2024.gada 20. aprīlis

Mirta, Ziedīte

Eiropā atzīmē Datu aizsardzības dienu

Eiropā atzīmē Datu aizsardzības dienu

Eiropā šodien tiek atzīmēta Datu aizsardzības diena. Jau 13. gadu 28. janvāris tiek izmantots, lai pievērstu sabiedrības uzmanību privātās informācijas aizsardzības nozīmei. Tomēr šogad ir pirmā reize, kopš spēkā ir stājušies jaunie Eiropas Savienības (ES) datu aizsardzības noteikumi, kas nosaka stingrākos datu izmatošanas nosacījumus pasaulē.

Skandāls ar neatļautu "Facebook" lietotāju privātās informācijas nodošanu uzņēmumam "Cambridge Analytica" pierāda skaidru nepieciešamību pēc Eiropas datu aizsardzības noteikumiem. Tā savā paziņojumā par godu Datu aizsardzības dienai norāda Eiropas Komisija (EK). Tā uzstāj, ka Eiropas Vispārīgā datu aizsardzības regula, kas stājās spēkā aizvadītā gada maijā, ir ne tikai stingrākie, bet arī mūsdienīgākie noteikumi pasaulē.

Komisija ir pārliecināta, ka jaunie noteikumi ir likuši iedzīvotājiem vairāk aizdomāties par to, kas notiek ar informāciju par viņiem. To apliecina kaut vai vairāk nekā 95 000 sūdzību, ko ir saņēmušas dalībvalstu atbildīgās iestādes.

Atstājiet komentāru