2024.gada 29. marts

Agija, Aldonis

PTAC brīdina patērētājus par interneta veikalu «loguveikals.lv»

PTAC brīdina patērētājus par interneta veikalu «loguveikals.lv»

Patērētāju tiesību aizsardzības centrs (PTAC) brīdina patērētājus par internetveikalu "loguveikals.lv" un aicina neiesaistīties darījumos ar attiecīgā internetveikala uzturētāju SIA "LB Latvia".

PTAC informēja, ka centrs ir saņēmis vairāku patērētāju sūdzības par interneta vietnē "loguveikals.lv" veiktiem preču pasūtījumiem, bet nepiegādātu preci un neatmaksātu naudu, kā arī neiespējamību sazināties ar vietnes uzturētāju un preču pārdevēju – "LB Latvia".

Izpētes laikā PTAC secinājis:

“LB Latvia” nenodrošina patērētājiem vietnē "loguveikals.lv" pasūtīto un apmaksāto preču (konkrēti, PVC logu) pasūtījumu izpildi.
“LB Latvia” nepilda normatīvajos aktos noteikto patērētāju samaksātās naudas summas atmaksas pienākumu gadījumos, kad patērētāji vienpusēji atkāpjas no noslēgtā distances līguma tādēļ, ka nav veikta pasūtījuma izpilde/preces piegāde.
"LB Latvia" izvairās no patērētāju sūdzību izskatīšanas saistībā ar noslēgtajiem līgumiem, proti, nesniedz atbildes.
PTAC uzņēmuma īstenoto komercpraksi vērtē kā negodīgu – profesionālajai rūpībai neatbilstošu, maldinošu un agresīvu – komercpraksi.

"Arī fakti, ka "LB Latvia" neatbild uz PTAC pieprasījumiem un vietne vairs nav sasniedzama, liecina, ka SIA "LB Latvia" rīcībā iespējams ir saskatāmas noziedzīga nodarījuma, proti, krāpšanas pazīmes," norādīja PTAC.

Līdz ar to PTAC ir vērsies Valsts policijā ar lūgumu veikt attiecīgo faktu operatīvo pārbaudi un nepieciešamības gadījumā uzsākt kriminālprocesu.

PTAC arī ir informējis Uzņēmumu reģistru par to, ka SIA "LB Latvia" nenodrošina savu sasniedzamību tās juridiskajā adresē un lūdzis Uzņēmumu reģistru izvērtēt nepieciešamību lemt par komersanta darbības izbeigšanu.

Ņemot vērā minēto, PTAC aicina patērētājus neiesaistīties darījumos ar  SIA "LB Latvia".  Ja patērētāji jau ir cietuši no SIA "LB Latvia" darbībām, PTAC aicina vērsties Valsts policijā. Vienlaikus PTAC aicina patērētājus ziņot, ja komersants ir izveidojis citu preču pārdošanas vietni un turpina augstāk minētos patērētāju tiesību pārkāpumus.

Foto: Ilustratīvs attēls

Atstājiet komentāru