2024.gada 28. marts

Ginta, Gunda, Gunta

Daugavpilī aiztur iespējamo lombardu apzadzēju

Daugavpilī aiztur iespējamo lombardu apzadzēju

Valsts policija saņēma informāciju, ka divos Daugavpils lombardos bija notikušas dārglietu zādzības. Saistībā ar katru zādzības faktu VP Daugavpils iecirknī tika ierosināts kriminālprocess un uzsākti nepieciešamie ļaundaru meklēšanas pasākumi. Izmeklēšanas laikā noskaidrots, ka abas zādzības bija paveikusi viena un tā pati persona. Šonedēļ aizdomās par saistību ar minētiem noziedzīgajiem nodarījumiem aizturēts kāds 1991.gadā dzimis vīrietis. Izmeklēšana turpinās.

VP Daugavpils iecirkņa policisti saņēma informāciju, ka 2019.gada 8. un 11. martā Daugavpilī bija izdarītas zādzības no lombardiem. Saistībā ar šiem notikumiem uzsākti kriminālprocesi pēc KL 180.panta 1.daļās un KL 175.panta 1.daļas. Izmeklēšanas laikā tika apskatīti arī video novērošanas kameru ieraksti, kā rezultātā likumsargi konstatējuši, ka abus noziedzīgus nodarījumus, visdrīzāk, bija paveikusi viena un tā pati persona. Abos gadījumos persona ierodoties lombardā bija lūgusi tuvāk apskatīt dārgus zelta izstrādājumus. Pirmajā lombardā, vīrietis bija sagaidījis brīdi, kad zelta izstrādājumi tiks nolikti uz letes, un tad bija paveicis zādzību, savukārt otrajā lombardā viņš bija izrāvis no pārdēvēja rokām zelta ķēdīti, un aizbēdzis no notikuma vietas.

Šonedēļ iespējamais vainīgais tika noskaidrots un aizturēts, ka arī atgūta daļa nozagto mantu. Jāpiebilst, ka aizturētais – 1991.gadā dzimis vīrietis iepriekš nebija nonācis policijas redzeslokā. Pašlaik likumsargi turpina izmeklēšanu, un tiek skaidrota vīrieša saistība ar minētiem noziedzīgiem nodarījumiem.

Atgādinām, ka pēc Krimināllikuma 180.panta, par zādzību, krāpšanu vai piesavināšanos nelielā apmērā, soda ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz vienam gadam vai ar īslaicīgu brīvības atņemšanu, vai ar piespiedu darbu, vai ar naudas sodu, bet pēc KL 175.panta 1.daļas, par svešas kustamas mantas slepenu vai atklātu nolaupīšanu (zādzība) — soda ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz diviem gadiem vai ar īslaicīgu brīvības atņemšanu, vai ar piespiedu darbu, vai ar naudas sodu.

Ksenija Belova
VP Latgales reģiona pārvaldes
Vecākā speciāliste
t. 65403378; 20028494

Atstājiet komentāru