2024.gada 28. marts

Ginta, Gunda, Gunta

Tavs palīgs mājas darbos – Putekļu sūcējs robots

Tavs palīgs mājas darbos – Putekļu sūcējs robots

Sajūta, kas pārņem, ieejot sakārtotā un tīrā mājoklī, ir patīkama. Kārtīga vide rada mierpilnu atmosfēru. Tomēr ikdienas steidzīgajā ritmā, skrienot uz darbu, rūpējoties par ģimeni, ēdienreižu pagatavošanu un apģērbu, kā arī vasarās veicot dārza darbus, bieži vien putekļu sūkšana tiek atlikta.

Par nelaimi citiem mājiniekiem un kaimiņiem, bieži vien laiskais svētdienas rīts ir vienīgais brīvais brīdis šī pienākuma veikšanai. Visi kādreiz esam pieredzējuši rītu, kad putekļu sūcējs, ar skaļiem rūcieniem kāda cītīga ģimenes locekļa rokās, mūs pamodina. Bet šai problēmai ir pieejams risinājums, kas iepriecinās visus svētdienas rītos snaudošos – putekļu sūcējs robots.

Putekļi tiks izsūkti pat, ja būsiet ceļojumā

Šāds moderns putekļu sūcējs, kas pats izpilda savus pienākumus un, ja nepieciešams, palūdz apkopes, būs lielisks palīgs mājas darbos. Putekļu sūcējs robots, kas ir neliela automātiska ierīce, atkarībā no izvēlētājiem uzstādījumiem, regulāri savāks pat smalkākos gružus un padarīs grīdu kopšanu vienkāršāku un mazāk laikietilpīgu.

Putekļu sūcējs robots patstāvīgi, nevienam netraucējot, iztīrīs jūsu mājokli, kamēr esat darbā, jo to var ieprogrammēt, lai tas veic uzkopšanas darbus noteiktā laikā. Vairs nav nepieciešams domāt, kur ir kontaktligzda, lai pieslēgtu putekļu sūcēju elektrībai, kā nenogāzt skaisto vāzi ar garo putekļu sūcēja cauruli.

Varētu šķist, kā gan šī mazā ierīce varēs iztīrīt visu māju? Bet putekļu sūcējs robots pats atgriežas uzlādes stacijā, un turpina darbu pēc tam, kad baterija atkal uzlādēta.

Iztīrītas pat grūti pieejamās vietas

Protams, klasiskais putekļu sūcējs, pateicoties tā lielajām tvertnēm, retāk jāatbrīvo no netīrumiem, bet ņemot vērā to, ka putekļu sūcējs pašam nav jāvada, pāris minūtes putekļu tvertnes iztukšošanai tāpat aizņems daudz mazāk laika un piepūles kā tradicionālā putekļu sūkšana.

Putekļu sūcējs robots, pateicoties savam kompaktajam izmēram, iztīrīs ne tikai virtuves grīdu zem galda, bet arī grīdu zem dīvāna, gultām un skapīšiem. Lai izvairītos no mēbeļu vai paša putekļu sūcēja sabojāšanas, šai ierīcei iespējams uzstādīt arī virtuālās sienas, kas neļaus putekļu sūcējam atkārtoti ietriekties sienā, tādējādi sabojājot, piemēram, smalkās tapetes.

Izvēlies sev piemērotāko un atbrīvo mājokli no putekļiem

Varētu šķist: “Kā gan putekļu sūcējs tiks galā ar visiem gružiem? Man tāpat pirms tam jāizslauka grīdas!” Jā, tik tiešām, iesākumā visticamāk pirms putekļu sūcējs robots uzsāk savu darbu, ieteicams no grīdas pacelt objektus, kas var traucēt putekļu sūcēja darbu. Tomēr laika gaitā, pielāgojot putekļu sūcēja režīmus, ievērosiet, ka, pateicoties regulārajai tīrīšanai, ko veic šī ierīce, mājoklī putekļu un gružu būs aizvien mazāk.
Šāda regulāra tīrīšana veicina arī to, ka uzlabojas gaisa kvalitāte mājoklī. Kārtīga tīrīšana un grīdu mazgāšana būs nepieciešama daudz retāk un to būs daudz vienkāršāk veikt. Putekļu sūcējs robots ar īpašiem sensoriem uztver netīrumus un, jo vairāk gružu, jo cītīgāk tas tīra. Iebūvētās navigācijas sistēmas ierīcei pasaka, kur tā bijusi, kur ir trepes un citi šķēršļi.

Ja vēlies atvieglot sev ikdienu ļaujot, lai putekļu sūcējs robots parūpējas par grīdu tīrību, tad interneta veikalā Xnet.lv atradīsi vairāk nekā 70 dažādu modeļu putekļu sūcējus robotus. Ir pieejami arī roboti ar stacijām, kurās uzkrāt netīrumus, līdz ar to apkopes varēs veikt vēl retāk, bet grīda vienmēr būs tīra. Izvēle ir plaša, atliek tikai izvēlēties savām vajadzībām piemērotāko.