2024.gada 20. aprīlis

Mirta, Ziedīte

Baltkrievu biedrība „Spatkanne” iepazīstina ar savas tautas kultūru

Baltkrievu biedrība „Spatkanne” iepazīstina ar savas tautas kultūru

 

Viktoram Geisikam
Baltkrievu biedrības „Spatkanne” vadītāja Valentīna Doroščonoka pasniedz sālsmaizi Baltkrievijas vēstniekam Latvijā Aleksandram Gerasimenko un Baltkrievijas ģenerālkonsulam Daugavpilī Viktoram Geisikam
Jēkabpils baltkrievu biedrība „Spatkanne" (tulkojumā – „satikšanās") darbojas jau pusotru gadu, taču oficiāli biedrība reģistrēta tikai 2010.gada martā. Biedrībā aktīvi darbojas 20 cilvēki, ir izveidots ansamblis „Zaviruha" (tulkojumā – „viesulis"). Ansambli vada Tamāra Buhtijarova. Laikraksts „Ceturtdiena" uz sarunu aicināja biedrības vadītāju Valentīnu Dorasčonoku.

 

Ar Valentīnu Doraščonoku tiekamies biedrības pagaidu telpās, ko atvēlējis uzņēmums „Tehprojekts", par ko biedrība ir pateicīga tā vadītājam Edmundam Sofonovam. Šajā brīdī norit ansambļa „Zaviruha" mēģinājums, un nelielā telpa ir dziesmām pieskandināta. Valentīna Dorasčonoka sagaida ar smaidu un, pirms sākam sarunu, iepazīstinot izrāda albumu, kurā atspoguļoti visi, vēl nedaudzie biedrības pasākumi un nozīmīgākie notikumi. Viss sākās pirms diviem gadiem, kad vietējā laikrakstā bija sludinājums, kur uz tikšanos Krustpils kultūras namā aicināja baltkrievu tautības cilvēkus. Pasākumu organizēja Latvijas Baltkrievu savienības vadītāja Valentīna Piskunova. Uz pirmo tikšanos atnāca daži desmiti cilvēku, no kuriem izveidojās darba grupa, kas bija jaunās, topošās biedrības kodols. Jēkabpils pilsētā un novados dzīvo aptuveni septiņi tūkstoši baltkrievu tautības pārstāvju, Jēkabpilij ir sadraudzības pilsēta Lida Baltkrievijā.

Atstājiet komentāru