2024.gada 25. aprīlis

Bārbala, Līksma

Viens no aktīvākajiem Poļu biedrības „Rodacy” dalībniekiem

Viens no aktīvākajiem Poļu biedrības „Rodacy” dalībniekiem

 

aktiv 2
Riharda Barkovska vecvecāki no mātes puses – Emilija un Konstanty Zdanovski. Vidū Konstanta brālis Ian
Jēkabpils Poļu biedrības „Rodacy" dalībnieks Rihards Barkovskis ir viens no aktīvākajiem dalībniekiem organizācijā. Viņš ir cilvēks, kurš vienmēr atradīs laiku nokārtot daudzus un dažādus, mazus un lielus organizatoriskus jautājumus. Rihards Barkovskis ir dzimis jēkabpilietis. Viņa vecāki pārcēlās uz dzīvi Latvijā pēc kara. Poļu valodu Rihards mācījās no mazām dienām, jo ģimenē sarunājās poliski.

 

Skolas gaitas Rihards Barkovskis sāka Jēkabpils 4.vidusskolā, jo tolaik pilsētā nebija poļu skolas. Pēc desmitās klases viņš devās uz Rīgas tehnisko aviācijas skolu un uzzināja, ka, nokārtojot eksāmenus, ir iespēja mācīties kādā no Padomju Savienības republiku aviācijas skolām. Viņš izvēlējās apgūt lidmašīnu radioiekārtas un studēt devās uz Krivojrogu Ukrainā. Skolā pārsteigusi stingrā armijas disciplīna, taču pie tās pieradis samērā ātri. Ieguvis profesiju, Rihards trīs gadus strādāja Rīgas lidostā, apkalpoja lidmašīnas T-134, līdz kādu dienu secināja, ka galvaspilsētas dzīve viņu nesaista.
„Dzīvoju es kopmītnēs lidostas teritorijā un ik nakti modos no lidmašīnu dzinēju rūkoņas. Nevarēju pierast pie trokšņa, pie lielpilsētas kņadas, ilgojos pēc mājām. Tāpēc izlēmu atgriezties Jēkabpilī," saka Rihards Barkovskis.

Atstājiet komentāru