2024.gada 24. aprīlis

Nameda, Ritvaldis, Visvaldis

Riepu maiņa — divreiz gadā obligāti

Riepu maiņa — divreiz gadā obligāti

Divreiz gadā ir obligāti jāmaina riepas — kad sākas vasaras un ziema sezona. To nosaka likums. Taču riepas ir jāmaina arī tad, ja tās ir nolietotas vai bojātas. MMK riepu servisa speciālistiem, kuri ir pieredzējuši sava amata meistari, nākas bieži un daudz atbildēt uz klientu jautājumiem saistībā ar riepu maiņu.

Dažkārt gan īsti nav izprotama autovadītāju vēlme, piemēram, automašīnai likt dažādu izmēru un protektora zīmējumu riepas. Teorētiski jau tas it kā būtu iespējams, bet šajā gadījumā nav padomāts par komfortu un drošību. Turklāt, vajadzētu pieturēties pie auto ražotāju ieteikumiem, un tikai tad, ja viņi paredzējuši automašīnai dažādu izmēru riepas, tad to var mēģināt darīt. Servisa speciālisti gan ilgās pieredzes vadīti iesaka uzstādīt tikai kvalitatīvas, atbilstoša izmēra un viena protektora zīmējuma riepas.

Ir divi termiņi, kuri autovadītājiem jāzina no galvas pat nakts vidū: ar  ziemas riepām jābrauc no 1. decembra līdz 1. martam, savukārt ar vasaras riepām var braukt no 1. marta līdz 1. decembrim. Te gan jāpiebilst, ka jāvadās arī no laika apstākļiem. Kad vēl aiz loga ir mīnus grādi, turklāt sniegs vēl nav nokusis, tas tomēr nebūtu prāta darbs pāriet uz vasaras riepām. Speciālisti kā vislabāko variantu vasaras riepu maiņai uzskata diennakts vidējo gaisa temperatūru virs + 7 grādiem. Nevajag arī aizmirst, ka, riepas mainot uz vasaras, riepu protektora dziļumam jābūt vismaz 1,6 mm.

Taču jāievēro vēl viena nianse, kas attiecas uz riepu maiņu: ja, piemēram, esat ziemas sporta cienītājs un esat nolēmis doties ar savu automobili uz kādu no Eiropas valstīm paslēpot, un jūsu auto ir uzliktas radžotas riepas, var gadīties, ka jums būs tās jāmaina, jo ir vairākas Eiropas valstis, kurās ir aizliegums braukt ar šādām riepām. Tiesa, ar radžotām riepām ir drošāka braukšana, bet tās bojā ceļa virsmu. Pēdējo gadu laikā  ziemas riepu tehnoloģijas ir piedzīvojušās ļoti strauju attīstību, un tagad arī premium klases ziemas riepu lietotāji atzīst, ka stabilitātes ziņā tās ne ar ko neatpaliek no radžotām riepām.

Dažkārt autovadītāji ir neziņā, kuras no divām riepām labāk mainīt, ja vairāk nesanāk. Autoservisa speciālisti šādos gadījumos iesaka mainīt riepas auto velkošajai asij.

MMK riepu servisa darbiniekiem, sākoties vasaras sezonas riepu maiņai, ir darba pilnas rokas, tāpēc visideālāk būtu, ja jūs vizīti pie viņiem ieplānotu jau laikus un pieteiktu to iepriekš!

Atstājiet komentāru