aizdevumi jau sagādājuši problēmas un ir izveidojusies negatīva kredītvēsture, tad ar šiem papildus iekrājumiem, jums nebūs jāmeklē, kur var ātri aizņemties naudu ar negatīvu kredītvēsturi (låna pengar snabbt med betalningsanmärkning). Protams, paņemt kredītu ir vienkāršāk un ātrāk nekā izveidot iekrājumus, tomēr, ja vēlaties ietaupīt un iekrāt naudu, tad no aizdevumiem jums pavisam noteikti vajadzētu izvairīties.

Naudas krāšana patiesībā ir laikietilpīgs process. Ir cilvēki, kas dzīvo no algas līdz algai, tomēr sen zināma patiesība ir tāda, ka iekrāt naudu var ikviens, neatkarīgi no ienākumu lieluma, ja vien ir tāda vēlme, nevis allaž nepārvaramā vēlme attaisnoties, kādēļ tas nav iespējams. Pat nelielu ienākumu gadījumā 5-25% no atlikuma nedēļā sastādīs piecus eiro, kas mēnesī būs jau divdesmit eiro. Lai iekrātu simts eiro, būs vajadzīgi pieci mēneši, tomēr tā būs sava nauda, bez nekādām parādsaistībām.

Galvenais ir saprast, kādēļ nauda vispār tiek krāta. Kādam mērķim tā tiks novirzīta? Jāsaka gan, ka arī bezmērķīga naudas krāšana var kādu laiku izdoties – vairākas nedēļas vai pat mēnešus ilgi – tomēr piekopjot tādu bezmērķīgu krāšanu, agri vai vēlu iekrātie līdzekļi kaut kur nozudīs, it kā nemaz nebijuši. Visticamāk, tie, pilnīgi nemanot, tiks iztērēti visādiem bezjēdzīgiem niekiem, no kuriem visu šo laiku principiāli atteicāties, jo, pirms sākāt veidot uzkrājumus, jūs nenoteicāt sev konkrētu mērķi, kuram jūs šo naudu krāsit.

Atstājiet komentāru