2024.gada 28. marts

Ginta, Gunda, Gunta

“Gada labākā būve Latvijā 2018” žūrija klātienē vērtē realizēto Kena parka projektu

Jēkabpils pilsētas pašvaldība skatē “Gada labākā būve Latvijā 2018”pieteikusi pagājušajā gadā realizēto projektu  “Kena parka pārbūve Vienības ielā 4 un Vienības ielā 4A, Jēkabpilī”, informē Jēkabpils pilsētas sabiedrisko attiecību nodaļa.

Kena parka pārbūve pieteikta nominācijā „Ainava” - atjaunoti vai jaunbūvēti publiskas ārtelpas objekti, estrādes, atpūtas un sporta laukumi. Ceturtdien, 21.februārī Jēkabpilī viesojās skates žūrija, lai dabā redzētu Kena parka pārbūves projektā paveikto, apskatītu estrādi dabā un tiktos ar pašvaldības vadību, kā arī projekta realizētājiem SIA “Erbauer group”. Žūrija interesējās par projektā veiktajiem darbiem, izpildes termiņiem, kā arī par Kena parka un tās estrādes izmantošanu publiskajā telpā- pasākumiem un citām aktivitātēm.

Domes priekšsēdētājs Raivis Ragainis žūrijas pārstāvjus informēja par projekta laikā paveikto Kena parkā, akcentējot estrādes vizuālo veidolu un veiksmīgu iekļaušanos pilsētvidē. R. Ragainis uzsvēra, ka realizējot projektu, Kena parks ir ieguvis jaunu elpu- izbūvētā estrāde un parka vide ir ļoti veiksmīga un pateicīga dažādu kultūras pasākumu norisēm. Tajā pašā laikā Kena parks ir kā atpūtas vieta pilsētas centrā gan ģimenēm ar bērniem, gan ikvienam jēkabpilietim vai pilsētas viesiem. Žūrijas komisijas priekšsēdētājs, Latvijas Būvnieku asociācijas prezidents Normunds Grinbergs pēc tikšanās Jēkabpilī pauda prieku par redzēto un paveikto Kena parka pārbūves projektu, īpaši uzsverot to, pilsēta un iedzīvotāji ir ieguvuši sakārtotu publisko vidi un vietu, kur var norisināties dažādas aktivitātes.

Atgādināsim, ka pagājušajā gadā projektā veikta Kena parka pārbūve labiekārtojot parka teritoriju, kā arī pārbūvējot esošo skatuvi ar laukumu skatītājiem. Estrādes būvniecība tika uzsākta pērnā gada 20.martā un pabeigta pērnā gada 1.augustā.  

Skates „Gada labākā būve Latvijā 2018” žūrija pēc sēdes 2. februārī izvirzīja skates otrajai kārtai 78 būves no 81. Skates otrajā kārtā, lai novērtētu būves klātienē un tiktos ar būvniekiem un pasūtītājiem, žūrija dodas braucienos pa visu Latviju. Skate „Gada labākā būve Latvijā 2018“ ir vienīgā Latvijas būvniecības nozares 20 sabiedrisko organizāciju organizētā skate valstī. Tās mērķis ir veicināt būvniecības procesa kvalitāti, nosakot un popularizējot labākās būves un labās prakses piemērus būvniecības procesā. Skate notiek trīs kārtās un ikviena pieteiktā būve tiek izvērtēta ļoti rūpīgi un atbildīgi. Pirmajā kārtā žūrija izvērtē skatei iesniegtos dokumentus, otrajā kārtā žūrija dodas izvērtēt būves dabā. Trešā kārta ir publiska – finālisti uzstājas ar objekta prezentāciju. Plānots, ka skates rezultāti būs zināmi martā.

Komentāri (0-1/1)

  • Nopietnais
    23.02.2019 16:37
    Tā vietā lai uzceltu beidzot kko jauniešiem viņi realize kena parka estrādi vai karieru. Nosauciet man vismaz 3 vietas kur Jekabpili var aiziet mamiņas ar zīdaini bez maksas atpūsties, parki neiekļaujas un bērnu laukumi arī nē. Būtu lepojušies ka uzceļ beidzot kaut ko foršu jauniešiem un jaunām māmiņām nevis cilvēkiem gados. Pilnīgi kauns man par Jēkabpili ir, jo pat līvāni atrada finansējumu normālam jauniešu centram kur var aiziet padziedāt karaoki paspēlēt kādu instrumentu mūzikas un pavingrot trenažieru zālē a nevis Jēkabpils tapēc arī te ir demoletāji jo pilsēta pastav tikai no kluba bāriem un kafejnicam nekā vairak te nav..

Atstājiet komentāru