2024.gada 19. aprīlis

Fanija, Vēsma

Kurš trimmeris labāks – elektriskais, benzīna vai akumulatora?

Kurš trimmeris labāks – elektriskais, benzīna vai akumulatora?

Skaists, kopts mauriņš ir katra saimnieka lepnums, taču, lai pie tāda tiktu, ar parastu pļāvēju bieži vien nepietiek. Zāles trimmeri šādos gadījumos ir ļoti noderīgi, ļaujot nopļaut zāli zem krūmiem un citās grūti aizsniedzamās vietās, ap kokiem, dobēm, celiņiem, akmeņiem un pie sienām. Trimmeris viennozīmīgi ir daudzpusīga dārza tehnika, kuru vērts iegādāties.

Ar lēmumu par trimmera iegādi viss nebeidzas. Jāizvēlas īstais modelis, un tas var būt izaicinājums, jo mūsdienās veikalos ir pieejami dažādi to veidi, kas atšķiras gan pēc barošanas tipa, gan izmēra, gan darbības veida, cenas un citiem parametriem. Ceļā uz īstās pļaušanas ierīces izvēli, instrumentu un dārza tehnikas interneta veikals Inserv.lv ir sagatavojis tev svarīgus ieteikumus, kas palīdzēs iegādāties tieši tādu trimmeri, kāds nepieciešams.

Cik daudz esmu gatavs tērēt?

Viens no galvenajiem faktoriem, kas ietekmēs to, kādu trimmeri iegādāsies, ir pieejamais budžets. Tev ir skaidri jāsaprot, kādu summu vari atvēlēt dārza tehnikas iegādei, jo tikai tādā veidā varēsi izvēlēties īsto. Ja tavā piemājas teritorijā ir neliela platība, kuru nepieciešams nopļaut, nereti pilnībā pietiek ar lētāku, vieglu trimmeri. Savukārt, ja pļaujamā teritorija ir plaša, jāpadomā par jaudīgākas ierīces iegādi, kas spētu tikt galā arī ar pāraugušu zāli.

Ko parāda trimmera jauda un spriegums?

Elektrisko trimmeru jauda var variēt no 245 W līdz pat 1200 W, un, lai arī ražotāji apgalvo, ka cenšas radīt tehniku, kura ar mazāku jaudu spēj paveikt vairāk, joprojām spēkā ir tas, ka, iegādājoties ierīci ar lielāku jaudu, tu varēsi paveikt smagākus darbus. Savukārt, kas attiecas uz benzīna trimmeriem, šeit jāņem vērā cilindra darba tilpums, kas norādīts kubikcentimetros (cm3). Pērkot akumulatora trimmeri, jālūkojas uz tā spriegumu, kas norādīts voltos (V). Piemēram, 24 V modeļi nodrošinās jaudīgāku pļaušanu nekā 12 V vai 18 V trimmeri savukārt 60 V un vairāk modeļi būs piemērotāki apjomīgiem darbiem.

Cik svarīgs ir trimmera pļaušanas platums?

Tā nav sakritība, ja jaudīgākiem trimmeriem parasti ir lielāks pļaušanas platums. Jo lielāka ierīce, jo vairāk zāles ar to īsākā laikā būs iespējams nopļaut, tādēļ tu varēsi ietaupīt arī spēkus, kas ieguldīti šī darba veikšanā. Vidēji trimmeru modeļu pļaušanas platums no ir 20 līdz 35 cm, taču jaudīgākiem benzīna modeļiem tas var būt pat līdz 42 cm un vairāk.

Kopumā jāņem vērā tas, ka jaudīgāki zāles trimmeri būs ne tikai smagāki, bet arī dārgāki, taču tie spēs paveikt visu nepieciešamo, sākot ar mauriņu aplīdzināšanu, beidzot ar pāraugušas zāles un pat nelielu krūmu nopļaušanu. Tiesa, krūmiem labāk piemēroti būs jaudīgi krūmgrieži.

Kuru trimmera veidu izvēlēties?

  • Elektriskie trimmeri visvairāk piesaista pircējus ar savu zemo cenu un vieglo lietošanu, taču to ierobežo kabelis, tāpēc visu laiku jādomā, kā pļaušanas laikā nodrošināt piekļuvi strāvai.

  • Akumulatora trimmeri ir ērti lietojami, jo ar tiem var pārvietoties jebkur, taču šajā gadījumā lietošanu apgrūtina ierobežotais akumulatora darbības laiks, ar kuru var nepietikt dārza nopļaušanai vienā reizē. Taču, protams, mūsdienās ražotāji laiž klajā arvien modernākus modeļus, kuru baterijas darbojas ilgāk un uzlādējas ļoti ātri.

  • Benzīna trimmeri būs piemērotāki lielākām platībām un cietākai zālei. Tie parastie tiek galā ar jebkuru uzdevumu, taču ir smagāki, skaļāki un prasa regulāru apkopi.

Grūti izvēlēties, kuru trimmeri iegādāties? Ienāc Inserv.lv, apskati, salīdzini un izpēti visu trīs veidu modeļus no tādiem ražotājiem kā STIGA, STIHL, BOSCH, MAKITA, DEWALT u.c.