2024.gada 20. aprīlis

Mirta, Ziedīte

Jēkabpils Vēstures muzejā norisināsies meistardarbnīca “Dokumenti un fotogrāfija. Saglabāšana un restaurācija”

Jēkabpils Vēstures muzejā norisināsies meistardarbnīca “Dokumenti un fotogrāfija. Saglabāšana un restaurācija”

24. jūlijā plkst. 11:00 Jēkabpils Vēstures muzejā norisināsies meistardarbnīca “Dokumenti un fotogrāfija. Saglabāšana un restaurācija”, informē Jēkabpils vēstures muzeja muzejpedagoģe Līga Keiša.  

Cilvēki aizvien vairāk interesējas par savas dzimtas vēsturi, izprotot dzimtā glabāto dokumentu un fotogrāfiju vērtību, taču ne vienmēr protot šos priekšmetus atbilstoši kopt un prasmīgi uzglabāt. Šo zināšanu trūkums nereti noved pie neatgriezeniskiem seno dokumentu un fotogrāfiju bojājumiem. 

Latvijas Nacionālā arhīva Dokumentu preventīvās saglabāšanas departamenta speciālistu Ingas Šteingoldes un Līgas Paušus vadībā meistarklases dalībniekiem būs iespēja uzzināt par papīra izstrādājumu un fotogrāfiju novecošanās iemesliem, izplatītākajiem bojājumiem un nepieciešamajiem uzglabāšanas apstākļiem. Nodarbību dalībnieki varēs praktiski izmēģināt dažādas restaurācijas metodes un saņemt konsultācijas par savu līdzpaņemto fotogrāfiju saglabātības pakāpi un restaurācijas iespējām. 

Ievērojot Ministru kabineta noteikumus, dalība nodarbībā vakcinētām un Covid-19 pārslimojošām personām (MK noteikumi Nr. 360 “Epidemioloģiskās drošības pasākumi Covid-19 infekcijas izplatības ierobežošanai”). 

Vietu skaits ir ierobežots. Pieteikšanās pa tel. 27008136.

Dalības maksa 2 eiro.
 
Meistardarbnīcas notiek projekta Izglītojošs pasākumu cikls “Vēsturisko vērtību saglabāšanas pamati ietvaros, kas tiek realizēts ar Valsts kultūrkapitāla fonda finansiālu atbalstu. Kopumā projektā paredzētas trīs meistardarbnīcas – papīra, koka mēbeļu un gleznu restaurācijā un saglabāšanā.

Atstājiet komentāru