2024.gada 24. aprīlis

Nameda, Ritvaldis, Visvaldis

Salvis Ozoliņš - Latvijas Valsts policijā jau ceturtdaļgadsimtu

Salvis Ozoliņš - Latvijas Valsts policijā jau ceturtdaļgadsimtu

5. decembris Latvijā tiek atzīmēts kā Valsts policijas diena. Šogad tāpat kā Latvijas valsts, arī Latvijas Valsts policija atzīmēja savu simtgadi. Trešdien visā Latvijā tika rīkoti svinīgi pasākumi, kuros ar svecīšu iedegšanu un klusuma brīdi tika pieminēti mūžībā aizgājušie kolēģi, bet vēlāk par godprātīgu pienākumu pildīšanu apbalvoti čaklākie policisti reģionu pārvaldēs.

Starp piemiņas brīdi un Valsts policijas pasākumu Jēkabpilī, portāla “Radio1.lv” redakcija sazinājās ar Valsts policijas Zemgales reģiona pārvaldes Kārtības policijas biroja Patruļpolicijas nodaļas patruļdienesta rotas vecāko inspektoru, majoru Salvi Ozoliņu, lai Valsts policijas simtgades svētkos sveiktu Jēkabpils kārtībsargus un uzzinātu vairāk par majora darba gaitām.

Taujāts, kā kļuvis par policistu, majors Salvis Ozoliņš atbildot smejas: “Tas ir garš stāsts no vēstures! Pēc profesijas es esmu būvdarbu vadītājs! Jau skolas gados – padomju laikā pildījām anketas, rakstījām par ko vēlamies kļūt nākotnē. Tie bija milicijas laiki, un es vienmēr rakstīju milicis, milicis, milicis. Tad pienāca astotā klase un es, tomēr, izvēlējos celtniecību.”

Nomācījies četrus gadus Salvis Ozoliņš kļuva par būvdarbu vadītāju. Tomēr celtniecībā ne cik ilgi strādāt viņš nepaguva, jo sekoja iesaukšana armijā. Savukārt atgriežoties mājas pēc armijas, Salvis secinājis, ka celtniecības uzņēmumu īsti vairs nav palicis: “Pajuka visa Padomju savienība kamēr es biju armijā. Vairs nav nevienas celtniecības organizācijas. Tad es saņēmu piedāvājumu strādāt policijā, un pieņēmu to, nedomājot nevienu sekundi.”

Majors Salvis Ozoliņš norāda, ka par savu lēmumu pirms 25 gadiem uzsākt darba gaitas Valsts Policijā, nav šaubījies ne mirkli. “Tas man ir ļoti tuvs darbs, man saprotamas lietas. Viennozīmīgi! Te es esmu savā vietā un savā vidē,” saka Salvis Ozoliņš.

Taujāts, kā Valsts policijas majors vērtē drošības situāciju Jēkabpilī, Salvis Ozoliņš atbild, ka pozitīvi. Bet viņš piebilst, ka drošībā lielā mērā atkarīga no mums pašiem. “Kā mēs izturēsimies viens pret otru, tā mēs arī dzīvosim,” norāda Ozoliņš.

Ikdienā Salvja Ozoliņa darbs saistīts ar policijas patruļdienestu jeb ceļu policiju, tāpēc, rūpējoties par drošību uz ceļiem, majors ikvienu aicina ievērot ceļu satiksmes drošības noteikumus, īpaši šajā gada tumšajā laikā nebūt pārgalvīgiem uz ceļiem, un izvēlēties laikapstākļiem, kā arī ceļu kvalitātei atbilstošu braukšanas stilu. “Dienu no dienas mēs esam saskarsmē viens ar otru, tāpēc noteikti arī uz ceļa jābūt pacietīgiem un saprotošiem vienam pret otru,” papildina majors.

Savukārt saviem kolēģiem gan Valsts policijas svētkos, gan ikdienā Salvis Ozoliņš novēl izturību. “Mēs katru dienu ejam uz darbu, bet nezinām, kas mūs tur sagaida, tāpēc ļoti svarīga ir izturība, lai spētu adekvāti reaģēt uz notiekošo. Bet pats galvenais – dzīvosim draudzīgi!” saka Valsts policijas majors Salvis Ozoliņš.


Attēlā: Salvis Ozoliņs - pirmais no labās puses.

Komentāri (0-1/1)

  • Kāpēc?
    06.12.2018 11:50
    Kāpēc tik daudz kļūdu? :( lielie burti un komati kā piektklasnieka sacerējumā.

Atstājiet komentāru