Pirmdiena, 16 Janvāris 2017 09:42

Pikantais cūkgaļas sautējums ar ķirbi un pupiņām

Informācijas avots:
Sātīgs sautējums, kura košās krāsas un pikantā garša priecēs acis un sasildīs vēsajās rudens dienā. Var eksperimentēt, timiānu aizstājot ar rozmarīnu, oregano vai karija pulveri, jo tas tikai padarīs šo jau tā gardo gaļas ēdienu vēl izteiksmīgāku. Sastāvdaļas: 300g cūkgaļa; 400g ķirbis, 1 gab. konservētas pupiņas, 1 gab. sīpoli, 3 gab. ķiploki, daiviņas, 4 gab. tomāti, 1 ĒK tomātu pasta, sāls pēc garšas, 1 TK timiāns, ½ TK cukurs, ½ gab čili pipars, eļļa cepšanai. Gaļu sagriež palielos kubiņos, nosausina…
Otrdiena, 27 Decembris 2016 15:24

Gaisīgais ogu deserts

Informācijas avots:
Svētkos līdzās cepešiem un salātiem galdā ceļam arī desertu. Tas garšo gan lieliem, gan maziem. Aptaujā noskaidrots, ka lielākā daļa Latvijas iedzīvotāju saldos ēdienus gatavo pāris reižu mēnesī, bet visbiežāk - svētkos. Iecienītākie kulinārijas izstrādājumi, ko cilvēkiem Latvijā patīk gatavot pašiem, ir plātsmaizes, kūkas un augļu un ogu deserti. Šoreiz Jaungada galdam piedāvājam jēkabpilietes Evijas gaisīgo ogu desertu. Sastāvdaļas: 500g zemenes (vai avenes); 200 g saldais krējums; 500 g vaniļas jogurta un 150 - 200 g beze cepumu (balto). Pagatavošana:…
Otrdiena, 20 Decembris 2016 05:54

Recepte: pārslu vafeles

Informācijas avots:
Ziemassvētku rītā mīļos un sevi palutini ar pārslu vafelēm. Gardums smaržo pēc svētkiem un garšo bezgala labi, turklāt pārslas satur daudz vērtīgu vitamīnu, minerālvielu, beta-glikānu un šķiedrvielu. Nodrošina sāta izjūtu ilgam laikam. Pārslu vafeles Receptes autore: Laura Grēviņa, ViensPlusViens.lv autore 4 vafelēm nepieciešams:1 ola50g sviesta vai neitrālas eļļas75g kviešu miltu Ekstra50g "Dobeles dzirnavnieka" ātri vārāmās auzu pārslu150ml mandeļu vai govs pienarīvēta apelsīna miziņa (no 1/2 apelsīna)1-2 ēdamk. brūnā cukura (pēc garšas)1/4 tējk. kanēļa1 tējk. cepamā pulvera*var pievienot 1 tējk. upeņu,…
Piektdiena, 02 Decembris 2016 12:59

Cukurotie biezpiena trīsstūrīši

Informācijas avots:
Ļoti vienkārša un garšīga mājas cepumu recepte, kas neprasa daudz pūļu. Cukurotie biezpiena trīsstūrīši ir ātri pagatavojami. Sastāvdaļas: 200 g biezpiens, 150 g sviets, 300 g milti, 1 ola, 1TK cepamais pulveris, 4 ĒK cukurs. Pagatavošana: Sviestu sarīvē uz rupjās dārzeņu rīves un samaisa ar miltiem. Sviestu un milta maisījumam pievieno cepamo pulveri, biezpienu un olu. Visu kārtīgi samīca, līdz izveidojas elastīga, ne pārāk cieta mīkla. Gatavo mīklu sarullē, veidojot veltni, kuru sagriež vienādos, ne pārāk lielos gabaliņos. Ķeras pie…
Ceturtdiena, 01 Decembris 2016 11:31

10 gardākās piparkūku mīklas receptes

Informācijas avots:
Lai piparkūkas sanāktu īsteni gardas, mīklu ir jātaisa laicīgi. Tas nozīmē, ka tagad ir īstais laiks to darīt! 1. Klasiskā piparkūku mīkla SASTĀVDAĻAS: 600 g kviešu miltu200 g cukuraĒdamkarote skābā krējuma40 g medus80 g iesala ekstrakta1,5 tējkarotes cepamā pulvera¾ tējkarotes sodas¼ tējkarotes sāls Garšvielas: tējkarote malta ingvera, tējkarote malta kanēļa, ¼ tējkarotes maltu melno piparu, 5 krustnagliņas, 1 anīsa zvaigzne, 5 smaržīgie pipari, ¼ tējkarotes muskatrieksta, ½ tējkarotes malta koriandraPAGATAVOŠANA: Katliņā ieber cukuru un uz mazas uguns apbrūnina. Kad tas…
Page 1 of 31

Aptauja

Kurai no Jēkabpils domē pārstāvētajām politiskajām partijām jūs sekojat sociālajos tīklos?