2024.gada 20. aprīlis

Mirta, Ziedīte

Mums raksta: Vai uzrakstam “Jēkabpils” uz dambja plūdu zonā ir īstā vieta?

Mums raksta: Vai uzrakstam “Jēkabpils” uz dambja plūdu zonā ir īstā vieta?

Janvāra plūdos Jēkabpilī zem ledus krāvumiem atradās arī uzraksts “Jēkabpils” uz Daugavas dambja. Iedzīvotāji, sazinoties ar Radio1.lv”, interesējās, cik lielā mērā šis vides objekts ir cietis un vai tā atrašanās uz dambja plūdu zonā ir īstā vieta, jo var nākties to atjaunot arī citus gadus, vai tā nebūs lieka līdzekļu izšķērdēšana.  Radio1.lv šo jautājumu uzdeva Jēkabpils novada domes vadībai preses konferencē.

Jēkabpils novada domes priekšsēdētājs Raivis Ragainis(LZP) sacīja, ka ledus uz uzraksta “Jēkabpils” atrodoties joprojām, tāpēc šobrīd speciālistiem neesot iespējams novērtēt, cik lielā mērā cietis šis vides objekts. Viņš prognozēja, ka nevajadzētu būt lieliem bojājumiem.

“Ir zināms, ka visi burti plūdus ir izturējuši un palikuši savā vietā. Tā kā elementi ir no metāla un iebetonēti, ūdens tos neaiznesa prom,”sacīja Raivis Ragainis.

Viņš skaidroja, ka precīzus bojājumus varēs redzēt tad, kad nokusīs ledus, jo šajā dambja posmā nav paredzēts ledus gabalus ņemt nost ar ekskavatoru. Pēc tam, kad uzraksts būs apsekots, tiks lemts par nepieciešamajiem atjaunošanas darbiem.

Jau ziņots, ka uzraksts uz dambja nogāzes tika izvietots 2021.gada maijā. Vides objekta elementi ir no cinkota trīs milimetru tērauda, burtu biezums ir 40 centimetri, bet augstums – četri metri. Vides objekta izgatavošanas, piegādes un uzstādīšanas izmaksas bija vairāk nekā 14,4 tūkstoši eiro, ko finansēja pašvaldība. 

Raivis Ragainis uzsvēra, ka uzraksts “Jēkabpils” uz Daugavas dambja atradīsies arī turpmāk, jo šī esot vislabākā vieta.

Foto: Jēkabpils novads/ Facebook

Komentāri (0-3/3)

  • Lāsma
    17.02.2023 17:23
    Man gan patīk!
  • Rezumē
    17.02.2023 08:58
    Man škiet, ka burtus atstāt plūdu riska zonā ir BEZATBILDĪGI! Ir jāuztaisa aptauja. Varbūt kādam cilvēkam ir labāka ideja!
  • Plūdi
    16.02.2023 18:51
    Es gan tā nedomāju!

Atstājiet komentāru