2024.gada 16. aprīlis

Alfs, Bernadeta, Mintauts

“Garšu galerijā” – mājas virtuve jeb maltīte ikvienam no brokastlaika līdz launagam (FOTO)

“Garšu galerijā” – mājas virtuve jeb maltīte ikvienam no brokastlaika līdz launagam (FOTO)

Ēdināšanas uzņēmums “Garšu galerija” gardas maltītes jēkabpiliešiem piedāvā jau sešus gadus kopš 2009.gada 17.aprīļa. Uzņēmums, kas darbu sāka krīzes laikā ir veiksmīgi attīstījies un iekarojis savu nišu Jēkabpilī.

 

“Garšu galerija” atrodas Jēkabpils Agrobiznesa koledžas dienesta viesnīcas telpās Pasta iela 1, iebraukšana no Pormaļa ielas puses un ir atvērta ikvienam apmeklētājam darba dienās no pulksten 10.00 līdz 16.00. Savukārt grupu ēdināšanu šeit pēc nepieciešamības piedāvā arī brīvdienās.

 

Uzņēmuma dibinātāja un vadītāja Ilona Veide ir absolvējusi Vecbebru Tehnikumu un ieguvusi profesiju ēdienu gatavošanas tehnologs. Viņas vēlme bijusi strādāt izvēlētajā arodā. 2009.gadā radusies šāda iespēja un nolemts dibināt uzņēmumu. Ir bijuši vairāki varianti tā nosaukumam, lai zinātu, kurš ir visveiksmīgākais pēc padoma iets pie astrologa, kas ieteicis labāko variantu “Garšu galerija” un uzņēmumam prognozējis attīstību. Tā arī noticis. “Garšu galerija” Jēkabpils ēdināšanas uzņēmumu tirgū ir atradusi savu nišu un klientu loku.

 

“Piedāvājam maltītes no brokastu laika līdz launagam, esam atvērta tipa kafejnīca. Šeit viss ir gatavots kā mājās, ar mīlestību. Īpašās dienas mums ir trešdienas, kad gatavojam cepelīnus,” stāsta uzņēmuma vadītāja Ilona Veide.

 

Viņa piebilst, ka ikdienu brokastu piedāvājumā ir dažādas biezputras un pankūkas, kuras gatavo pēc klienta pasūtījuma. Jāgaida vien dažas minūtes. Tas tāpēc, lai pankūkas uz šķīvja nonāktu svaigas un gardas, nevis gatavotas iepriekš un stāvot apkaltušas. Tāpat arī “Garšu galerijā” var iegādāties svaigi spiestas augļu un dārzeņu sulas, saldējumu ar dažādām piedevām, saldējuma kokteiļus.

 

Dienas galvenajā maltītē var izvēlēties gaļas un dārzeņu ēdienus, zupas un citu maltīti, kā arī pasūtīt biznesa pusdienas. Tās var pieteikt arī lielākai cilvēku grupai, tāpat arī klients biznesa pusdienām var izvēlēties savai gaumei atbilstošu ēdienkarti. Līdzi ņemšanai šeit piedāvā dažādus gaļas ēdienus - rolādes, cepešus, kā arī salātus un desertus.

 

“Garšu galerijas” piedāvājumā ir arī dažādi konditorejas izstrādājumi no dabīgām izejvielām – cepumi, pīrāgi, bulciņas, kliņģeri un citi, cepumu vidū ir arī saistīti ar mūsu pilsētas zīmolu - “Lūša ķepa” .

 

“Mūsdienās tikai retais cep mājās sev kādu smalkmaizīti vai citu gardumu, taču ikvienam ir vēlme laiku pa laikam izjust bērnības garšu. Mēs cenšamies katru pasūtījumu izcept tieši tādu, kādu vēlas klients,” saka Ilona Veide.

 

Viņa stāsta, ka sešos gados ir izdevies iekarot sev zināmu nišu viesību galdu klāšanā, piemēram, bēru mielastu vai jubileju gadījumos. Tāpat arī “Garšu galerija” galdus klāj izbraukumā – 150 kilometru radiusā ap Jēkabpili. Taču galdus klāt “Garšu galerija” ir gatava doties arī uz Liepāju, ja labi sarunā.

 

Vasarā uzņēmuma pavāri visbiežāk tiek aicināti gatavot cienastu kāzās vai ēdināt dalībniekus sporta spēlēs. “Garšu galerija” spēj apkalpot gan uz vietas, gan izbraukumā ap 300 personas.

 

“Esam atvērti visām inovācijām, jo, kā zināms, mainot domāšanu mainās arī pasaule ap mums. Cenšamies būt elastīgi arī darba laika ziņā, saskaņojot to ar klienta vēlmēm,” stāsta Ilona Veide.

 

Viņa atzīst, ka “Garšu galerijā” strādā darbinieki, kas mīl savu darbu no sirds, nevis šeit atnāk tikai “ķeksīša” dēļ. Arī Ilona ikdienas kopā ar citām darbabiedrenēm stāv pie plīs – cep, vāra un gatavo. Kā pati atzīst, padodas un patīk gatavot it visu – gan kulināriju, gan konditoreju, gan saldos ēdienus, gan pamatēdienus. Darbs, protams, neesot viegls, bet, kad izdodas visu padarīt teicami – ir milzu gandarījums, atzīst Ilona Veide un, smejot piebilst, ka labākā uzslava ir tukši izēsti trauki un klienta no sirds pateiktais paldies. Gadās, ka nākas arī izdabāt klientu vēlmēm. Reiz nācies ēdināt poļus, kas viesojās Jēkabpilī draudzības vizītē. Tas bijis pirms Līgo, tāpēc viņi ne tikai ēdināti, bet viņiem arī rādīts kā gatavo latviešu Jāņu sieru. Tas poļiem tā iegaršojies, ka sekojis lūgums katram pagatavot tādu līdzvešanai uz Poliju. Tā Līgo dienā nācies siet veselus 24 sierus.

 

“Kolektīvā mēs esam pozitīvas un jaukas meitenes, mēs ticam sev un tam, ko darām. Tieši darbā katru dienu iegūstam spēku un pārliecību, protam atbrīvoties no stresa un paraduma raizēties, kontrolējam situāciju un mīlam sevi,” tā kolektīvu raksturo Ilona Veide.

 

Maijā “Garšu galerija” piedāvās visu veidu pankūkas un svaigi spiestas augļu un dārzeņu sulas ar 10 % atlaidi.

 

Savukārt jūnijā maltītes būs saistītas ar Papardes zieda meklējumiem un piedāvājumā būs pīrādziņi, svētku kliņģeri, smalkmaizītes, cepumi, tradicionālais latviešu šašliks un citi gaļas izstrādājumi.

 

 

Atstājiet komentāru