Otrdiena, 19 Septembris 2017 19:52

Cepumi - „Ābolu pelmeņi ”

Informācijas avots:
Septembris ir ābolu ražas laiks, kad šo augli varam izmantot uzturā visdažādākajos veidos. Šoreiz piedāvājam izmēģināt pagatavot cepumus – „Ābolu pelmeņi”. Sastāvdaļas: Izmantosim 300 gramus miltus, dažus nelielus ābolus, 200 gramus sviesta, 3 karotes pūdercukura, 2 karotes cukura, 2 olas, 1 tējkaroti kanēļa, 2 karotes krējuma un augu vai olīveļļu. Pagatavošana: Bļodiņā iesijājam miltus, pievienojam atdzesētu un kubiņos sagrieztu sviestu, ar nazi visu sakapājam kopā, pievienojam olu dzeltenumus, pūdercukuru, krējumu un visu samīcām mīkstā mīklas bumbā. Pārkaisām to ar miltiem,…
Svētdiena, 17 Septembris 2017 18:46

Gardās rudenīgās ābolkūkas (3 receptes)

Informācijas avots:
Mēs labprāt ēdam ābolmaizes un ābolkūkas. Starp abiem šiem veidiem palaikam grūti novilkt robežu, tomēr ābolmaize parasti ir rauga mīklas izstrādājums, bet ābolkūka cepta no kārtainās vai biskvīta mīklas. NODERĪGI Nav vēlams ņemt pārgatavus vai pārlieku sulīgus ābolus, lai šķēlītes cepoties neizjuktu un mīkla neizmirktu. Ābolus kūkām var arī nemizot, jo sevišķi tad, ja miziņa ir gluda un skaisti sarkana – tādas ābolu šķēlītes uz gatavām kūkām izskatās labāk. Vienkāršāks kūkas pagatavošanas veids ir salikt ābolu šķēlītes uz izveltnētas mīklas…
Piektdiena, 15 Septembris 2017 14:57

Konservēti dārzeņu un pupiņu salāti ziemai

Informācijas avots:
Pupiņu salāti ar dārzeņiem tomātu mērcē ar etiķi un eļļu. Sastāvdaļas: 1 kg sīpoli1 kg burkāni1 kg kāposti1 kg kabači500 ml tomātu mērce500 ml eļļa1 kg pupiņas6 ĒK cukurs3 ĒK sāls3 TK etiķa esence Pagatavošana: Dārzeņus sagriež un liek katlā sautēties. Pupiņas uzvāra atsevišķi, pēc tam pievieno pie visas masas. Tomātu mērci un etiķa esenci pievieno beigās. Jāvāra apmēram 2 stundas, kamēr dārzeņi kļūst mīksti. Salej burkās, aizvāko un noglabā tumšā,n vēsā vietā. Avots: tasty.lv
Ceturtdiena, 14 Septembris 2017 21:00

Sēņu-dārzeņu salāti ziemai

Informācijas avots:
Dārzeņu un sēņu salāti ziemā būs īsts atradums gan kā piedeva pie dažādiem ēdieniem, gan kā salāti. Sastāvdaļas: ● 1 kg tomātu  ● 1 kg burkānu  ● 1 kg kabaču  ● 1 kg sēnes. (ja rudens sēnes tad vārītas, ja bekas, baravikas vai gailenes tad ceptas)  ● 1 kg sīpolu  ● garšvielas  ● etiķis Pagatavošana: Burkānus sarīvē, apcep. Sīpolus sagriež plānās ripiņās, apcep nedaudz. Tomātiem novelk miziņu un sagriež kubiņos. Kabačus sagriež mazos kubiņos. Sēnes var samalt vai smalki sakapāt. Visu sajauc kopā un pievieno garšvielas kas kuram…
Ceturtdiena, 14 Septembris 2017 16:53

Cepti puķkāposti saldskābā mērcē

Informācijas avots:
Puķkāposti ir viens no populārākiem augiem mūsu dārzos un uz galda. Piedāvājam pagatavot puķkāpostus saldskābajā mērcē. Sastāvdaļas: 1 kilograms puķkāpostu; 3 ēdamkarotues augu eļļas; 70 grami kukurūzas cietes; 600 grami tvaicētu rīsu, loki. Mērcei:150 grami cukura, 100 ml baltvīna etiķa, 2 ēdamkarotes sojas mērces, 1 tējkarote ķiploka pulvera, 1/2 tējkarotes sāls, 50 grami kečupa, 1 ēdamkarote kukurūzas cietes, 2 ēdamkarotes auksta ūdens. Pagatavošana:Cepeškrāsni liek sildīties uz 220 grādiem un ietauko cepamo trauku. Puķkāpostus sagriež mazākos gabaliņos un ber lielā traukā.…
Page 1 of 36

Aptauja

Kā vertējat Jēkabpils domes jaunās vadības un deputātu paveikto pirmajās 100 dienās?