2024.gada 16. aprīlis

Alfs, Bernadeta, Mintauts

Mūzikas instruments – dāvana skolēnam

Mūzikas instruments – dāvana skolēnam

Ja Jūsu bērns mācās mūzikas skolā, apgūstot kādu no mūzikas instrumentiem, varbūt ir pienācis laiks viņam to uzdāvināt? Pašam savs mūzikas instruments! Šāda dāvana var kļūt par stimulu nopietnākai attieksmei pret mācībām un saturīgākai brīvā laika pavadīšanai. Interneta veikalā 220.lv atradīsiet dažāda veida mūzikas instrumentus no dažādiem zīmoliem, ko dāvināt savam bērnam.

Digitālās klavieres

Daži jaunākie digitālo klavieru modeļi satur uzlabotas skaņas projekcijas iespējas. Niansētās slāpētāja un stīgu rezonanses simulācija rada sajūtu, it kā spēlētu īstu koncertflīģeli. Koncertrežīma funkcija ļaus jaunajam pianistam spēlēt klavieru daļas kopā ar orķestra pavadījumu. Citas papildus iespējas veicinās bērna interesi un radīs prieku muzicēšanas laikā.

Sintezators

Lieliska dāvana jaunam komponistam, kurš vēlas ne tikai komponēt, bet arī veidot aranžējumu, ir sintezators. Instruments ļaus iegūt ikvienu skaņu, kā arī imitēt citu mūzikas instrumentu toņus un radīt pavisam jaunas skaņas. Interneta veikala 220.lv piedāvājumā atradīsiet arī populārāko zīmolu Yamaha un Korg sintezatorus.

Ģitāra

Šķiet, ka ģitāra ir daudzu pusaudžu sapnis, tomēr iesākumam labāk izvēlēties akustisko ģitāru. Pirms dāvanas iegādes derētu neuzkrītoši aprunāties ar bērnu, lai saprastu kādu ģitāru viņš vēlas.
Klasiskās jeb Spāņu ģitāras palīdzēs tās īpašniekam vieglāk apgūt ģitārspēli, jo instrumenta pirmās trīs (1/2/3) stīgas ir veidotas no tīra neilona, bet basa stīgas (4/5/6) ir ar neilona serdi, kam apkārt aptītas metāla stieples. Stīgas ir mīkstākas un mazāk traumē pirkstus kā metāla stīgas.

Akustiskās ģitāras ir ar lieliem, akustiskiem korpusiem un metāla stīgām.

Interneta veikalā 220.lv nopērkamajos ģitāru komplektos ir iekļauts viss primārais, kas nepieciešams ģitārspēles apgūšanai, kā piemēram, soma, skaņotājs un citas vajadzīgās lietas.

Ukulele

Šis mūzikas instruments pirmajā brīdī atgādina nelielu ģitāru ar četrām stīgām. Pēdējā laikā instrumenta popularitāte ir pieaugusi, pateicoties tā īpatnējam skanējumam, reģistriem, spēlēšanas tehnikām un pielietojumam. Instrumenta spēles apgūšana būs viegla tiem, kuri prot spēlēt ģitāru. Tā piemērota arī mazākiem bērniem, kas vēlas muzicēt.

Vijole

Šis mūzikas instruments kā dāvana ieteicama tikai tādā gadījumā, ja bērnam patiešām patīk šī nodarbe, jo vijoļspēles apguve ir grūta un sarežģīta. Lai iegādātos pareizā izmēra vijoli, ieteicamā mērīšanas metode ir – no kakla līdz plaukstas pamatnes viduspunktam. Pirms izdarīt izvēli, der konsultēties ar mūzikas skolas pasniedzēju, lai dāvana sagādātu prieku.

Pūšamie instrumenti

Blokflautas, stabules, saksofoni, tromboni vai cits instruments jāizvēlas atbilstoši bērna interesēm. Ja bērns ir nopietni aizrāvies ar mūziku, tad pašam savs, personīgais mūzikas instruments var būt stimuls turpināt mācības mūzikas skolā.

Bungas

Dāvināt bungas?! Vecākiem tas skan briesmīgi, tomēr, ja Jūsu bērns muzicē kādā mūzikas grupā, tā būs lieliska dāvana un stimuls nepamest iesākto un turpināt muzicēšanu. Bieži vien jaunajiem mūziķiem trūkst piemērotu mūzikas instrumentu, kas ir biežākais iemesls intereses zudumam. Dāvinot bungas, jāraugās, lai tiktu iegādāts arī viss tam nepieciešamais aprīkojums. 220.lv preču sortimentā atradīsiet arī bungu komplektus ar austiņām un bungu krēslu.
Bērna interese par mūziku jārada jau pavisam agrā bērnībā, tādēļ arī pirmsskolas vecuma bērnam var dāvināt viņa vecumam piemērotus mūzikas instrumentus. Tiesa gan, procesā jāpiedalās arī vecākiem, lai bērnam būtu interese apgūt ko jaunu un instruments pēc pāris dienām nemētātos kādā kaktā.

Interneta veikalā 220.lv atradīsiet dažāda veida dāvanas savam bērnam. Tie var būt gan mūzikas instrumenti un tiem nepieciešamais aprīkojums, gan cita veida dāvanas, ņemot vērā bērna intereses un aizraušanos.

Atstājiet komentāru