2024.gada 20. aprīlis

Mirta, Ziedīte

Tiesai nodod lietu par cilvēktirdzniecību Līvānu konditorejas uzņēmumā «Adugs»

Tiesai nodod lietu par cilvēktirdzniecību Līvānu konditorejas uzņēmumā «Adugs»

Prokuratūra tiesai nodevusi krimināllietu par cilvēktirdzniecību Latgales konditorejas uzņēmumā “Adugs”, kurā par cilvēku tirdzniecību organizētā grupā apsūdzētas trīs personas. Viena no personām arī apsūdzēta par tīšu vieglu miesas bojājumu nodarīšanu.

Prokuratūra norādīja, ka apsūdzētās personas izveidojušas apvienību organizētas grupas veidā nolūkā veikt cilvēku tirdzniecību. No ārvalstīm uz Latviju darba ekspluatācijas nolūkā personas ar viltu savervēja, pārvadāja, izmitināja personas, kā arī Latvijā, izmantojot viltu, vardarbību un draudus, nodarbināja un nostādīja personas bezpalīdzības stāvoklī. 

Noziedzīgajā nodarījumā cietušās personas ir septiņi Indijas pilsoņi, kuri piekrita darba piedāvājumam, atlidoja uz Latviju un parakstīja darba līgumu. Cietušie par nostrādāto laika periodu nesaņēma solīto samaksu par darbu, viņiem netika samaksāts par virsstundu darbu un darbu brīvdienās. Tāpat cietušajiem vairākkārt tika izteikti draudi, viņiem tika atņemtas pases, kuras, neskatoties uz vairākkārtējiem lūgumiem, viņi nesaņēma atpakaļ.

Viena persona arī tīši nodarījusi vieglus miesas bojājumus Indijas pilsonim, iesitot ar dūri pa seju. 

Lieta nosūtīta izskatīšanai Rīgas pilsētas Vidzemes priekšpilsētas tiesai.

Atstājiet komentāru