2024.gada 16. aprīlis

Alfs, Bernadeta, Mintauts

Betona dakstiņi – pārbaudīta un klasiska vērtība

Betona dakstiņi – pārbaudīta un klasiska vērtība

Mājas jumta segums tautas valodā tiek saukts par mājas piekto fasādi. Tas izdaiļo mājas kopskatu, kā arī aizsargā no nelabvēlīgu faktoru ietekmes, nodrošinot optimālus apstākļus mājas iemītniekiem. Tajā pašā laikā mājas jumta segums paaugstina ēkas kā būves kopējo tirgus vērtību. Viens no atzītākajiem un vadošākajiem mājas jumta segumiem ir betona dakstiņu jumta segums, kam piemīt virkne priekšrocību, par kurām mēs, iespējams, nemaz nezinām.

Pirmkārt, betona dakstiņi ir pārbaudīta vērtība. Latvijas ēkām, kas ir celtas pirmās Latvijas brīvvalsts laikā, tika klāts betona dakstiņu jumta segums. Un vēl šobrīd ir redzams, ka šo māju jumta segumi ir labi saglabājušies. Kāds ir šī jumta seguma noslēpums? Tā ir kvalitāte, kas nodrošina jumta seguma ilgo kalpošanas laiku.

Kā privātmājās, tā arī daudzdzīvokļu mājās ļoti svarīgs apstāklis ir skaņas izolācija. Betona dakstiņu jumta segums daudzdzīvokļu ēkai ir piemērots risinājums, jo tā skaņas izolācija nodrošina, ka ēkas augšējos stāvos nebūs dzirdami un neatbalsosies ārējo apstākļu izraisītie trokšņi. Tajā pašā laikā betona dakstiņi ir siltuma izolējoši, tādēļ vasaras svelmē tie neuzkarst, un mājas augšējos stāvos nebūs jāsaskaras ar pārāk lielu telpas uzkaršanu. Tieši tas pats attiecas uz privātmājām – siltuma un skaņas izolācija palīdzēs nodrošināt vienmērīgu gaisa temperatūru telpā un izvairīšanos no liekiem trokšņiem lietus, krusas un vēja laikā.

Viena no lielākajām jumta seguma materiālu kompānijām pasaulē ar vairāk nekā 150 gadu pieredzi “Monier” piedāvā oriģinālus betona dakstiņu jumta segumus, kurus ir iecienījuši jau ļoti daudzi māju iedzīvotāji. Viens no betona dakstiņu veidiem ir Minister TE, kas ir īpaši ar savu vizuālo izskatu – tiem ir precīzi veidotas līnijas, kas ikvienam jumtam spēj piešķirt izteiktu individualitāti, stilu un eleganci. Šis betona dakstiņu jumta seguma veids ir paredzēts izteikti mūsdienīgām arhitektūrām, un arvien vairāk cilvēku izvēlas tieši šo betona dakstiņu veidu. Šī jumta seguma veida virsmas pārklājums ir ļoti rūpīgi un kvalitatīvi izstrādāts, kā rezultātā tā krāsa ilgi saglabā savu intensitāti. Un, protams, šis ir viens no labākajiem risinājumiem skaņas izolācijas nodrošināšanai.

Vēl viens dakstiņu jumta seguma veids, ko ražo kompānija “Monier”, ir “Zanda Protector”. Jau pats nosaukums norāda uz kaut kāda veida aizsardzību, kas šajā gadījumā ir aizsardzība pret UV stariem, ar ko arī šis jumta segums ir tik ļoti īpašs. Šis jumta segums aizsargā dakstiņus no apaugšanas ar aļģēm un sūnām, kas ir ļoti liela priekšrocība, jo diezgan bieži ir vērojama tendence tiem parādīties uz jumta seguma. Šim jumta segumam ir izteikta, eleganta un piesātināta krāsa, kas akcentē tā kvalitāti, radot harmonisku kopējo attēlu.

Un, protams, ievērības cienīgi arī “Zanda Lux” dakstiņi, kas ir pieejami sešās dažādās krāsās. Tie ir viegli klājami, un tie ir speciāli izstrādāti Latvijas klimatiskajiem apstākļiem, kā arī šis jumta risinājumus ietver dažādus speciālus dakstiņus un to aksesuārus, kas padarīs mājas kopskatu vēl baudāmāku.

Lai izvēlētos sev piemērotāko jumta seguma veidi, apmeklējiet Monier mājaslapu, kā arī sazinieties ar vadošajiem speciālistiem. Kompānija “Monier” piedāvā zinošus un pieredzējušus tehniskos konsultantus un jumiķus, kuri ir atzīti jumta klāšanas speciālisti, kas palīdzēs izvērtēt un rast atbilstošāko risinājumu jūsu mājas parametriem, finansiālajam iespējām un, protams, jūsu vēlmēm un kas droši, uzticami paveiks savu darbu atbilstoši likumos un noteikumos paredzētajiem nosacījumiem.