2024.gada 28. marts

Ginta, Gunda, Gunta

Nedēļas nogalē iespējami pirmie siltuma rekordi šajā gadā

Nedēļas nogalē iespējami pirmie siltuma rekordi šajā gadā

Šīs nedēļas nogalē Latvijā ieplūdīs pavasarīgi silts gaiss no Rietumeiropas un iespējami pirmie temperatūras rekordi 2019.gadā, prognozē sinoptiķi.

Saskaņā ar Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra datiem pēdējais temperatūras rekords reģistrēts pērnā gada 29.novembrī, kad Kolkā ar -9 grādiem tika pārspēts aukstuma rekords. Savukārt pēdējie siltuma rekordi bija 6.novembrī, Liepājā un Rucavā termometra stabiņam pakāpjoties līdz +13 grādiem.

Tas, vai šonedēļ tiks sasniegti siltuma rekordi, būs atkarīgs no mākoņiem. Ja debesis būs apmākušās un smidzinās lietus, siltuma rekordi maz iespējami, savukārt saulaina laika gadījumā tiks pārspēts liels skaits rekordu.

Saskaņā ar pašreizējām prognozēm nedēļas nogalē nav gaidāmi ievērojami nokrišņi, brīžiem spīdēs saule un gaisa temperatūra pakāpsies līdz +4..+9 grādiem.

Augstākā gaisa temperatūra, kas Latvijā līdz šim reģistrēta 15.-17.februārī, ir aptuveni +9 grādi 1925.gadā.

Gaidāmā rietumu vēja ietekmē vissiltākais laiks būs Kurzemes austrumos, Zemgalē, Rīgā un citviet Vidzemes dienvidos. Iespējams, svētdien vējš iegriezīsies no ziemeļrietumiem un kļūs nedaudz vēsāks.

Naktīs daudzviet piesals.

Atbilstoši "Global Forecast System" prognozei arī nākamnedēļ gaidāms februārim neraksturīgi silts laiks.

Foto: jekabpils.lv

Atstājiet komentāru