2024.gada 29. marts

Agija, Aldonis

Četri padomi, kā izvairīties no parādiem atvaļinājuma laikā

Četri padomi, kā izvairīties no parādiem atvaļinājuma laikā

Brīvdienas ir domātas jautrībai un atpūtai. Ja jums nav biroja uz ko iet, un nevienas cepeškrāsns pie kā gatavot ēdienu, jūs varat baudīt mieru un klusi un kādu brīdi aizmirst par dzīvi. Papildus tam ātrais kredīts (kviklån) var palīdzēt iegūt papildus finanses, lai izvairītos no parādiem. Tomēr ne vienmēr cilvēki izvēlas šādu vai citu risinājumu. Diemžēl daudzi amerikāņi atgriežas mājās, lai pamostos ar lielu atvaļinājuma rēķinu. Saskaņā ar LearnVest 2017. gada naudas paradumu aptauju, gandrīz trīs ceturtdaļas amerikāņu ir uzkrājuši parādu atvaļinājuma laikā, sasniedzot vidēji 1108 ASV dolāru (894 eiro) apmēru. Par laimi, ir daudz veidu, kā izvairīties no atvaļinājuma parādiem un tā radītajiem postījumiem. Ja jūs gatavojat ceļojumam, bet nevēlaties atgriezties mājās ar šķebinošu rēķinu, šeit ir četri padomi, kurus varat veikt iepriekš.

1. Sāciet ceļojuma krājkontu

Viens no iespējamiem iemesliem, kāpēc amerikāņiem rodas atvaļinājuma parāds, varētu būt fakts, ka vairāk nekā pusei no viņiem nav ceļojumu budžeta. Aptauja LearnVest liecina, ka 55% amerikāņu neieskaita brīvdienas savā gada izdevumu plānā. Latvijā šādas informācijas tik lielā mērogā iztrūkst, bet noteikti šāda tendence nav sveša. Viens no labākajiem veidiem, kā nodrošināt brīvdienu līdzekļu ietaupījumu pirms jūsu atvaļinājuma, ir izveidot mērķtiecīgu krājkontu tikai ceļošanai. Ceļojuma konts ļauj precīzi redzēt, cik daudz jums ir jāpērk atvaļinājumā, nevis rakt tavā budžetā vai, vēl sliktāk, nonākt parādos.

2. Izņemt dažus ceļojumu ietaupījumus savā ikmēneša budžetā

Kad jums ir ceļojuma konts, jums regulāri jākrāj, ja vēlaties, lai jūsu līdzekļi pieaugtu. Padariet to sev vienkāršu ar papildinājumu katru mēnesi, piemēram, atlieciet dažus simtus eiro (vai ko jūs varat atļauties) katru mēnesi, it kā jūs maksājāt regulāru rēķinu. Noguldot šo naudu savā ceļojumu krājkontā, jūs palīdzat pārliecināties, ka tā netiek iztērēta citur.

3. Atrodiet veidus, kā ietaupīt

Daļa no mūsu problēmas ar atvaļinājuma parādu var izrietēt no tā, ka mēs tērējam pārāk daudz ceļojumiem salīdzinājumā ar mūsu ienākumiem. LearnVest apsekojums parādīja, ka vidējais amerikānis iztērē apmēram 10% no viņu ienākumiem brīvdienās - tas nozīmē, ka persona, kas nopelna 50 000 ASV dolāru (40 365 eiro), katru gadu tērē ceļojumam 5000 ASV dolāru (4036 eiro). Sliktāk ir tas, ka 39% no tūkstošgades paaudzes pārstāvjiem tērē 15% vai vairāk no saviem gada ienākumiem brīvdienām.

Kaut arī nav neviena veida, kas derētu visiem attiecībā uz to, kā ietaupīt, mēs visi varētu izvērēt nedaudz dziļāk, lai atrastu ietaupījumus. Apsveriet iespēju meklēt piedāvājumus, kas ietver gan lidojumu maksu, gan viesnīcas, piemēram vai izvēlaties atvaļinājumu tuvāk mājām, lai jūs varētu izvairīties no lidojumiem pavisam. Apskatiet arī daudzas noderīgas ceļojumu piedāvājuma vietnes, kas var palīdzēt jums ietaupīt naudu gandrīz jebkurā braucienā.

4. Izmantojiet karšu piedāvājumus (bet tikai tad, ja esat bez parādiem)

Ceļojumu kartes var kalpot kā vērtīgs naudas taupīšanas rīks. Ja plānojat uz priekšu, lai nopelnītu papildus punktus lidojumiem vai viesnīcai un katru mēnesi nomaksājiet rēķinus pirms maksājuma termiņa beigām, jūs varat izmantot dažādus piedāvājumus, lai papildinātu savu ceļojumu budžetu un ietaupītu naudu. Piemēram, ja jūs bieži maksājat par lidmašīnām, jūs varat koncentrēties uz to, lai jūs varētu atsevišķi ietaupītu uz viesnīcas un ēdienu izdevumiem. Vai arī iedomājaties par atpūtu viesnīcā, par kuru esat samaksājis ar punktiem. Tādā gadījumā jums būtu jāpievērš uzmanība tikai ceļa izdevumiem, aktivitātēm un pārtikai. Protams, ceļojumu atlīdzības nav laba izvēle cilvēkiem, kas cīnās ar parādiem. Savukārt aizdevumi ar negatīvu kredītvēsturi (lån trods rki 2018) var būt viens no papildus variantiem.

 

Atstājiet komentāru