2024.gada 29. marts

Agija, Aldonis

Xbox Series S – ar ko šī konsole atšķiras?

Xbox Series S – ar ko šī konsole atšķiras?

Kā zināms, datorspēļu pasaulē sāncensība pastāv ne tikai starp jaunākajām spēļu konsolēm, piemēram, Sony Playstation 5, Xbox X un Series S, bet, kopš komponentes kļuvušas jaudīgākas un pieejamākas, arī starp spēļu konsolēm un spēļu datoriem.

Pašsaprotami, ka spēļu datori ir ierīces, kas ir daudzpusīgākas, jo ar tiem ir iespējams ne tikai spēlēt datorspēles, bet tos var izmantot kā vienkāršus datorus kā ikdienas, tā specifiskām vajadzībām. Pēc būtības, pašos pamatos, spēļu datori ir datori ar pietiekami jaudīgām komponentēm, lai tiem būtu atbilstoši parametri datorspēļu spēlēšanai.

Spēļu datori būs pareizā izvēle tiem, kam darba vai hobiju vajadzībām nepieciešams, piemēram, apstrādāt video vai izmantot citas datorprogrammas, kam vajadzīga augsta komponenšu un sistēmas kapacitāte.
Ja salīdzinām jaunākās spēļu konsoles, tad Sony Playstation 5 un Xbox X ir savstarpējie konkurenti, jo kā viena tā otra konsole piedāvā ļoti līdzīgas iespējas. Savukārt Xbox Series S spēļu konsoles ir citādākas, jo tās piedāvā spēļu konsoles pieredzi tiem, kuru budžets ir ierobežotāks.

Xbox Series X un Series S – kādas ir galvenās atšķirības?

Pati pamanāmākā atšķirība viennozīmīgi ir tā, ka Xbox Series S spēļu konsoles ir vairāk nekā divas reizes mazākas un vieglākas. Tas saistīts ar to, ka S sērijas spēļu konsoles nav aprīkotas ar optisko diskdzini. Xbox Series S spēļu konsoles pielietojamais tikai, lai spēlētu spēles digitālā formātā, tajās nav iespējams spēlēt spēles no diskiem.

Abām konsolēm ir iespējams pievienot atmiņas paplašinājumus, taču rūpnīcas versijā Xbox Series S spēļu konsoles aprīkotas ar uz pusi mazāku atmiņu neka XboX Series X. Protams, lielākā un jaudīgākā, kā arī dārgākā konsole Xbox Series X aprīkota ar 4K izšķirtspēju, savukārt budžeta versija – Series S piedāva 1440p izšķirstpēju.

Abas konsoles aprīkotas ar vienādu audio sistēmu, kā arī izmanto vienādus savienojumus. Kā Series X, tā Series S iespējams izmantot, lai piekļūtu tiešsaistes multimedijiem, piemēram, Netflix, Disney Plus, kā arī izmantotu dažādas aplikācijas un tiešsaistes pakalpojumus.

Protams, salīdzinot jaudu un gaming pieredzi, Xbox Series X ir pārāks, taču ietaupījums, ko sniedz budžeta Xbox Series S, jo īpaši, ja nespēlējat pašas jaunākās un jaudīgākās spēles, bet vēlaties izbaudīt pieredzi, ko sniedz datorspēļu spēlēšana uz spēļu konsoles, atsver zaudēto jaudu.

Xbox Series S spēļu konsoles parametri

Varētu šķist, ka XboX Series S spēļu konsoles pašas par sevi nebūt nav iespaidīgas un ir viegli uzbūvēt datoru ar līdzvērtīgam komponentēm, bet īpaša Xbox Series S priekšrocība ir iespēja abonēt pieeju spēlēm, izmantojot Microsoft platformu – Xbox Game pass. Ar salīdzinoši zemu ikmēneša abonementa maksājumu ir iespējams iegūt pieeju vairāk spēlēm, nekā iespējams izspēlēt, kā arī Jums būs pieejamas jaunākās Microsoft spēles līdz ar brīdi, kad tās tiks palaistas tirgū.

Tā kā šīs sērijas spēļu konsole nav tirgus flagmanis, bet gan veidota tā, lai tā būtu ekonomiska, bet vienlaicīgi nodrošinātu pietiekami jaudīgu spēļu darbību,
Xbox Series S spēļu konsoles piedāvā lietotājiem ar salīdzinoši ierobežotu budžetu izbaudīt nākamās paaudzes gaming pieredzi. Xbox Series S konsoles aprīkotas ar Zen 2 procesoriem, kas ir gandrīz identisks Xbox Series X spēļu konsolēs izmantotajiem procesoriem. Abās konsolēs ir 8 kodolu procesori, bet Series S procesora frekvence ir tikai nedaudz zemāka nekā Series X, attiecīgi 3.6 un 3.8 GHz.

Šīs spēļu kponsoles aprīkotas ar 10GB operatīvo atmiņu – 8 no tiem aprīkoti ar 224 GB/s platjoslu, bet atlikušie 2 – 56 GB/s platjoslu. Ir iespējams izmantot ne tikai operatīvo atmiņu, bet arī procesoru un grafisko karti, atkarībā no spēles un tās atainojuma. Ilgtermiņa atmiņai Xbox Series S tiek izmantots 512 GB SSD disks, kas nodrošina ātru piekļuvi cietajā diskā noglabātajai informācijai.

Mēģinot uzbūvēt spēlu datoru ar līdzvērtīgām komponentēm, visticamāk nebūs iespējams iekļauties līdzvērtīgā budžetā, tāpēc, ja vien Jums nav nepieciešams dators darbam vai hobijam, tad Xbox Series S spēļu konsoles ir lielisks risinājums datorspēļu spēlēšanai ar salīdzinoši ierobežotu budžetu.

Labākās spēļu konsoles meklējiet interneta veikalā 220.lv! Šeit Jūs atradīsiet gan Sony Playstation 5, gan Xbox Series X un Series S konsoles, kā arī spēļu datorus!