2024.gada 19. aprīlis

Fanija, Vēsma

Pasažieru autobusa vadītājam pie stūres zaudējot samaņu, SIA “Tukuma auto” autobuss Sēlpilī iebrauc grāvī un apgāžas (FOTO)

Pirmdienas vakarā Sēlpilī avarēja SIA “Tukuma auto” pasažieru autobuss, kas no Rīgas caur Jaunjelgavu brauca uz Jēkabpili.

Valsts policijas Kurzemes reģiona pārvaldes Vecākā speciāliste sabiedrisko attiecību un sadarbības jautājumos Madara Šeršņova Radio1.lv informēja, ka 30.janvārī ap pulksten 17.30 policija saņēma izsaukumu uz satiksmes negadījumu Jēkabpils novada Sēlpils pagastā, kur bija avarējis pasažieru autobuss. Satiksmes negadījumā cieta autobusa vadītājs, kas tika nogādāts slimnīcā, pasažieri nav cietuši. Valsts policijā par notikušo satiksmes negadījumu uzsākts administratīvā pārkāpuma process un tiek skaidroti precīzi satiksmes negadījuma iemesli. Madara Šeršņova norāda, ka sākotnējā informācija liecina, ka veselības problēmu dēļ autobusa vadītājs, braucot pie stūres zaudēja samaņu un iebrauca pretējā braukšanas joslā, kur sadūrās ar automašīnu Toyota, pēc tam nobrauca no ceļa braucamās daļas grāvī un apgāzās uz sāniem. Par laimi satiksmes negadījumā pasažieri tika cauri ar izbīli, necieta un paši izkļuva no avarējušā autobusa.

Sarunā ar Radio1.lv SIA “Tukuma auto” Jēkabpils filiāles vadītājs Jānis Ščerbickis pastāstīja, ka šī reisa autobuss brauca no Rīgas caur Jaunjelgavu uz Jēkabpili. Autobusa šoferim bijušas veselības problēmas, sāpes vēderā, bet viņš cerējis, ka izturēs un spēs izpildīt reisu līdz Jēkabpilij, taču pēkšņu asu sāpju dēļ vēderā, autobusa vadītājs zaudējis samaņu. Negadījuma brīdī autobusa salonā bijuši divi pasažieri, kas par laimi negadījumā nav cietuši. Bojāts ir transporta līdzeklis, autobusam izsisti divi sānu stikli, bet tas neesot nekas būtisks, piebilda Jānis Ščerbickis. Viņš arī sacīja, ka šoferis pēc negadījuma nogādāts Jēkabpils slimnīcā, no kuras šodien jau izrakstījies un viņa pašsajūta esot laba.

Negadījuma vietā strādāja valsts policijas ekipāža, neatliekamās medicīniskās palīdzības brigāde, kā arī Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests. 

Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta Prevencijas un sabiedrības  informēšanas nodaļas vecākā inspektore Viktorija Gribuste informē, ka pirmdien neilgi pēc pieciem vakarā pēc ceļu satiksmes negadījuma Jēkabpils novada Sēlpils pagastā ugunsdzēsēji glābēji pārbaudīja, vai no avarējušā autobusa nenotiek šķidrumu noplūde, aizvēra gāzes balona ventili un ierobežoja teritoriju. Cilvēki no transportlīdzekļiem izkļuva paši saviem spēkiem. 

Foto: Jānis Ščerbickis

Atstājiet komentāru