2024.gada 29. marts

Agija, Aldonis

Jānis Hauka: Sniega tīrīšana problēmas nesagādā. Priecāsimies par baltiem Ziemassvētkiem

Jānis Hauka: Sniega tīrīšana problēmas nesagādā. Priecāsimies par baltiem Ziemassvētkiem

Šonedēļ Jēkabpilī sniega sega pieaugusi līdz 13 centimetriem. Kā pilsētā veicas ar sniega tīrīšanu un ielu kaisīšanu vaicājām SIA “Jēkabpils pakalpojumi” valdes priekšsēdētājam Jānim Haukam.

“Otrdien darbi ritēja raiti un pilsētā visas ielas atbilstoši grafikam jau rīta agrumā bija nokaisītas. Tāpat arī pilsētā strādāja sētnieki un ietves tīrīja arī ar tehniku. Sniegs problēmas nesagādā. Priecāsimies par baltiem Ziemassvētkiem,” saka Jānis Hauka.

Viņš piebilda, ka uzņēmuma rīcībā ir pietiekami tehnikas, lai ielu kaisīšana un sniega tīrīšana problēmas nesagādātu. Tāpat arī uzņbēmuma desmit sētnieki ir nodrošināti ar visu nepieciešamo darbam – smiltssāls maisījumu kastes izvietotas visā pilsētā un piepildītas. 

Par sniega tīrīšanu Jēkabpilī tika diskutēts arī ikmēneša pašvaldības vadības un vietējo mediju preses konferencē. SIA “Jēkabpils pakalpojumi” daudzviet ietves tīra ar minitehniku. Šī iemesla dēļ vairāki jēkabpilieši uzskata, ka ir nevienlīdzīga attieksme pret iedzīvotājiem no pašvaldības puses, jo vieniem pie mājām ietves tiek notīrītas ar SIA “Jēkabpils pakalpojumi” tehniku, bet citiem sniegs jāšķūrē saviem spēkiem un, ja tas netiek darīts  var draudēt sods no pašvaldības policijas. Preses konferencē Jēkabpils domes izpilddirektors Guntars Gogulis sacīja, ka ietves tiek tīrītas tur, kur šī minitehnika var izbraukt, vietās, kur tas nav iespējams sniegs no ietvēm pie saviem īpašumiem jātīra īpašniekiem. Guntars Gogulis piebilda, ka iedzīvotāji par sniega netīrīšanu tiek sodīti reti, jo pašvaldības policijas uzdevums nav drastiski sodīt par sniega netīrīšanu, bet gan sarunā ar māju īpašniekiem noskaidrot iemeslus, kāpēc ietve nav tīrīta un kopā rast risinājumu.

Tāpat arī novērots, ka brīvdienās netiek tīrīts sniegs un netiek kaisītas pieturvietas, kas atrodas Jēkabpilī, Pormaļa ielā, jo šeit sniegu tīra pagaidu darbos algotie cilvēki, kas brīvdienās nestrādā. Patlaban pilsētā pagaidu darbos ir nodarbināti 34 cilvēki. Guntars Gogulis solīja, ka šai problēmai tiks meklēts risinājums.

Foto: jekabpils-pakalpojumi.lv

Komentāri (0-2/2)

  • Jekabpils iedzivotajs
    20.12.2018 00:14
    Lai Janis Hauka pastaiga ar bernu ratiem pa pilsetu!Zinas ,cik labi ir iztiritas ietves!Vai vinsh uzskata,ka ziema tik ar ragavam iet maminjas ar berniem ara?!
  • Ačulis
    19.12.2018 14:59
    Un kā ar ielu tīrīšanu? Vai tad "viss kārtībā" skaitās, kad iebrauktas 4 sliedes? Labi, ka daudzi jēkabpilieši pārvietojas ar klīrensā zemām mašīnām - vismaz tie ielas izšķūrē..

Atstājiet komentāru