2024.gada 19. aprīlis

Fanija, Vēsma

Lāčplēša dienā iespējams lietus un brāzmains vējš

Lāčplēša dienā iespējams lietus un brāzmains vējš

Šīs nedēļas nogalē Latviju sasniegs Atlantijas ciklons, kas atnesīs lietu un brāzmainu vēju, liecina pašreizējās laika prognozes.

Šonedēļ no otrdienas līdz ceturtdienai laikapstākļus noteiks anticiklons, tāpēc nebūs ievērojamu nokrišņu, gaidāms lēns vējš, brīžiem iespējama bieza migla un apledojums uz ceļiem. Reģionos, kur izklīdīs mākoņi, gaisa temperatūra diennakts tumšajā laikā noslīdēs zem nulles.

Otrdien un trešdien laikapstākļus noteiks anticiklona centrālā daļa, tādēļ, valdot lēnam vējam un bezvējam, vietām veidosies bieza un ilgstoša migla, nakts stundās apledos ceļi, gaisa temperatūra daudzviet noslīdēs līdz 0..-5 grādiem. Uzspīdot saulei, gaiss iesils līdz +5..+9 grādiem, bet vietās, kur neizklīdīs miglas mākoņi, saglabāsies drēgnāks laiks.

Ceturtdien anticiklons sāks atkāpties, piektdien jau gaidāms neliels lietus un dienvidrietumu vēja pastiprināšanās. Mākoņu un vēja ietekmē gaisa temperatūra nedēļas nogalē gan naktīs, gan dienās pārsvarā gaidāma +3..+8 grādu robežās.

Atbilstoši pašreizējām prognozēm šīs nedēļas nogalē no rietumiem ieradīsies ciklons, un arī Lāčplēša dienā iespējams lietus un brāzmains vējš. Gaisa temperatūra nepārsniegs +10 grādu un naktīs pārsvarā būs virs nulles atzīmes.

Prognozes 18.novembrim, Latvijas Republikas Proklamēšanas dienai, pagaidām ir atšķirīgas - iespējama gan anticiklona, gan ciklona ietekme, tomēr maza varbūtība, ka iestāsies ziemai atbilstoši laikapstākļi.

Pagājušā gada novembra pirmajā pusē Latvijā valdīja ziema, sniega segas biezums Rīgā sasniedza 25 centimetrus, Lāčplēša dienā vēl saglabājās 16 centimetru dziļš sniegs, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra dati. Minimālā gaisa temperatūra naktī no 10. uz 11.novembri Ainažos bija -14,3 grādi.

Savukārt 2015.gada 11.novembrī gaisa temperatūra Latvijā pakāpās līdz +7..+12 grādiem, vēl par grādu siltāka Lāčplēša diena bija 2008.gadā.

Komentāri (0-1/1)

  • Ginta
    02.07.2018 18:35
    Es arī tādu laika peognozi varu dot ar vārdu "iespējams"!!! Tak nerakstiet vispār ja neziniet!!!
    Ko tas vispār nozīmē -IESPĒJAMS

    Iespējams, rīt būs +30 grādi.

Atstājiet komentāru