2024.gada 20. aprīlis

Mirta, Ziedīte

Autoavārijās Variešu un Salas pagastā – katrā trīs cietušie

Valsts policijas Zemgales reģionālās pārvaldes priekšnieka palīdze Ieva Sietniece informē, ka smaga avārija notikusi otrdienas naktī Variešu pagastā, kur cietuši trīs cilvēki. Arī pirmdienas rītā satiksmes negadījumā Salas pagastā – trīs cietušie.

Ieva Sietniece informē, ka 1986.gadā dzimis autovadītājs, vadot automašīnu Citroen C4 nobrauca no ceļa un apgāzās. Negadījumā cieta pasažieri 1990. un 1996.gadā dzimuši jaunieši, kā arī 1999.gadā dzimusi jauniete. Viņa ir smagā stāvoklī, savukārt pārējiem diviem pasažieriem konstatēti nelieli miesas bojājumi. Visi trīs nogādāti slimnīcā. Tikmēr automašīnas vadītājs, 1986.gadā dzimis vīrietis, ticis sveikā cauri ar viegliem nobrāzumiem.

Satiksmes negadījums notika autoceļa Madona-Ļaudona-Jēkabpils 42 kilometrā ap pulksten 00:46 jeb neilgi pirms vieniem naktī.

Jēkabpils policijas iecirkņa priekšnieks Zigmunds Januševskis sarunā ar Radio1.lv sacīja, ka pagaidām vēl nav skaidri visi notikušā negadījuma apstākļi, policija tos noskaidro. Taču, tā kā satiksmes negadījumā smagi cietusi 19 gadīga jauniete, ir uzsākts kriminālprocess, kurā vērtēs autovadītāja atbildību par izraisīto satiksmes negadījumu, kā arī ir noteikta tehniskā ekspertīze.

Aculiecinieki, kas otrdien no rīta, braucot garām darba gaitās, redzēja negadījuma vietu, zināja teikt, ka avarējušās automašīnas priekšējā daļa ir pilnībā sadragāta, un avārijas vietā vērojama pamatīga sliede, tā it kā auto ar priekšējo daļu būtu aris zemi. Auto, apmeties uz jumta, negadījuma vietā atrodās arī vēl trešdien.

Satiksmes negadījums ar trīs citušajiem noticis arī pirmdien no rīta pulksten 10.00 autoceļā Jēkabpils-Aizkraukle, Salas novada teritorijā.

Šeit 1995.gadā dzimušais, vadot automašīnu AUDI A6 AVANT, apdzīšanas manevra laikā sadūrās ar automašīnu “SCANIA 112”, kuru vadīja 1955.gadā dzimušais un automašīnu MERCEDES BENZ ACTROS, kuru vadīja 1952.gadā dzimušais, slimnīcā medicīniskās palīdzības sniegšanai nogādāts AUDI A6 AVANT vadītājs, kā arī AUDI A6 pasažieri – 1991.gadā dzimis jaunietis un 1999.gadā dzimusi jauniete.

Aculiecinieka foto no satiksmes negadījuma vietas Variešu pagastā.