2024.gada 28. marts

Ginta, Gunda, Gunta

Pazudušo Beku atrod akā divu pagalmu attālumā no mājām

Pazudušo Beku atrod akā divu pagalmu attālumā no mājām

Pazudušais basetu šķirnes suns Beka ir atradies. Tā ceturtdienas vakarā liecināja priecīgs saimnieces ieraksts sociālajā vietnē facebook.com: "Liels paldies visiem, kas juta līdzi, kas nezaudēja ticību un cerību. Paldies par atsaucību un saprati, par labajiem vārdiem. Ceturtdien, 31.maijā Beka ir atradusies un atgriezusies mājās sveika un vesela! Vēlreiz liels paldies visiem, kas palīdzēja!"

Notikumam ar pazudušo Beku līdzi dzīvoja un palīdzēja meklēt ne tikai jēkabpilieši, bet arī daudzi cilvēki visā Latvijā, jo informācija par pazudušo suni strauji izplatījās visos sociālajos tīklos. Tāpēc lūdzām dzīvnieka saimnieci pastāstīt, kā Beka atgriezās mājās.

“Mums ceturtdien piezvanīja Jēkabpils ugunsdzēsības un glābšanas dienesta darbinieki un sacīja, ka tepat Jēkabpilī, Palejas ielā divu pagalmu attālumā no mūsu mājām, kādas neapdzīvotas mājas pagalmā, metru dziļā akā atrasts mūsu Bekai līdzīgs suns. Informāciju par pazudušo dzīvnieku bijām iedevuši arī glābšanas dienestam. Glābēji stāstīja, ka viņus izsaucis vīrietis, kuram te uzticēts pļaut zāli. Viņš ieradies pildīt savu pienākumu un atradis dzīvnieku. Pats nevarējis izcelt no akas un izsaucis glābējus. Steidzoties pie Bekas, domās jau prātojām, kādu medicīnisko palīdzību viņai vajadzēs sniegt, pie kādiem ārstiem vērsties, jo ja viņa šajā karstajā laikā gandrīz divas nedēļas pavadījusi akā, visticamāk ir ļoti vārga. Taču patiesībā Beka nebija tik sliktā stāvoklī, lai nekavējoties vestu viņu pie veterinārārsta, pie viņa dosiemies pēc dažām dienām. Jā, Beka ir novārgusi, izkāmējusies, bet visnotaļ kustīga, ieraugot mūs lēkāja un visādos veidos izrādīja prieku par atkalredzēšanos, kas abpusēji bija ļoti liels. Mēs, kā solīts, cilvēkam, kurš mūsu Beku atrada, samaksājām izsludināto atlīdzību. Pateicāmies arī glābējiem. Cilvēks, kurš Beku atrada neko nebija dzirdējis, ka ir pazudis un tiek meklēts basetu šķirnes suns, viņam atlīdzība bija pārsteigums,” stāsta dzīvnieka saimniece.

Viņa piebilda, ka maz ticams, ka Beka visu šo laiku no 19.maija pavadīja šajā bedrē, kur nav ne ēdiena, ne dzēriena, šajā karstajā laikā, kāds bija veselu nedēļu, dzīvnieks, visticamāk, būtu nobeidzies no slāpēm un bada. Pēc saimnieces domām, Beka šajā bedrē atradās ne vairāk kā dažas dienas. Visticamāk, Beka bija pie kāda, kas, iespējams, skaisto dzīvnieku bija aizvilinājis, jo dienā, kad Beka pazuda mājas pagalma vārtiņi, kas allaž ir ciet, nezināmu iemeslu dēļ bija atvērti līdz galam vaļā, bet ņemot vērā lielo informētību par Bekas pazušanu un plašas sabiedrības iesaistīšanos dzīvnieka meklēšanā, ieskaitot paziņojumus vietējos medijos, nolēma to atgriezt, atvedot un palaižot netālu no mājām. Dzīvnieks, iespējams, priecīgi skrienot uz mājām pa taisnāko ceļu caur pamestās mājas pagalmu, ievēlās akā, kur pēc dažām dienām tika laimīgi atrasts.

Saimniece sacīja, ka viņai bijusi pārliecība, ka Beka atgriezīsies. Darot visu iespējamo, lai dzīvnieku atrastu, viņa konsultējusies ar ekstrasensu Tiltiņu, kas zinājis teikt, ka suns esot aizvests ar mašīnu, bet drīzi vien atgriezīšoties. Tā arī noticis.

Jāpiebilst, ka Beka ir ne tikai ģimenes mīlulis, bet arī gudrs un īpaši apmācīts medību suns, kas spēj dzīt pēdas pat diennakts tumšajā laikā, ko spēj tikai retais medību suns.

Atstājiet komentāru