2024.gada 16. aprīlis

Alfs, Bernadeta, Mintauts

Jēkabpils novada vadība uzdod pārskatīt SIA “Jēkabpils autobusu parks” attieksmi pret bērnu pārvadāšanu

Jēkabpils novada vadība uzdod pārskatīt SIA “Jēkabpils autobusu parks” attieksmi pret bērnu pārvadāšanu

Jēkabpils novada pašvaldība 2021. gada 23. decembrī saņēma skaidrojumu no pašvaldības kapitālsabiedrības SIA “Jēkabpils autobusu parks” par 2021. gada 14. decembrī notikušo gadījumu maršruta Nr. 5497 reisā Nr. 13, kad Salas pagastā sabiedrības autobuss, nevarot uzbraukt kalnā, brauca atpakaļ un atstāja pieturā “Sala” bērnus, informē pašvaldības sabiedrisko attiecību nodaļa. 

Skaidrojumā šofera rīcība pamatota ar ceļa apstākļiem, ka pieturā bija citi pieaugušie un ka skolām jāveic darbības, lai novērstu, ka skolēniem nav vajadzīgo zināšanu, kā rīkoties šādās situācijās. 

“Lai gan šofera rīcībā nav konstatēti normatīvo aktu pārkāpumi, tika atzīts, ka šādos gadījumos, kad notikumā iesaistīti nepilngadīgi bērni, nav pieļaujams atstāt bērnus bez iespējas saņemt palīdzību un atbalstu no vecākiem vai skolas. Lai turpmāk novērstu šādus gadījumus, ar SIA “Jēkabpils autobusu parks” valdi tika pārrunāta situācija, izteikts aizrādījums un norādīts, ka šādas situācijas nav pieļaujamas attiecībā uz nepilngadīgiem bērniem,” skaidro pašvaldības izpilddirektors G.Gogulis. 

Tāpat Jēkabpils novada vadība uzdevusi uzņēmumam pilnveidot esošo praksi, skaidrojot sabiedrībai šādus notikumus un nepieciešamības gadījumā atvainoties iesaistītajām personām.

Komentāri (0-2/2)

  • Sarmīte
    12.01.2022 09:20
    Slikta attieksme arī ir šoferiem kas brauc Pļaviņu ģimnāzija -Siljāņi-Pļaviņas
  • Slidenie ceļi
    11.01.2022 14:54
    Šoferim vajadzēja sazināties ar autob6usa parka vadību un lemt par turpmāko rīcību. A te pameta un aizbrauca prom!

Atstājiet komentāru