Otrdiena, 18 Aprīlis 2017 07:02

5 vērtīgi padomi uzkodu kastītes gatavošanai bērnam

Informācijas avots:
Ikdienas steigā vecāki nereti mēdz piemirst pāris patiesības par pilnvērtīgu uzturu bērnam un našķētiesprasmi. Mazo ekspertu skolas (www.mazoekspertuskola.lv) mamma un blog.makonoga.lv autore Linda Ķuze uzskata – uzkodu kastīte var kļūt par vienkāršu un ērtu veidu, kā mazajam ierādīt veselīga uztura un našķošanās pamatprincipus. “Vienmēr pajautā sev – kādas uzturvielas saņems mans bērns? Uzkodu kastīte nav pilnvērtīgas, siltas pusdienas! Tās ir otrās brokastis un launags, tādēļ kastītē vajadzētu likt pēc iespējas vieglākus, dažādākus un uzturvērtības ziņā vērtīgākus produktus,” saka L. Ķuze.…
Svētdiena, 16 Aprīlis 2017 08:07

Izcils gardums brīvdienām: karaliskā Lieldienu pasha

Informācijas avots:
Lieldienu karaliene - Pasha! Nepieciešams: Vājpiena biezpiens 1 kgSviests 300 gSkābais krējums 200 gOlas 5 gabCukurs 300 gVaniļas cukursRieksti, marmelāde, rozīnes, svaigi vai žāvēti augļiCitrona miziņa un nedaudz citrona sulas. Pagatavošana: Sākumā aplejam ar verdošu ūdeni rozīnes un žāvētos augļus. Kamēr tie top mīksti, mīcām biezpienu biezākā masā. Olām pievienojam cukuru un vanilīna cukuru un to kārtīgi sakuļam. Tikmēr rozīnes būs jau nedaudz samirkušas, nokāšam ūdeni un aromātam aplejam tās ar brendiju, konjaku vai kalvadosu - ļaujam desmit minūtes ievilkties. Sviestu…
Pankūkas ar zaļo biezpienuSastāvdaļas : “Dobeles dzirnavnieka” plāno pankūku maisījums bez cukura 300g biezpiena 3 mīksti avokado 3 ēdamkarotes krējuma vai grieķu jogurta lociņi vai dīgsti sāls, pipari un citrona sula pēc garšas Pagatavošana: Pagatavo plānās pankūkas pēc norādēm uz iepakojuma. Biezpienu sablendē ar avokado un krējumu / jogurtu. Pievieno citrona sulu, sāli un piparus pēc garšas. Smērē pildījumu uz plānajām pankūkām, pārkaisi ar zaļumiem. Sarullē / saloki un pasniedz.       Pica ar puķkāpostiem un fetas sieruSastāvdaļa: “Dobeles…
Piektdiena, 07 Aprīlis 2017 16:35

Kartupeļi folijā Santas Vucānes gaumē

Informācijas avots:
Sākoties siltākam laikam un saulainām dienām daudzi jau atklājuši grillēšanas sezonu. To atklājusi arī Jēkabpils kultūras pārvaldes projektu koordinatore Santa Vucāne. Viņa sociālajā vietnē facebook.com bija ievietojusi foto no grillēšanas sezonas atklāšanas. Radio1.lv lūdza viņu līdzdalīt savu recepti folijā gatavotiem kartupeļiem uz grila. Lūk, Santas recepte. Sastāvdaļas: KartupeļiSviestsJebkuri zaļumi pēc izvēles (šajā gadījumā lociņi un dilles, jo tās aug uz palodzes)Jebkuras garšvielas pēc izvēles (šajā gadījumā Himalaju sāls un citronpipari). Pagatavošana: Nomazgā kartupeļus, liek vārīt ar visu mizu. Kad kartupeļi…
Trešdiena, 22 Marts 2017 11:11

Kā Latvijas virtuvē ienest Meksikas sauli?

Informācijas avots:
Kad Latvijas pelēkais laiks jau nogurdinājis, viens no labākajiem veidiem, kā silto gadalaiku vēsmas ienest ikdienā, ir savā maltīte uzburt dienvidu sauli. Kā pašmāju ēdienu padarīt acīm tīkamāku un garšu kārpiņām – meksikāniskāku – padomus sniedz restorāna Tex-Mex Republic pārtikas tehnoloģe Aija Ruzaiķe. Pikantumam ne tikai melnie pipari Latviešu tradicionālajā virtuvē visbiežāk ierasts, ka ēdiena pikantums tiek panākts ar pipariem, savukārt Meksikā kā “punkts uz i” teju katram ēdienam ir čilī pipars. Atšķirībā no ierastā melnā pipara, čilī piemīt izteiktāks…
Page 1 of 33

Aptauja

Vai piedalīsieties pašvaldību vēlēšanās 2017.gada 3.jūnijā?