2024.gada 28. marts

Ginta, Gunda, Gunta

Šonedēļ strauji kļūs siltāks

Šonedēļ strauji kļūs siltāks

Trešdien un ceturtdien, 4. un 5.aprīlī, gaisa temperatūra Latvijā pakāpsies līdz augstākajai atzīmei pēdējā pusgada laikā, prognozē "Global Forecast System".

Otrdienas saullēktā, debesīm skaidrojoties un pierimstot vējam, gaisa temperatūra noslīdēs līdz 0..-4 grādiem, dažviet Kurzemē - līdz -8 grādiem. Ceļi daudzviet būs slideni, vietām Kurzemē gaidāma migla un sarma.

Otrdien saule gaisu iesildīs līdz +2..+7 grādiem. Pievakarē un naktī uz trešdienu valsti no dienvidrietumiem šķērsos siltā atmosfēras fronte, kas atnesīs lietu, slapju sniegu un miglu. Sagaidāms, ka maksimālā gaisa temperatūra trešdien būs no +5..+8 grādiem Alūksnes augstienē un vietām Rīgas jūras līča piekrastē līdz +14..+16 grādiem valsts dienvidos.

Ceturtdien, lai gan prognozēts liels mākoņu daudzums un īslaicīgs lietus, termometra stabiņš varētu pakāpties līdz +12..+17 grādiem, vēsāks laiks saglabāsies daļā piekrastes, kur iespējama migla. Dažviet var nodārdēt pērkons.

Atbilstoši pašreizējai prognozei piektdien kļūs vēsāks, iespējami arī nokrišņi un brāzmains vējš, bet nedēļas izskaņā pastiprināsies anticiklons un svētdien gaisa temperatūra atkal var sasniegt +15 un vairāk grādu.

"Global Forecast System" ir ASV Nacionālās okeānu un atmosfēras pārvaldes datormodelis, kas, ik pēc sešām stundām veicot aprēķinus, prognozē laikapstākļus visā pasaulē.

Materiāls tapis sadarbībā ar BNS

Foto: jekabpils.lv

Atstājiet komentāru