2024.gada 18. aprīlis

Jadviga, Laura

Aizkraukles novadā uzvar «Latvijas attīstībai» un Vidzemes partijas saraksts

Aizkraukles novadā uzvar «Latvijas attīstībai» un Vidzemes partijas saraksts

Pašvaldību vēlēšanās Aizkraukles novadā ar būtisku balsu pārsvaru uzvarēja "Latvijas attīstībai" un Vidzemes partijas saraksts, liecina Centrālās vēlēšanu komisijas provizoriskie dati pēc balsu saskaitīšanas no 22 iecirkņiem.

Līdz ar novadu reformu Aizkraukles novadā apvienosies seši līdzšinējie novadi abos Daugavas krastos. Vēlēšanām bija pieteikti 10 kandidātu saraksti.

Pēc vēlēšanu rezultātu saskaitīšanas redzams, ka Aizkraukles novadā lielāko atbalstu jeb 44,85% guva "Latvijas attīstībai" un Vidzemes partijas saraksts. Tam seko Nacionālā apvienība ar 20,47% vēlētāju atbalstu.

Tāpat domē iekļuvusi partija “Apvienība Iedzīvotāji” ar 8,99% balsu, “Jaunā Vienotība” ar 7,57% un Zaļo un Zemnieku savienība ar 5,68% balsu.

Neoficiālie aprēķini, balstoties uz provizoriskajiem CVK datiem no 22 iecirkņiem.

Provizoriskie dati liecina, ka Latvijas?Attīstībai un Vidzemes partija Aizkraukles novada domē iegūst desmit vietas, Nacionālā apvienība - četras, Apvienība Iedzīvotāji - divas, Jaunā Vienotība - divas, Zaļo un zemnieku savienība - vienu.

Jau pirms vēlēšanām vietējie iedzīvotāji kā reālāko cīņu par domes vadību prognozēja starp diviem spēkiem: līdzšinējo Aizkraukles novada vadītāju Leonu Līdumu no “Latvijas attīstībai” un Vidzemes partijas apvienotā saraksta, un ilggadējo Jaunjelgavas novada priekšsēdis Guntis Libeks no Nacionālās apvienības.

Vēlētāju aktivitāte Aizkraukles novadā bijusi līdzīga aktivitātei kopumā Latvijā. Proti, nobalsojuši 7 713 iedzīvotāji jeb 32,3% balsstiesīgo.

Avots: lsm.lv

Atstājiet komentāru