2024.gada 29. marts

Agija, Aldonis

Sestdienas rītā makšķernieki Anatolijs un Deivids Daugavā pie Jēkabpils izcēluši dubultlomu – divus lielus samus (FOTO)

Sestdienas agrā rītā makšķerniekiem Anatolijam un Deividam bijusi veiksmīga cope, Daugavā Jēkabpils apkārtnē noķerts dubults loms – divi sami – 25 un 9 kilogramus smagi, lielākā sama garums – 1,57 metri.

Anatolija sieva Rasma Radio1.lv pastāstīja, ka vīram makšķerēšana ir sirdslieta, atpūta no darba. Samus makšķerēt Daugavā pie Jēkabpils vīrs dodas jau daudzus gadus, sestdienas rīta izvilktais – 25 kilogramus smagais ir līdz šim lielākais loms. Šogad iepriekš noķerts arī otrs lielākais loms - 18,5 kilogramus smags sams un izvilkts arī piecus kilogramus liels loms.

Anatolijs samus ķer, izmantojot dažādu ēsmu, piemēram, aknas, gliemežus, naktstārpus (lielās sliekas). Rasma piebilst, ka šāda loma izcelšanā nevar izslēgt arī veiksmi, jo Anatolijs šogad visus samus izvilcis ar vienu un to pašu gruntsmakšķeri, ar kuru sestdienas rītā noķerti abi sami.

Rasma atzīst, ka ģimenē zivs ir iecienīts ēdiens. Ar šo veiksmīgo lomu makšķernieki padalījās ar tuvākie kaimiņiem un kolēģiem, daļas zivs sagatavota saldēšanai, daļa izcepta. Cepšanai sams tiekot gatavots klasiski – notīrītu zivi apber un ierīvē ar garšvielām, apviļā miltos un cep uz pannas. Iepriekš noķertie sami cepti arī cepeškrāsnī – zivi ierīvējot ar garšvielām, apbārstot ar dillītēm un apslakot ar citronu. Ir vārīta arī zivju zupa.

Foto: No veiksmīgo makšķernieku arhīva

Komentāri (0-1/1)

  • Jānis
    03.07.2022 03:43
    Apsveicu

Atstājiet komentāru