2024.gada 18. aprīlis

Jadviga, Laura

Kausa fināla atkārtojumā “Jēkabpils Lūši” pieveic RTU/”Robežsardzi”

  • 06 janvaris 2020 --

“Credit24” meistarlīgā nedēļas nogalē Latvijas kausa finālcīņas atkārtojumā “Jēkabpils Lūši” savā laukumā atspēlējās pret RTU/”Robežsardzi”, svinot panākumu piecos setos.

Abās nedēļas nogales spēlēs punktus izcīnīja arī OC “Limbaži”/MSĢ, šodien svinot uzvaru pār Jelgavas komandu, kā arī Rīgas klubs.

“Jēkabpils Lūši” “Credit24” meistarlīgā sestdien savā laukumā ar 3-1 (18:25, 25:14, 25:19, 25:17) pārspēja “Biolars”/Jelgava vienību. “Lūšu” vienībā 15 punktus guva Ēriks Voroņko, 14 punkti Armandam Āboliņam, 11 – Zigurdam Adamovičam, septiņus no tiem izcīnot blokā, deviņi – Vladislavam Blumbergam, blokā atzīmējoties sešreiz, un astoņi – Pāvelam Jemeļjanovam, kuram tā pēc traumu izārstēšanas bija atgriešanās līgā. Viesu rindās 11 punktus guva Kārlis Pauls Levinskis, un pa astoņiem – Aleksandrs Kudrjašovs un Ruslans Sorokins, kurš trīsreiz bija precīzs blokā.

Šodien nedēļas nogales centrālajā spēlē jēkabpilieši atspēlēja seta un 5:12 deficītu ceturtajā setā un pēc Kristera Dardzāna sekmīga uzbrukuma pieveica RTU/”Robežsardzi” ar 3-2 (26:24, 23:25, 25:27, 25:22, 15:13). Mājiniekiem 19 punktus guva Voroņko, kurš piecreiz pārsteidza pretiniekus ar netveramu servi. 15 punkti Rihardam Puķītim, kurš trīsreiz uzdeva rīdziniekiem neatrisināmus rēbusus servju veidā, 14 – Adamovičam, kurš četrus no tiem nopelnīja blokā, 13 – Blumbergam ar pieciem blokiem un trim “eisiem”, pa 9 – Āboliņam un Edvīnam Skrūderam, kuri pa trim reizēm izcēlās blokā. Viesiem, nespēlējot Aleksandram Avdejevam, par rezultatīvāko ar 18 punktiem par rezultatīvāko kļuva Vitālijs Cinne. 14 punkti (3 bloki) Gatim Garklāvam, 13 – Aivim Āboliņam, 9 – Renāram-Paulam Jansonam un 7 – Andrejam Zavorotnijam, kuri abi guva pa trim punktiem blokā.

“Šādai vajadzēja būt spēlei Latvijas kausa finālā,” pēc mača bilda jēkabpiliešu galvenais treneris Mārcis Obrumans. “Pirmo setu uzvarējām, otrajā bijām vadībā, servējām pa Cinni, viss bija kārtībā, bet kaut kā otro setu zaudējām. Cēlājs labi uzcēla, bet nevarējām iesist, un viņi labi sabloķēja. Ceturtajā setā Āboliņu ieliku par libero, Puķīti – par “pusīti”, Jāņa Medeņa vietā “diagonāles” postenī laidām Dardzānu un uzvarējām. Plus vēl pēc 5:12 Ēriks [Voroņko] labi uzservēja. Pretiniekiem Ingars [Ivanovs] un Āboliņš serves mēģināja ņemt divatā, sargājot Cinni, bet tāpat uzņemšana bija apgrūtināta. Tad arī skatītāju vētra bija klāt, kas mums ļoti palīdzēja.”

Atstājiet komentāru