2024.gada 20. aprīlis

Mirta, Ziedīte

Jēkabpilī, Ukrainas atbalsta pasākumā “Mēs par mieru!”, kopumā ziedoti 5746 eiro (FOTO)

8. aprīlī Jēkabpilī norisinājās labdarības koncerts Ukrainas atbalstam “Mēs par mieru!”. Šis koncerts iezīmējās kā lielākais atbalsta pasākums Jēkabpils novadā un visā Sēlijas reģionā, informē Jēkabpils novada kultūras pārvaldes sabiedrisko attiecību speciāliste Ieva Druveniece.

Pasākuma laikā  apmeklētājiem bija iespēja ziedot, zvanot uz ziedot.lv telefona numuru, kā arī Vidusdaugavas NVO ziedošanas punktos Vecpilsētas laukumā.

Vidusdaugavas NVO punktos saziedotā summa pasākuma laikā – 4502 Eiro. Ziedot.lv saziedotā summa pasākuma laikā – 1244 Eiro. 

Sadarbībā ar Ukrainas vēstniecību tiks noskaidrots, kas ir nepieciešamākās lietas, kuras iegādāties par koncerta laikā Vecpilsētas laukumā saziedoto naudu. Visas atskaites par ziedotās summas izlietojumu būs pieejamas Vidusdaugavas NVO centrā.

Labdarības koncerta laikā Vecpilsētas laukumā darbojās zemessardzes 56. kaujas nodrošinājuma bataljona informatīvā telts, kas pie sevis pulcēja interesentus. Humānās palīdzības punktos varēja uzzināt aktuālāko informāciju, kā arī ziedot nepieciešamās lietas. Pasākuma laikā apmeklētāji piedalījās maskēšanās tīklu pīšanā, kas tiks sūtīti uz Ukrainu. 

Labdarības koncertā uzstājās Iveta Tāle un Sēļu tradicionālās mūzikas grupa, Zane Gudrā un Aivars Gudrais, Zigfrīds Muktupāvels, Jānis Lūsēns, Uģis Roze, Atis Ieviņš un Rock Brothers, Vīru kopa "Vilki", Latvian Blues Band, Ūga, Edavārdi, Katrīna Dimanta, Sudden Lights. Pasākumu vadīja Lauris Reiniks.

Pasākuma laikā apmeklētājus uzrunāja Jēkabpils novada domes vadība,  latviešu žurnālists un politiķis, Latvijas Tautas frontes pirmais priekšsēdētājs  Dainis Īvāns, dzejnieks Guntars Godiņš un citi. Uz skatuves kāpa arī Jēkabpils Ukraiņu biedrības “Javir” pārstāvji, kā arī no Ukrainas atbraukusi meitene Anna Oksenjuka. 

Audioziņas ar īpašu vēstījumu šim pasākumam bija atsūtījušas Jēkabpils sadraudzības pilsētas Ukrainā – Mirgoroda, Židačeva, Vižņiceva. 

Māksliniece Anda Svarāne radīja īpašu mākslas instalāciju “Sveši zābaki”. Tika radīta atbalsta plakātu siena, kuras veidošanā piedalījās Jēkabpils Mākslas skolas audzēkņi un pilsētas iedzīvotāji.

Pasākuma organizatori teic lielu paldies ikvienam, kas palīdzēja šī pasākuma tapšanā un atbalstīja.

A/S Viada, SIA Sedumi, T/C Aura, Z/S Avotiņi “Lauku šiks”, SIA Bezdelīgas 2, SIA Arival “Domino Wok Kebab”, SIA Itālis “Picērija Itālis”, Sia Mergret “Gaļas nams”, AJV grupa, Ziedot.lv, biedrība “Tavi draugi”, Zemessardzes 56. kaujas nodrošinājuma bataljons, Jēkabpils novada jaunsargi, Vidusdaugavas NVO centrs, Jēkabpils Mākslas skola, Jēkabpils Ukraiņu biedrība “Javir”, Rīgas Kinostudija.

Paldies par informatīvo atbalstu Vidusdaugavas TV, Radio 1, Brīvā Daugava, Divu krastu radio, Radio SWH, Latvijas Radio, Drukas nams.

Īpašs paldies Edgaram Līcim, Zinaīdai Rabšai, Agitai Pleiko, Ziedonim Bārbalam, Andai Svarānei.

 Sēlijai nav vienalga. Mēs par mieru!

Foto: Jānis Lācis un Ieva Druveniece

Atstājiet komentāru