Trešdiena, 22 Marts 2017 11:11

Kā Latvijas virtuvē ienest Meksikas sauli?

Informācijas avots:
Kad Latvijas pelēkais laiks jau nogurdinājis, viens no labākajiem veidiem, kā silto gadalaiku vēsmas ienest ikdienā, ir savā maltīte uzburt dienvidu sauli. Kā pašmāju ēdienu padarīt acīm tīkamāku un garšu kārpiņām – meksikāniskāku – padomus sniedz restorāna Tex-Mex Republic pārtikas tehnoloģe Aija Ruzaiķe. Pikantumam ne tikai melnie pipari Latviešu tradicionālajā virtuvē visbiežāk ierasts, ka ēdiena pikantums tiek panākts ar pipariem, savukārt Meksikā kā “punkts uz i” teju katram ēdienam ir čilī pipars. Atšķirībā no ierastā melnā pipara, čilī piemīt izteiktāks…
Trešdiena, 15 Marts 2017 07:10

Kraukšķīgas un sulīgas - kāpostu trubiņas

Informācijas avots:
Kāposta bagātīgās uzturvielas un labās īpašības jau izsenis novērtētas arī pie mums - Latvijā. Tradicionālajā virtuvē kāposts pazīstams jau no 11. gadsimta, un, pateicoties kāpostu daudzveidībai, arvien parādās jaunas receptes kāpostu pagatavošanai. Piedāvājam pagatavot kraukšķīgās un sulīgās kāpostu trubiņas. Nepieciešams: Kviešu milti – 2 glāzes, saulespuķu eļļa – 0,5 glāzes, ūdens – 0,5 glāzes, kāposts – 1 gab., burkāns – 1 gab., sīpols – 1 gab., sāls, pipari, zaļumi – pēc garšas. Pagatavošana: Sakapājiet kāpostu, burkānu sarīvējiet, bet sīpolu smalki…
Piektdiena, 10 Marts 2017 10:59

Vistas un dārzeņu sacepums

Informācijas avots:
Ja nav laika ilgi ķēpāties, bet ēst gribas tik traki, ka varētu notiesāt ziloni, sacepums ir tieši tas, kas vajadzīgs. To var pagatavot no dažādiem mājās pieejamiem produktiem. Šoreiz piedāvājam pagatavot vistas un dārzeņu sacepumu. Nepieciešamie produkti: 350 g vistas filejas, 1 sīpols, 1 paprika, 2 selerijas kāti, 150 ml piena, 100 g siera, 1 ola, eļļa cepšanai, sāls, pipari. Pagatavošana: Izvārīt vistas fileju, ūdenim pievienojot nedaudz sāls. Atdzesēto fileju sagriezt nelielos gabaliņos. Notīrīt dārzeņus. Sīpolu sagriezt strēmelītēs, papriku –…
Otrdiena, 14 Februāris 2017 12:22

Biezpiena cepumi “austiņas”

Informācijas avots:
Biezpiens ir produkts, no kā var pagatavot teju visus konditorejas gardumus. To varam likt kā kūku krēmos, tā mīklās, bulciņu pildījumos, cepumos un pat klimpās. Šoreiz piedāvājam pagatavot gardas biezpiena "austiņas" viesību galda kārumiem vai ēšanai pie kāda silta dzēriena. Sastāvdaļas: 250g sviests vai margarīns, 200-250 g biezpiens, 1,5-2 glāzes milti, 1 glāze cukurs, 0,33 TK soda, vaniļa. Pagatavošana: Margarīnu vai sviestu sakuļ, pievieno biezpienu un saberž. Pievieno miltus, ar etiķī dzēstu sodu un vaniļu. Maisa, līdz veidojas viendabīga mīkla.…
Piektdiena, 03 Februāris 2017 11:46

Ātrā banānu kūka, kūciņas un deserts

Informācijas avots:
Ātri un vienkārši pagatavojams banānu gardums, kuram iespējamas vairākas variācijas –kūka, saldie groziņi un deserts! Sastāvdaļas: Kūkas pamatnei: 2 paciņas klasisko Selgas cepumu un 150g sviesta. Pildījumam: 1 bundžiņa vārīts iebiezinātais piens, 3-4 banāni, 300ml saldā krējuma, cukurs pēc garšas. Dekorēšanai – kakao pulveris vai sarīvēta šokolāde. Pagatavošana: sasmalcina un sajauc ar sviestu. Cepumu un sviestu masu ieber veidnē un izlīdzina. Liek cepeškrāsnī, kas uzkarsēta 175 grādu temperatūrā uz 10-15 min, līdz pamatne ir kļuvusi zeltaini brūna. Atdzesē. Vārīto iebiezināto…
Page 1 of 32

Aptauja

Kuri no Jēkabpils pilsētas pašvaldības uzņēmumiem ir klientiem visdraudzīgākie?