2024.gada 24. aprīlis

Nameda, Ritvaldis, Visvaldis

Gruzīnu virtuves klasika: “Ātrais” hačapuri ar sieru un zaļumiem

Gruzīnu virtuves klasika: “Ātrais” hačapuri ar sieru un zaļumiem

Hačapuri ir viens no populārākajiem un iecienītākajiem gruzīnu nacionālās virtuves ēdieniem. Šie savdabīgie, gardie un sātīgie siera pīrāgi Gruzijā lielākoties tiek baudīti starp maltītēm. Katrā Gruzijas reģionā ir sava hačapuri recepte. Vienā vietā hačapuri gatavo no rauga mīklas, citā – no kārtainās mīklas, arī sieru izvēle dažādos novados ir atšķirīga. Tikpat dažāds var būt hačapuri izskats. Tas var būt apaļš, pusmēness formas, vai kā adžāru hačapuri – baltmaizes laiviņa, kuras kraukšķīgās maliņas tā vien prasās tikt nolauztas un iemērktas sulīgā olas, staipīga siera un kausēta sviesta pildījumā.

Sastāvdaļas: Siers – 100 grami, milti – 50 grami, ola – 1 gab., krējums – 50 grami, sāls, garšvielas pēc izvēles un zaļumi – kādus vien vēlaties! Augu eļļa – cepšanai.

Pagatavošana: Dziļā bļodā iesit olu, pievieno krējumu un iepriekš sarīvētu sieru (uz vidējās vai rupjās rīves). Pieber miltus, pievieno sāli un dažādas garšvielas, kas patīk, ja vēlaties, var pievienot arī sagrieztus zaļumus – baziliku, dilles, pētersīļus.

Ļoti rūpīgi sajauc, lai masa būtu viendabīga. 

Pannā uzkarsē eļļu. Liek masu cepties pannā un cep uz vidēji lēnas uguns no abām pusēm līdz abas pīrādziņa puses ir zeltaini brūnas. Pasniedz ar krējumu un zaļumiem.

Labu apetīti!

Atstājiet komentāru