2024.gada 28. marts

Ginta, Gunda, Gunta

Kā novērtēt, kas jums ir vissvarīgākais?

Kā novērtēt, kas jums ir vissvarīgākais?

Dzīvē ir daudzas lietas, kas liek mūsu sirdīm pukstēt straujāk. Tas varētu būt maza bērna smaids, draugu smiekli, tas, kā jūsu partneris paņem jūsu roku savā, kad dodaties pastaigā vai varbūt tā ir jūsu iecienītākā maltīte. Cik bieži jūs uzskatāt sev nozīmīgās lietas šādā veidā un saprotat, ka neviena no tām neietver naudu? Un kā ir tad, kad piedzīvojat dzīves realitāti? Lai gan ir taisnība, ka dzīvē svarīgākās lietas nemaz nav lietas, tomēr mūsu finansiālās platformas un tā, kā mēs rīkojamies ar naudu, ieiet daudz pozitīvākā ritmā un atvieglo visas pārējās dzīves sastāvdaļas, kad mums ir skaidrs, kas mums šajā jomā ir patiešām svarīgs. Vai dzīvojat saskaņā ar saviem līdzekļiem, vai visi labākie ātrie kredīti (alla bästa snabblån) ir jūsu iecienītākie sabiedrotie? Tas, kā un kur tiek tērēta jūsu nauda, īsi pastāsta par to, ko jūs vērtējat visaugstāk.

Tas, ar kādu apņemšanās līmenis jūs atbrīvosit sev laiku, lai detalizēti izpētītu savus personīgos naudas paradumus, un noteiktu savus ilgtermiņa finanšu mērķus, norādīs uz to, kāda būs jūsu finansiālā platforma nākotnē, sākot no apņemšanās brīža. Šeit ir četri veidi, kā ātri noteikt, kas jums ir svarīgs.

Kā noteikt, kas jums ir patiesi svarīgs? Nosakiet savas prioritātes!

Kas ir tās lietas, kuru vārdā atmetīsiet visus citus plānus un notikumus savā dzīvē, lai tām pievērstu savu nedalīto uzmanību? Prioritāšu noteikšana palīdz maksimāli palielināt nopelnītās naudas pievienoto vērtību. - kā to izdarīt. Cilvēki, vietas un lietas, kas jums ir vissvarīgākās, būs arī jūsu galvenās prioritātes. Finanšu pasaulē tas varētu nozīmēt:

  • Vai mani tuvākie ir apdrošināti? Vai man pašam ir dzīvības apdrošināšana, kas atvieglotu ģimenes dzīvi gadījumā, ja manis vairs nebūtu?

  • Cik sakārtoti un dažādiem dzīves notikumiem organizēti mūsu ģimenes dokumenti?

  • Cik daudz naudas mēs esam iekrājuši ārkārtas situācijām, īpašām vēlmēm vai citiem svarīgiem ieguldījumiem?

  • Kuras valstis un vietas es vēlētos apmeklēt kopā ar cilvēkiem, kuri man ir tuvi un ar kuriem labprāt dalītos patīkamās atmiņās?

  • Vai esam finansiāli gatavi ģimenes pieaugumam? Ko vēl papildus varētu darīt, lai palielinātu finansiālās drošības sajūtu?

  • Vai pašreizējā dzīvesvieta spēs apmierināt manas ģimenes vajadzības arī pēc 5 vai 10 gadiem?

Ja ir skaidras norādes par to, kurš un kas jums ir vissvarīgākais, tas, kā mēs rīkojamies ar savām finansēm, uzreiz kļūst par vērtību. Paņemiet papīra lapu vai atveriet jaunu MS Word dokumentu un sastādiet sarakstu ar to, kas jūsu dzīvē, jūsuprāt, ir galvenās prioritātes.

Neaizmirstiet par dzīves baudīšanu! No sirds izbaudīt mūsu dzīves ceļojumu, bieži vien ir vieglāk pateikt, nekā izdarīt, jo īpaši, ja dzīve ved pa īpaši kalnainiem un līkumojošiem ceļiem. Spēja koncentrēties uz to, kas notiek tieši šobrīd, nevis kaut kad pēc vairākiem gadiem, ļauj jums būt stabiliem ar abām kājām šeit un tagad. Mēs bieži esam neapmierināti ar esošo un noraizējušies par nākotni tikai tāpēc, ka apbrīnojam citu cilvēku it kā veiksmīgāko dzīvi un mazāk pievēršam uzmanību tam, ko mēs papildus varētu darīt paši savās dzīvēs, lai nonāktu labākā finansiālā labākā stāvoklī. Mēģinājumi imitēt citu cilvēku dzīvi, bieži vien izraisa nevajadzīgu un pārmērīgu naudas tērēšanu lietām, tiek ņemti aizdevumi bez kredītinformācijas jeb lån utan kreditupplysning, kas tikai apēd jūsu ikmēneša ienākumus, nesaistīti ar to, kādas patiesībā ir jūsu personīgās prioritātes, jo par tām esat aizmirsuši, skrienot pakaļ “modei”. Būt iedvesmotiem no citiem cilvēkiem vienmēr nāk par labu dvēselei, tomēr skaudībai ar to nav nekāda sakara. Ir svarīgi skaidri redzēt šo atšķirību.

 

Atstājiet komentāru