Otrdiena, 14 Februāris 2017 12:22

Biezpiena cepumi “austiņas”

Informācijas avots:
Biezpiens ir produkts, no kā var pagatavot teju visus konditorejas gardumus. To varam likt kā kūku krēmos, tā mīklās, bulciņu pildījumos, cepumos un pat klimpās. Šoreiz piedāvājam pagatavot gardas biezpiena "austiņas" viesību galda kārumiem vai ēšanai pie kāda silta dzēriena. Sastāvdaļas: 250g sviests vai margarīns, 200-250 g biezpiens, 1,5-2 glāzes milti, 1 glāze cukurs, 0,33 TK soda, vaniļa. Pagatavošana: Margarīnu vai sviestu sakuļ, pievieno biezpienu un saberž. Pievieno miltus, ar etiķī dzēstu sodu un vaniļu. Maisa, līdz veidojas viendabīga mīkla.…
Piektdiena, 03 Februāris 2017 11:46

Ātrā banānu kūka, kūciņas un deserts

Informācijas avots:
Ātri un vienkārši pagatavojams banānu gardums, kuram iespējamas vairākas variācijas –kūka, saldie groziņi un deserts! Sastāvdaļas: Kūkas pamatnei: 2 paciņas klasisko Selgas cepumu un 150g sviesta. Pildījumam: 1 bundžiņa vārīts iebiezinātais piens, 3-4 banāni, 300ml saldā krējuma, cukurs pēc garšas. Dekorēšanai – kakao pulveris vai sarīvēta šokolāde. Pagatavošana: sasmalcina un sajauc ar sviestu. Cepumu un sviestu masu ieber veidnē un izlīdzina. Liek cepeškrāsnī, kas uzkarsēta 175 grādu temperatūrā uz 10-15 min, līdz pamatne ir kļuvusi zeltaini brūna. Atdzesē. Vārīto iebiezināto…
Piektdiena, 27 Janvāris 2017 10:13

Pasaules šokolādes kūku dienā - pagatavo fondantu

Informācijas avots:
Šodien ir Pasaules šokolādes kūku diena, jauki svētki visiem, kuri nespēj un negrib atteikties no šokolādes! Šokolādes kūkas dzimšanas vieta esot Amerika, kā daudzas labās lietas, šokolādes kūka radusies nejauši. Ja jau dzimšanas diena, tad jācep kūka! Portāls lsm.lv piedāvā šokolādes klasiku - fondanta recepti. Uzskata, ka līdz 19.gadsimta trīsdesmitajiem, četrdesmitajiem gadiem šokolāde bija pazīstama tikai kā dzēriens. Par kūku šokolāde pārtapusi 1765.gadā, tad šokolādes pupiņas kāds uzņēmējs mala dzirnavās starp smagiem dzirnakmeņiem, tad no biezas sīrupveida masas veidoja mūsdienu…
Otrdiena, 24 Janvāris 2017 11:54

Salātu kārtojums jeb šampinjonu sāļā torte

Informācijas avots:
Salātu kārtojums ar šampinjoniem un dārzeņiem jeb sāļā torte ir lieliska alternatīva rasolam, ja vēlas bez gaļas var iztikt. Sastāvdaļas: Marinēti šampinjoni, dilles, lociņi, 3 vārīti kartupeļi, majonēze, 200g vārīti burkāni, 200g šķiņķis, 3 marinēti gurķi. Pagatavošana: Sagatavo trauku salātiem – tam jābūt tādam, ko viegli apgāzt otrādi. Trauka pamatnē izkārto šampinjonus ar cepurītēm uz leju. Tad tos apsmērē ar majonēzi, kurai uzkaisa sakapātas dilles un lociņus. Liek nākamo kārtu – sarīvētu šķiņķi vai vārītu vistas gaļu. Virs gaļas uzziež…
Pirmdiena, 16 Janvāris 2017 09:42

Pikantais cūkgaļas sautējums ar ķirbi un pupiņām

Informācijas avots:
Sātīgs sautējums, kura košās krāsas un pikantā garša priecēs acis un sasildīs vēsajās rudens dienā. Var eksperimentēt, timiānu aizstājot ar rozmarīnu, oregano vai karija pulveri, jo tas tikai padarīs šo jau tā gardo gaļas ēdienu vēl izteiksmīgāku. Sastāvdaļas: 300g cūkgaļa; 400g ķirbis, 1 gab. konservētas pupiņas, 1 gab. sīpoli, 3 gab. ķiploki, daiviņas, 4 gab. tomāti, 1 ĒK tomātu pasta, sāls pēc garšas, 1 TK timiāns, ½ TK cukurs, ½ gab čili pipars, eļļa cepšanai. Gaļu sagriež palielos kubiņos, nosausina…
Page 1 of 32

Aptauja

Kā vērtējat Jēkabpils pilsētas domes 2017.gada budžetu?