Piektdiena, 21 Jūlijs 2017 10:19

Ķiršu un baltmaizes sacepums

Informācijas avots:
Ķiršu sacepums vislabāk garšo pasniegts ar vaniļas mērci vai vaniļas saldējumu. Sastāvdaļas: 500g ķirši bez kauliņiem, 2 šķēles sakaltusi baltmaize, 200 ml piens, 3 gab. Olas, 120g cukurs, 40g sviets, 2 ĒK milti, sāls, 80 g tumšā šokolāde, sviets (pannas pārziešanai), pūdercukurs. Pagatavošana: Baltmaize šķēlītes ieliek bļodā. Pienu uzkarsē, pārlej maizei un ļauj 10 minūtes ievilkties, samaisa. Olas sakuļ, pievieno izmērcēto baltmaizi, cukuru, sviestu, miltus, sāli, sadrupinātu šokolādi un visu labi samaisa, beigās pieber ķiršus. Cepjamo formu ieziež ar sviestu,…
Lielākais vairums jeb85% Latvijas iedzīvotāju saldē produktus ziemai – noskaidrots Samsung un GfK veiktajā pētījumā. Par mums tikai nedaudz aktīvāki (89%) ziemas krājumu veidotāji ir igauņi. Ogas ir visbiežāk saldētā produktu grupa (75%) Latvijā, tai seko zaļumi (60%) un sēnes (38%). Identiska tendence novērojama arī abās pārējās Baltijas valstīs. Vispopulārākie saldētavā liekamie produkti ir zemenes un dilles – tos par saviem top ziemas krājumiem nosaukuši vairāk nekā puse aptaujāto (53%). Tām seko sēnes (38%) un upenes (31%). Arī citas vasaras…
ad vasara klāt, aktuāla kļūst brīvā laika pavadīšana svaigā gaisā - dārza ballītes un pikniki brīvā dabā ir viens no veidiem, kā pavadīt brīvdienas kopā ar draugiem un ģimeni. Viena no būtiskākajām šādu pasākumu sastāvdaļām ir garda maltīte – ko pagatavot, lai pārsteigtu savus mīļos un palutinātu viņu garšas kārpiņas? Bloga ‘’Mākoņoga’’ autore Linda Ķuze un restorāna «Rocket Bean Roastery» šefpavārs Artūrs Taškāns sadarbībā ar Electrolux ir sagatavojuši gardus pārsteigumus, kas palīdzēs iepriecināt draugus! ‘’Dzīve ir garda’’ vēstniece Linda…
Otrdiena, 27 Jūnijs 2017 16:56

Gards našķis - rabarberu žagariņi

Informācijas avots:
Rabarberu žagariņi ir tie paši ierastie žagariņi, tikai papildināti ar skābenu pildījumu. Sezonā, kad rabarberi beigušies, viducītī var ielikt ogas, piemēram, zemenes, avenes, upenes un citas vai ieziest ievārījumu. Sastāvdaļas: 2 olas, 150 g cukura, 150 g skābā krējuma, 500 g kviešu miltu, 1 tējk. sodas, vaniļas cukurs, sāls, pāris rabarberu kātu, eļļa vārīšanai. Pagatavošana: Rabarberus nomizo un sagriež plānās, garenās strēmelītēs. Apviļā cukurā. Bļodā iesit olas, pievieno cukuru, nedaudz vaniļas cukura un ar mikseri saputo, līdz cukurs izkūst. Olu…
Pirmdiena, 19 Jūnijs 2017 11:27

Trīs pīrāgu receptes gardiem Līgo svētkiem

Informācijas avots:
Līgo svētki nav iedomājami bez krāšņi klāta svētku galda, kurā pīrāgi ir tikpat neatņemama mielasta sastāvdaļa kā tradicionālais Jāņu siers un alus. Turklāt pīrādziņi parasti garšo gan lieliem, gan maziem ēdājiem. AS “Dobeles dzirnavnieks” sadarbībā ar bloga Lindas Virtuve autori Lindu Tellgrēnu piedāvā trīs dažādas pīrāgu receptes, lai iepriecinātu ne tikai savas, bet arī pārējo līgotāju garšas kārpiņas. Mammas speķa pīrāgi Kurš pasaulē cep visgardākos pīrādziņus? Protams, ka mammas. Šī recepte nākusi no bloga Lindas Virtuve autores mammas krājumiem. Tradicionālā…
Page 1 of 34

Aptauja

Vai šogad jau esat bijis ogot un sēņot?