2024.gada 18. aprīlis

Jadviga, Laura

Jēkabpils slimnīcā 2018.gadā asins donorus reizi nedēļā pieņems VADC specializētajā autobusā

Jēkabpils slimnīcā 2018.gadā asins donorus reizi nedēļā pieņems VADC specializētajā autobusā

Ar Radio1.lv sazinājās vairāki jēkabpilieši, kas bija neizpratnē, kāpēc Jēkabpils slimnīcā donorus nepieņem asins sagatavošanas nodaļa.

Sazinājāmies ar SIA Jēkabpils reģionālā slimnīca valdes priekšsēdētāju Gvido Liepiņu. Viņš apstiprināja, ka pagaidām donoriem nav iespējas ziedot asinis slimnīcas Asins sagatavošanas nodaļā.

Gvido Liepiņš skaidroja, ka šāda situācija izveidojusies, jo no slimnīcas aizgājusi ārste, kas vadīja šo nodaļu un bija vienīgais sertificētais speciālists iestādē, kuram ir tiesības vadīt šādu nodaļu. Tā kā šobrīd slimnīcā nav šāda speciālista asins sagatavošanas nodaļa nevar pieņemt donorus. Gvido Liepiņs piebilda, ka valde meklē jaunu speciālistu ar atbilstošu izglītību, kas varētu uzņemties nodaļas vadību, bet pagaidām nesekmīgi. Tikmēr situācija tiks risināta sadarbībā ar Rēzeknes slimnīcu un tās Valsts asinsdonoru centra (VADC) specializēto autobusu, kas no janvāra reizi nedēļā pieņems asins donorus. 

Jautāts vai gadījumā, ja netiks atrasts atbilstošas kvalifikācijas speciālists, kas varētu vadīt asins sagatavošanas nodaļu vai tā tiks likvidēta Jēkabpils slimnīcā. Gvido Liepiņš sacīja, ka pagaidām vēl nav atmesta cerība atrast šādu speciālistu, taču, ja tas neizdosies, tad pastāv šāda iespēja. Viņš piebilda, ka mobilajam VADC specializētajam autobusam ir vairākas priekšrocības, tas var donorus pieņemt ne tikai pie Jēkabpils slimnīcas vai poliklīnikas, bet arī lielākos darba kolektīvos un izbraukt pie apkārtējo novadu pašvaldībām, tā dodot iespēju asins nodot plašākam donoru skaitam.

Jēkabpils slimnīcā VADC specializētajā autobusā asins donori no nākamā gada tiks pieņemti reizi nedēļā pirmdienās. 2019.gada pirmajā mēnesī asins donori tiks gaidīti – 2., 7., 14., 21.un 28. janvārī no pulksten 9.00-13.00.

Atstājiet komentāru