2024.gada 18. aprīlis

Jadviga, Laura

Kādu apkures radiatoru izvēlēties?

Kādu apkures radiatoru izvēlēties?

Nav vairs ilgi jāgaida līdz atkal sāksies jaunā apkures sezona. Pirms tam gan vēl ir jāizdara pāris svarīgi darbi, piemēram, jāiztīra skurstenis un jāpārbauda, vai apkures sistēma ir darba kārtībā.
Iespējams, ka Jūsu mājoklī ir novecojuši apkures radiatori, varbūt Jūs esat sācis remontu kādā no mājokļa telpām un ir nepieciešamība pēc jauniem radiatoriem. Ir vairāku veidu radiatori, tāpēc izvēle var nebūt no tām vieglākajām. Raksta turpinājumā būs pāris vērtīgi ieteikumi, kas atvieglos radiatoru izvēli.

Radiatoru saderība ar apkures sistēmu

Radiatoru klāsts ir ļoti plašs. Ir pieejami čuguna, alumīnija, tērauda paneļu vai bimetāla apkures radiatori. Pirms iegādāties, ir jāsaprot, kurš no tiem vislabāk iederēsies esošajā apkures sistēmā.
Tāpat jāņem vērā arī radiatoru izskats, tiem vajadzētu iederēties kopējā telpas interjerā, pretējā gadījumā pēc remonta veikšanas sapratīsiet, ka telpa tomēr neizskatās tā, kā to sākotnēji bijāt vēlējies.
Vēl jāņem vērā arī radiatora kalpošanas ilgums un cena, jo bieži vien tieši cena ir noteicošais faktors radiatoru izvēlē.

Tehniskie parametri

Bieži vien cilvēki radiatorus izvēlas tikai skatoties pēc to ārējā izskata un cenas. Tomēr arī tehniskie parametri ir ļoti svarīgi. Konkrētās ierīces pasē parasti tiek norādīti dati par siltumnesēja pieļaujamo temperatūru, kā arī spiedienu. Šīs abas lietas noteikti ir jāņem vērā, lai pēc tam, kad radiatori ir pievienoti apkures sistēmai, nerastos liekas problēmas un viss darbotos tā, kā vajadzīgs.

Čuguna radiatori

Čuguna radiatorus siltumapgādes sistēmās izmanto jau vairāk kā 100 gadus. Šiem radiatoriem ir ļoti daudz plusu, tāpēc cilvēki nereti arī mūsdienās izvēlas šos radiatorus. Čuguna radiatori ilgi saglabā siltumu un ilgi silda telpu, tiem neskādē spiediena maiņas un tie ir pieejami par salīdzinoši zemu cenu. Jāsaka gan, ka ārējais izskats čuguna radiatoriem nav no tiem pievilcīgākajiem.

Alumīnija radiatori

Alumīnija radiatori šobrīd ierindojas radiatoru augšgalā. Tiem ir ļoti laba siltumatdeve, pievilcīgs izskats un neliels svars. Turklāt šos radiatorus ir ērti un viegli uzstādīt.

Tērauda paneļu radiatori

Šiem radiatoriem ir laba siltumatdeve, pieņemamas cenas un ļoti laba noturība pret koroziju. Tērauda paneļu radiatoriem piemīt estētisks izskats, tāpēc nebūs problēmu tos iekļaut kopējā telpas interjerā.

Bimetāla radiatori

Šie radiatori sastāv no alumīnija korpusa un tērauda caurulēm. Arī šiem radiatoriem ir laba siltumatdeve un tos viegli varēs pieskaņot kopējam telpas izskatam.

Kur iegādāties apkures radiatorus?

Apkures radiatorus var iegādāties gandrīz visos santehnikas un remontam paredzētajos veikalos. Tāpat tos var iegādāties arī internetā. Apkures radiatori interneta veikalā 220.lv ir pieejami plašā klāstā. Tur noteikti varēs atrast savam mājoklim nepieciešamo. Turklāt nevajag baidīties no iepirkšanās internetā. Ja tomēr iegādātā prece nebūs tāda, kā cerēts, 14 dienu laikā ir iespējama preču maiņa vai atgriešana.