2024.gada 28. marts

Ginta, Gunda, Gunta

Daugavā pie Jēkabpils šodien pēcpusdienā sākusies ledus iešana (FOTO, VIDEO)

Daugavā pie Jēkabpils šodien pēcpusdienā sākusies ledus iešana (FOTO, VIDEO)

Daugavā pie Jēkabpils šodien sākusies ledus iešana. Sarunā ar Radio1.lv Jēkabpils pilsētas pašvaldības Civilās aizsardzības inžinieris Andris Štolceris sacīja, ka upe no lediem ir brīva visā pilsētas posmā.


Arī Krustpils novadā pie Prižiem notiek ledus iešana un pie tilta Salas novada Salas pagastā, kas ved uz salu, kur kādreiz atradās putnu ferma. Tāpat arī upe ir brīva no ledus segas pie Zeļķu tilta. Ledus iešana notiek arī Sakā. Brīžiem ūdens klājs ir brīvs no ledus un vižņiem, brīžiem novērojama ledus iešana. Upē situācija ir mainīga.


Jau aptuveni pirms nedēļas ledus bija izgājis Daugavā pie Dignājas un Dunavas līdz pilsētas robežai. Patlaban upē būtiski ledus un vižņu sastrēgumi neveidojas un plūdu draudu nav. Štolceris sacīja, ka atbildīgie dienesti upi novēro, lai plūdu gadījumā sniegtu iedzīvotājiem palīdzību. Pēdējo stundu laikā ir nedaudz cēlies ūdens līmenis Daugavā pie Jēkabpils un šobrīd tas paaugstinājies līdz piecu metru atzīmei virs noteiktā līmeņa.


Plašāk par situāciju Daugavā pie Jēkabpils klausieties rīt Jēkabpils Radio1 ēterā raidījumā “Aktuālais komentārs”, kas skanēs pēc ziņām pulksten divos dienā.

Video, foto: facebook.com/Jēkabpils un jekabpils.lv

Komentāri (0-1/1)

  • Hmmmm
    02.07.2018 18:36
    "Tāpat arī upe ir brīva no ledus segas pie Zeļķu tilta."
    Aizbrauciet un apskatieties rūpīgāk!

Atstājiet komentāru