Ikviens vecāks ikdienā sastopas ar vārdiem „man tas negaršo”, „es to negribu”, un laika trūkuma un aizņemtības dēļ vecāki bieži vien izvēlas ātrāko un bērnam pazīstamāko maltīti, kas ne vienmēr ir pārdomāta, īpaši ēdot ārpus mājas. Taču pāris vienkārši, bet pārdomāti “triki” ļaus ikdienas ēdienkarti paplašināt, turklāt mācot par šo izvēli uzņemties atbildību arī pašam bērnam. Pieredzē un padomos dalās LIDO produktu virzības vadītāja Ilga Joma un attīstības psiholoģijas speciāliste Anika Miltuze. Ēšanas paradumi veidojas bērnībā. Kā norāda attīstības psiholoģijas…
Piektdiena, 27 Oktobris 2017 12:13

Rudenīgs našķis – burkānu kēkss

Informācijas avots:
Ja sagribās kaut ko gardu pie tējas vai kafijas, ātri un viegli pagatavojams našķis ir burkānu kēkss. Starp citu ķirbju sezonā šo recepti var modificēt par ķirbja kēksu. Sastāvdaļasstāvdaļas: 350 g milti, 1,5TK cepamais pulveris, 1 šķipsna sāls, 150 g cukurs, 3 olas, 175 ml eļļa, 2 banāni, puscitrona sula, 150 g rīvēti burkāni, 150 g s žāvētas dzērvenes vai rozīnes. Pagatavošana: Miltiem pieber cepamo pulveri un sāli. Citā traukā saputo olas ar cukuru. Pamazām pieputo klāt eļļu. Putošanai var…
Pirmdiena, 23 Oktobris 2017 12:27

Piena zupa ar kartupeļu klimpām un sviestu

Informācijas avots:
Piedāvājam izbaudīt latviskas garšas, pagatavojot vienu no latviešu virtuves ēdieniem - piena zupu ar kartupeļu klimpām. Sastāvdaļas: 1,5 l piena, 4-5 lieli kartupeļi, 1-2 ĒK milti, 1 ola, 1 ĒK sviests, pēc garšas sāls. Pagatavošana: Kartupeļus nomizo, sarīvē uz smalkās rīves, caur marli nospiež lieko sulu (neizlej!), līdz masa ir, cik vien iespējams, sausa. Pievieno kartupeļu masai olu, miltus (tik daudz, lai iegūtu saturīgu, veidojamu masu), sāli un cieti, kas nostājusies bļodiņas apakšā, nolejot kartupeļu sulu. Visu labi samaisa, veido…
Otrdiena, 19 Septembris 2017 19:52

Cepumi - „Ābolu pelmeņi ”

Informācijas avots:
Septembris ir ābolu ražas laiks, kad šo augli varam izmantot uzturā visdažādākajos veidos. Šoreiz piedāvājam izmēģināt pagatavot cepumus – „Ābolu pelmeņi”. Sastāvdaļas: Izmantosim 300 gramus miltus, dažus nelielus ābolus, 200 gramus sviesta, 3 karotes pūdercukura, 2 karotes cukura, 2 olas, 1 tējkaroti kanēļa, 2 karotes krējuma un augu vai olīveļļu. Pagatavošana: Bļodiņā iesijājam miltus, pievienojam atdzesētu un kubiņos sagrieztu sviestu, ar nazi visu sakapājam kopā, pievienojam olu dzeltenumus, pūdercukuru, krējumu un visu samīcām mīkstā mīklas bumbā. Pārkaisām to ar miltiem,…
Svētdiena, 17 Septembris 2017 18:46

Gardās rudenīgās ābolkūkas (3 receptes)

Informācijas avots:
Mēs labprāt ēdam ābolmaizes un ābolkūkas. Starp abiem šiem veidiem palaikam grūti novilkt robežu, tomēr ābolmaize parasti ir rauga mīklas izstrādājums, bet ābolkūka cepta no kārtainās vai biskvīta mīklas. NODERĪGI Nav vēlams ņemt pārgatavus vai pārlieku sulīgus ābolus, lai šķēlītes cepoties neizjuktu un mīkla neizmirktu. Ābolus kūkām var arī nemizot, jo sevišķi tad, ja miziņa ir gluda un skaisti sarkana – tādas ābolu šķēlītes uz gatavām kūkām izskatās labāk. Vienkāršāks kūkas pagatavošanas veids ir salikt ābolu šķēlītes uz izveltnētas mīklas…
Page 1 of 36

Aptauja

Vai jūs atbalstītu atteikšanos no jauniem Ziemassvētku rotājumiem pilsētā, ja tam paredzēto naudu ieguldītu ielu apgaismojumā?