Pirmdiena, 19 Jūnijs 2017 11:27

Trīs pīrāgu receptes gardiem Līgo svētkiem

Informācijas avots:
Līgo svētki nav iedomājami bez krāšņi klāta svētku galda, kurā pīrāgi ir tikpat neatņemama mielasta sastāvdaļa kā tradicionālais Jāņu siers un alus. Turklāt pīrādziņi parasti garšo gan lieliem, gan maziem ēdājiem. AS “Dobeles dzirnavnieks” sadarbībā ar bloga Lindas Virtuve autori Lindu Tellgrēnu piedāvā trīs dažādas pīrāgu receptes, lai iepriecinātu ne tikai savas, bet arī pārējo līgotāju garšas kārpiņas. Mammas speķa pīrāgi Kurš pasaulē cep visgardākos pīrādziņus? Protams, ka mammas. Šī recepte nākusi no bloga Lindas Virtuve autores mammas krājumiem. Tradicionālā…
Sestdiena, 13 Maijs 2017 10:22

Gardais pavasara našķis - apgāztā rabarberu kūka

Informācijas avots:
Vienkārša, skaista un garšīga kūka, ko pagatavot rabarberu laikā. Tie, kuriem rabarberi nepatīk, var izmantot citus augļus vai ogas. Sastāvdaļas: 300 g rabarberu, 150 g mīksta sviesta + nedaudz formas izsmērēšanai, 150 g cukura, ½ tējk. smalki rīvētas citrona miziņas, 2 olas, 150 g miltu + nedaudz formas sagatavošanai, 2 tējk. cepamā pulvera, 50 ml piena. Sīrupam: 50 g sviesta, 100 g cukura, 2 ēdk. Ūdens, šķipsna kanēļa. Pagatavošana: Sagatavo gareno kēksa cepamo formu (8 x 25 cm). Ieziež to…
Otrdiena, 18 Aprīlis 2017 07:02

5 vērtīgi padomi uzkodu kastītes gatavošanai bērnam

Informācijas avots:
Ikdienas steigā vecāki nereti mēdz piemirst pāris patiesības par pilnvērtīgu uzturu bērnam un našķētiesprasmi. Mazo ekspertu skolas (www.mazoekspertuskola.lv) mamma un blog.makonoga.lv autore Linda Ķuze uzskata – uzkodu kastīte var kļūt par vienkāršu un ērtu veidu, kā mazajam ierādīt veselīga uztura un našķošanās pamatprincipus. “Vienmēr pajautā sev – kādas uzturvielas saņems mans bērns? Uzkodu kastīte nav pilnvērtīgas, siltas pusdienas! Tās ir otrās brokastis un launags, tādēļ kastītē vajadzētu likt pēc iespējas vieglākus, dažādākus un uzturvērtības ziņā vērtīgākus produktus,” saka L. Ķuze.…
Svētdiena, 16 Aprīlis 2017 08:07

Izcils gardums brīvdienām: karaliskā Lieldienu pasha

Informācijas avots:
Lieldienu karaliene - Pasha! Nepieciešams: Vājpiena biezpiens 1 kgSviests 300 gSkābais krējums 200 gOlas 5 gabCukurs 300 gVaniļas cukursRieksti, marmelāde, rozīnes, svaigi vai žāvēti augļiCitrona miziņa un nedaudz citrona sulas. Pagatavošana: Sākumā aplejam ar verdošu ūdeni rozīnes un žāvētos augļus. Kamēr tie top mīksti, mīcām biezpienu biezākā masā. Olām pievienojam cukuru un vanilīna cukuru un to kārtīgi sakuļam. Tikmēr rozīnes būs jau nedaudz samirkušas, nokāšam ūdeni un aromātam aplejam tās ar brendiju, konjaku vai kalvadosu - ļaujam desmit minūtes ievilkties. Sviestu…
Pankūkas ar zaļo biezpienuSastāvdaļas : “Dobeles dzirnavnieka” plāno pankūku maisījums bez cukura 300g biezpiena 3 mīksti avokado 3 ēdamkarotes krējuma vai grieķu jogurta lociņi vai dīgsti sāls, pipari un citrona sula pēc garšas Pagatavošana: Pagatavo plānās pankūkas pēc norādēm uz iepakojuma. Biezpienu sablendē ar avokado un krējumu / jogurtu. Pievieno citrona sulu, sāli un piparus pēc garšas. Smērē pildījumu uz plānajām pankūkām, pārkaisi ar zaļumiem. Sarullē / saloki un pasniedz.       Pica ar puķkāpostiem un fetas sieruSastāvdaļa: “Dobeles…
Page 1 of 33

Aptauja

Kā šovasar pavadīsiet atvaļinājumu?