2024.gada 28. marts

Ginta, Gunda, Gunta

Jēkabpils novadā ugunsdzēsējiem bijušas mierīgas brīvdienas, dzēsts viens ugunsgrēks – degošs auto

Jēkabpils novadā ugunsdzēsējiem bijušas mierīgas brīvdienas, dzēsts viens ugunsgrēks – degošs auto

Aizvadītajās diennaktīs, laika posmā no šī gada 23. decembra plkst. 6.30 līdz 27. decembra plkst. 6.30, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta Zemgales reģiona brigāde saņēma 32 izsaukumus – sešus uz ugunsgrēku dzēšanu, 22 uz glābšanas darbiem un vēl četri izsaukumi bija maldinājumi, informē VUGD Prevencijas un sabiedrības informēšanas nodaļas vecākā inspektore Sandra Vējiņa.

Piektdien plkst. 20.47 ugunsdzēsēji glābēji saņēma izsaukumu uz Aizkraukles novada Staburaga pagastu, kur dega koka šķūņa siena un tajā esošā malka 10m2 platībā. Plkst. 21.48 ugunsgrēks tika nodzēsts. 

Plkst. 22.27 ugunsdzēsēju glābēju palīdzība bija nepieciešama Jēkabpilī, kur Brīvības ielā dega vieglās automašīna motortelpa 2m2 platībā. Plkst. 23.15 ugunsgrēks tika nodzēsts. 

Sestdien plkst. 16.38 VUGD saņēma izsaukumu uz Jelgavas novada Platones pagastu, kur dega šķūņa siena un malka 5m2 platībā. Plkst. 17.27 ugunsgrēks tika likvidēts. 

Sestdien plkst. 19.45 tika saņemts izsaukums uz Jelgavas novada Cenu pagastu, kur dega dārza māja 10m2 platībā. Ugunsgrēkā gāja bojā cilvēks. Plkst. 20.46 ugunsgrēks tika likvidēts. 

Vakar plkst. 21.25 ugunsdzēsēji glābēji saņēma izsaukumu uz Jēkaba ielu Jelgavā, kur vienstāva dzīvojamā mājā dega siena virs kamīna 0,5m2 platībā. Plkst. 21.48 darbi notikuma vietā tika pabeigti.  

Vakar plkst. 16.34 tika saņemts izsaukums uz Dobeles novada Auru pagastu, kur divstāvu dzīvojamā mājā izveidojies piedūmojums. Pārbaudot ēku, ugunsdzēsēji glābēji konstatēja, ka piedūmojums veidojās no pirmā stāva dzīvoklī spainī gruzdošiem pelniem 0,2m2platībā. Tos dzīvokļa saimniece apdzēsa pirms VUGD ierašanās. Ugunsdzēsēji glābēji palīdzēja izvēdināt telpas. Notikuma vietā dūmu detektora brīdinošo signālu ugunsdzēsēji glābēji nesaklausīja. 

Apkures sezonā daļa no traģiskajiem ugunsgrēkiem izceļas tieši nepareizas vai bojātu apkures ierīču ekspluatācijas dēļ. Iedzīvotāji krāsnis pārkurina un uz tām žāvē drēbes, neaiztaisa ciet krāsns durtiņas, kā arī pie tām novieto degtspējīgus priekšmetus. Šo ugunsgrēku izcelšanos var novērst, ievērojot drošības noteikumus apkures ierīču ekspluatācijas laikā un regulāri sekojot līdzi to tehniskajam stāvoklim. Esi uzmanīgs un pasargā sevi!

Aizvadītajās diennaktīs Zemgalē ugunsdzēsēji glābēji saņēma septiņus izsaukumus, kas saistīti ar nepareizu apkures sistēmas ekspluatāciju. Sešos no šiem gadījumiem māju dūmvados dega sodrēji.  Šādi izsaukumi tika saņemti uz Jelgavas pilsētu (2), Tukuma novadu (2), kā arī Aizkraukles un Jelgavas novadiem. 

Vēl ugunsdzēsēju glābēju palīdzība bija nepieciešama sešās situācijās, kad bija noticis ceļu satiksmes negadījums un cilvēki no automašīnām saviem spēkiem nevarēja izkļūt. Kopumā tika izglābti divi cilvēki – viens Aizkraukles novadā, bet otrs Jelgavas novadā. Ugunsdzēsēji glābēji atvienoja automašīnu akumulatorus, kā arī sakārtoja ceļa braucamās daļas.

Atstājiet komentāru