2024.gada 29. marts

Agija, Aldonis

Jēkabpils Galvenajā bibliotēkā norisinājusies trešā literārā saruna - “Mēs paaudžu paaudzēm” (FOTO)

9. septembrī Jēkabpils Galvenā bibliotēka aicināja uz projekta “Dzīve grāmatā, grāmata dzīvē” trešo, noslēdzošo sarunu “Mēs paaudžu paaudzēm”.

Jēkabpils Galvenās bibliotēkas direktore Zinaīda Rabša informē, ka projekta mērķis ir literāru sarunu organizēšana reģionā un bibliotēkas darbības nodrošināšana, popularizējot literāras sarunas un piedāvājot to pieejamību plašai sabiedrībai. Projektā tika organizētas trīs literāras sarunas, kuru laikā pasākuma vadītāja, kultūržurnāliste Liega Piešiņa diskutēja ar autoriem par sabiedrībā neērtām tēmām un to atspoguļojumu rakstnieku literārajos darbos.

Trešajā noslēdzošajā diskusijā piedalījās Inga Žolude – rakstniece, kas kopš 2002: publicējas dažādos kultūras un literatūras plašsaziņas līdzekļos. Regulāri raksta recenzijas par latviešu un ārzemju autoru darbiem. Atdzejojusi Filipa Larkina, Roberta Kroforda un citu autoru dzeju. Romānu "Silta zeme" 2008,  "Sarkanie bērni" 2012,  "Santa Biblia" 2013 un "Materia botanica" 2018 autore. Jaunākais izdevums ir proza bērniem "Pirmo reizi uz Zemes" 2020.

Saruna norisinājās Jēkabpils Galvenās bibliotēkas brīvdabas lasītavā pie Krustpils kultūras nama balkoniņa. 

Pasākumam tika nodrošināta facebook.com tiešraide Jēkabpils Galvenās bibliotēkas un Jēkabpils kultūras pārvaldes profilā, kur interesenti var šo sarunu noklausīties un noskatīties.

Projektu finansiāli atbalsta Valsts Kultūrkapitāla fonds

FOTO: Spodra Purviņa

Atstājiet komentāru