Svētdiena, 08 Jūlijs 2018 16:23

Melleņu laikā jāvāra melleņu klimpas

Informācijas avots:
Melleņu laikā jāvāra melleņu klimpas un jāēd melnām mutēm! Tas ir viegli paveicams, īpaši, ja talkā nāk bērni. Katrai saimniecei sava recepte - ar baltām vai melnām klimpām, saldāka, skābāka vai biezāka zupa, kā nu kuram labāk garšo. Saimnieces gatavo arī melleņu ķīseli ar klimpām. Piedāvājam kopā ar bērniem pagatavot melleņu zupu ar baltajām klimpām. Nepieciešams: Zupai:1 l melleņu,1,2 l ūdens,100 g cukura. Klimpām:4 olas,75g cukura,1 glāze miltu,sāls. Pagatavošana: Olas saputo ar cukuru, pieliek miltus, šķipsniņu sāls; ja nepieciešams, pielej…
Trešdiena, 04 Jūlijs 2018 12:47

Mājās gatavots ogu liķieris

Informācijas avots:
No prāvās ogu ražas bez ievārījumiem, marmelādēm un sulām var pagatavot arī - ogu liķieri. Sastāvdaļas: 1 kg ogu (zemenes, mellnes, upenes, jāņoģas, ķirši utt. pēc savas izvēles); 1kg cukurs, 1 l degvīns. Pagatavošana: 3 l burkā liek ogas, neaizpildot vairāk par 80% no burkas, virsū uzber cukuru. Atstāj uz dažām dienām cukuru izkust. Kad cukurs izšķīdis ogu sulās, pārlej masu ar degvīnu. Burku slēgtā veidā noliek uz palodzes saules gaismā vai arī tumšā istabas kaktā. Katru dienu ietiecams vismaz…
Pirmdiena, 25 Jūnijs 2018 14:35

Jauno kartupeļu tarte ar tomātiem un rozmarīnu

Informācijas avots:
Sāļš un gards kārtainās mīklas sacepums, uz kura izkārtota sezonas aktualitāte – jaunie kartupelīši. Īpašu garšu vienkāršajai maltītei piešķirs aromātiskais rozmarīns. Sastāvdaļas:500 g jaunie kartupeļi375 g kārtainā mīklapiens3 gab. tomāti100 g kazas siers1 ĒK rozmarīnssālspipari2 ĒK olīveļļa Pagatavošana: Cepeškrāsni uzsilda līdz 200 grādu atzīmei. Kartupeļus izvāra (aptuveni 12-15 min), kad gatavi – nokāš un atvēsina zem auksta ūdens strūklas. Ņem kārtaino mīklu (kuru var pagatavot pēc šīs receptes), izrullē un nogriež stūrīšus, lai veidotos skaists taisnstūris. Kārtaino mīklu liek uz cepamās…
Otrdiena, 19 Jūnijs 2018 22:56

Līgo svētku galdā neiztikt bez pīrādziņiem

Informācijas avots:
Latvieši uz saulgriežiem visus ēdienus centās sagatavot laikus, lai svētkos visi būtu brīvi un varētu nodoties līksmām izdarībām. Arī speķa pīrāgus var iejaukt un izcept iepriekšējā dienā. Turklāt kūpošu pīrāgu smarža rada mājīgumu un atsauc atmiņā bērnību. To gatavošanas recepte katrai ģimenei ir sava. Lūk, viens no variantiem. Sastāvdaļas: Rauga mīklai: 25g svaigā rauga, 150ml piena, šķipsniņa sāls, 300g miltu, nedaudz cukura un 2 ēdamkarotes eļļas vai sviesta. Pildījums: žāvēta, cauraugusi gaļa, sīpoli, pipari un ola pārziešanai. Pagatavošana: Caurraudzi sagriež…
Pirmdiena, 18 Jūnijs 2018 15:56

Cepumu suflē torte ar zemeņu želeju. Bez cepšanas!

Informācijas avots:
Zemenes ir ne tikai gardas, bet arī vērtīgas ogas. Piedāvājam pagatavot cepumu suflē ar zemeņu želeju. Zemeņu vietā var izmantot arī citas vasaras ogas. Sastāvdaļas: Pamatnei:120 g šokolādes cepumu, 30 g sviesta. Krēmam: 450 g Filadelfijas siera, 50 g biezpiena, 1 laima sula, 120 g cukura. Želejai: 250 g zemeņu (vai citu ogu), 1 paciņa želatīna, cukurs. Pagatavošana: Cepumus sadrupina un sajauc ar sasildītu sviestu. Cepumu pamatni izklāj formā, liek ledusskapī. Sieru sajauc ar biezpienu, laima sulu un pūdercukuru. Visu…
Page 1 of 39

Aptauja

Kurš, jūsuprāt, ir šī gada nozīmīgākais notikums?