2024.gada 29. marts

Agija, Aldonis

Sākusies āžu buku medību sezona: atceries par drošību!

Sākusies āžu buku medību sezona: atceries par drošību!

Pirmajā jūnijā oficiāli atklāta stirnu āžu medību sezona, tāpēc Valsts policija rīko pārbaudes, kuru laikā tiks kontrolēta likumīga medību norise un drošības prasību ievērošana. Īpaša uzmanība tiks vērsta tam, lai medību laikā netiku lietots alkohols vai citas apreibinošās vielas, kā arī netiktu pārkāpti medību ieroču aprites noteikumi. Lai medības noritētu veiksmīgi, policija aicina ievērot vairākus drošības pasākumus.

Lai medību sezona noritētu droši un bez starpgadījumiem, Valsts policijas aicina medniekus atcerēties gan medību reglamentējošos normatīvos aktus, gan arī ieroču aprites jautājumus. Ja iespējams, pirms aktīvu medību gaitu uzsākšanas, ieteicams doties uz šautuvi un atkārtot šaušanas iemaņas, lai mednieks būtu drošs un pārliecināts par savu precizitāti, izdarot šāvienus.

Valsts policija arī atgādina, ka, atrodoties medību platībās, svarīgi uzmanīt gan savu, gan līdzcilvēku drošību un nešaut uz neskaidri redzamu mērķi un virzienā, kurā varētu atrasties kāds cits cilvēks. Tāpat policija aicina medību organizatorus īpaši nopietni attiekties pret pienākumu koordinēt mednieku izvietojumu medību platībās un uzsver, ka svarīgi uzraudzīt, lai neviens cilvēks nenonāktu ložu krustugunīs, šķērsojot citu medību platību robežu. Uzmanība tiks vērsta arī uz malumednieku notveršanu.

„Medību sezonā aicinu ikvienu būt vērīgam un ziņot policijai, ja pamanītas nelikumīgu medību pazīmes, piemēram, ja aizdomīgas automašīnas tumsā apspīdina laukus un izdara šāvienus. Malumedniecība rada neatsveramu kaitējumu ne tikai dzīvnieku populācijai, bet arī apdraud citu cilvēku un mājdzīvnieku drošību, tāpēc būtiski, lai šādi gadījumi tiktu laikus atklāti un novērsti,” atgādina Valsts policijas Koordinācijas un kontroles pārvaldes priekšnieks Lauris Arājs un novēl drošu medību sezonu.

Valsts policija uzsver, ka svarīgi nebūt vienaldzīgiem un nekavējoties ziņot policijai gadījumos, kad pamanīti likumpārkāpumi medību laikā un apdraudēta mednieku un citu līdzcilvēku drošība. Tāpat par jebkuru informāciju, kas var palīdzēt atklāt medību nelikumīgu norisi, ikviens aicināts ziņot policijai, zvanot pa tālruni 110.

 

Sagatavoja:

Dārta Rasa Ozola

Valsts policijas

Sabiedrisko attiecību nodaļas

praktikante

 

 

Kontaktpersona:

Simona Grāvīte

Valsts policijas

Sabiedrisko attiecību nodaļas

vecākā speciāliste

Tālr. 67075014

Mob. tālr. 29900345

simona.gravite@vp.gov.lv

Komentāri (0-1/1)

  • Guest
    02.07.2018 18:37
    kas tas par lopiņu āžu buks?

Atstājiet komentāru