2024.gada 18. aprīlis

Jadviga, Laura

Kino Mītnē šonedēļ rādīs filmu „Samsara”

Kino Mītnē šonedēļ rādīs filmu „Samsara”

Kino Mītnē Jēkabpils tautas nama Kamerzālē no 2. līdz 5. oktobrim tiks demonstrēta šogad pabeigtā dokumentālā filma „Samsara”. Seansa sākums - plkst. 19.00. Filma skatītājus aizved pusotru stundu ilgā ceļojumā pa visbrīnumainākajām planētas vietām.

Filmas uzņemšana ilga piecus gadus 25 pasaules valstīs. „Samsara” pilnībā uzņemta uz 70 milimetru lentes, izmantojot divus dažādus kadru frekvences standartus un unikālu kameru, kas iemūžina kadru ilgšanu laikā. Šī sistēma, kas izstrādāta speciāli šim projektam, ļauj atklāt pierastās ainās neparastas, apburošas detaļas, bet digitālais demonstrēšanas formāts ļauj baudīt hipnotizējošu video sēriju ar bezprecedenta skaidrību.

Filmu „Samsara“ kā unikālu vizuālās un mūzikas mākslas apvienojuma piemēru radījis režisors Rons Frike un producents Marks Magidsons.

"Samsara” aizved uz svētajām zemēm un dabas katastrofu zonām, rūpniecisko objektu un dabas brīnumu sirdīm. Atsakoties no dialogiem, „Samaras” radītāji sagrauj priekšstatus par tradicionālo kino, veicinot individuālo interpretāciju, ko izraisa attēls un mūzika.

Radīta demonstrēšanai kinoteātros, filma aizrauj, apbur, savaldzina un pilnībā attaisno kritiķu piešķirto apzīmējumu – kino brīnums!

Filmas treileris:


Vecuma ierobežojums 12+
Filmas garums: 1h 42 min
Biļetes cena Ls 1,- Biļetes nopērkamas Jēkabpils tautas nama kasē.

Informāciju sagatavoja:
Jēkabpils pilsētas pašvaldības Kultūras pārvaldes
Sabiedrisko attiecību speciāliste
Ieva.Mikanovska@jkp.lv

Atstājiet komentāru